Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk
1. Troubu předehřejeme na 200 °C. Jablka důkladně omyjeme, osušíme, každé překrojíme a vykrojíme z něj jádřinec, ale stopku ponecháme. Zapékací formu vymažeme tukem a narovnáme do ní jablka. Jeden pomeranč vymačkáme a jablka zalijeme šťávou. 2. Ovoce poklademe máslovými vločkami a pečeme asi 20 minut. Mezitím v horké vodě omyjeme druhý pomeranč, osušíme ho a speciální škrabkou vykrojíme z kůry několik tenkých proužků. Zbylou kůru nastrouháme. Pomeranč překrojíme a vymačkáme z něj šťávu. 3. Promicháme marcipánovou hmotu, pomerančovou šťávu a nastrouhanou pomerančovou kůru, skořicí a piniové oříšky. Zapékací formu s jablky vyjmeme z trouby, marcipánovou směs stejnoměrně rozdělíme na jablka a vše pečeme ještě dalších zhruba 15 minut. 4. Pistáciovou zmrzlinu necháme roztát a rozšleháme ji metlou na sníh. Vmícháme amaretto. Omáčku rozdělíme na čtyři dezertní talířky, položíme do ní jablka, posypeme pistáciemi a proužky pomerančové kůry. Kdo chce, může jablka ještě posypat moučkovým cukrem.
Recept je z kategorií: Ovocné moučníky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Plněná pečená jablka s pistáciovou omáčkou
ty obrázky mluví naprosto za sebe. No, a hotový výsledek vypadá absolutně neodolatelně! Zajímavá kombinace ingrediencí/chutí! Určitě vyzkouším. Zdraví,