Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Bunter Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail
Kapustu rozebereme a velké listy vložíme do vařící vody aby změkly. Na oleji nebo na sádle necháme zpěnit jemně nakrájenou cibuli, přidáme maso, sůl a koření, propláchnutou a spařenou rýži a vše společně osmahneme. Zbylé listy kapusty spaříme, jemně nasekáme a vmícháme do masové směsi. Spařené velké listy kapusty naklepeme paličkou (silná žebra seřízneme nožem) a masovou směsí je potřeme, svineme a upevníme nití. V kastrole rozškvaříme slaninu, osmahneme na ní druhou cibuli, vložíme závitky, podlijeme je horkou vodou a v troubě dusíme doměkka asi hodinu. Během pečení je obracíme, přeléváme výpekem a podléváme. Měkké závitky vyjmeme, výpek zahustíme hladkou moukou, povaříme a podle chuti přisolíme. Ze závitků sejmeme nitě, podlijeme je zahuštěnou šťávou a podáváme s vařenými brambory.
Recept je z kategorií: Vepřové maso
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Plněná lahůdková kapusta
1 příspěvek 25.1.09 03:43
tak jsem dostal chuť už při čtení receptu, jen v popisu není jasné, kdy tam vrazit vejce.tak jsem je tam vrazil na konec a teď čekám co vlastně budu mít k obědu.
PS:to bylo fakt moc dobrý
Tome, to je mňamka přesně podle mého gusta - jsem maniak na různé plněné zelné a jiné listy, papriky a tak podobně. Začátečníkům bych zdůraznila finesu, kterou také používám - do náplně míchané z masa a rýže patří rýže zá:,–(ně neuvařená, ideálně trochu osmahnutá - při přípravě jídla se rýže udusí dostatečně a nerozdusí se na blemcavou kaši.
kapustu nemusíme…takže spíš použiji zelné listy…