Recept Plněná rajčata na bílém víně Veg

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Plněná rajčata na bílém víně

Postup

1. Rýži a feferonky osmahneme na olivovém oleji. Přidáme víno a sůl, uvedeme do varu a na malém ohni asi 20 min. dusíme. Dáme vychladnout a uložíme do chladu. 2. Pažitku opereme, osušíme a nadrobno po­krájíme. Část odložíme, zbytek vmícháme spolu s limetovou šťávou i kůrou a česnekem do rýže. Výrazně ochutíme pepřem. 3. Rajčata omy­jeme, odřízne me vršky a vydlabeme. Naplníme rýžovým salátem, posypeme pažitkou a upravíme na mísu.

Recept je z kategorií: Zeleninová jídla

Nahlásit recept

  • 28.08.03 vloženo
  • 4458x zobrazeno

Čas přípravy

  • 15 minut

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 120 g rýže
  • 2 sušené feferonky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • asi 300 ml bílého vína
  • 1 lžička soli
  • 1 sva­zek pažitky
  • šťáva a kůra z 1 limety
  • 1 sekaný stroužek česneku
  • mletý barevný pepř (směs 6 pepřů)
  • 6 rajčat

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Plněná rajčata na bílém víně

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Banány po amsterodamsku

Nejlepší recepty

Rebarborový crumble Rebarborový crumble
Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
Chilli con carne Chilli con carne
Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz