Recept Plněná cibule na smetaně*
Vali Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Postup
1. Oloupeme 2 velké cibule, krátce je povaříme v dobře osolené vodě. Slijeme a necháme vychladnout. Potom je rozpůlíme a z půlek vyloupneme vnitřek tak, aby zbyly asi 3 košilky. Vnitřek pokrájíme na větší kostičky. 2. Pokrájený vnitřek cibulí osmahneme na másle a zalijeme 3 lžícemi smetany se 4 lžícemi bílého vína. 3. K naplnění cibulí osolíme a opepříme 375 g mletého vepřového masa, posypeme nasekanou petrželkou a všechno dobře promícháme. Touto směsí naplníme půlky cibule. 4. Do zapékací formy nasypeme cibuli se smetanou, přidáme plněné cibulové půlky. Pečeme asi 30 minut při 200°C. Před servírováním ještě posypeme troškou čerstvé nasekané petrželky. Čerpáno z časopisu Tina.
Recept je z kategorií: Vepřové maso
- 10.11.04 vloženo
- 3430x zobrazeno
Čas přípravy
- 75 minut
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- 2 velké cibule(asi 750 g)
- 1 PL másla
- 3 PL smetany
- 4 PL bílého vína
- 375 g mletého vepřového masa
- sůl
- pepř
- petrželová nať;
Doporučená příloha
bramborová kaše
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Plněná cibule na smetaně*
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Plněná cibule na smetaně*
… další dobrá rada, tak jsem ten recept pomocí vás doladila.
Zdar a sílu, nenajdeš jen v sýru, ale také v c i b u l i !
Vali dík, to nemá chybu!
359 příspěvků 25.1.09 03:43
Vali, moc pěkný recept … ta cibule by asi neměla být uvařená úplně doměkka, ale tak aby se dala vydlabat a přitom se nám při pečení „nerozjela“ a nerozpadla … každopádně recept brzy vyzkouším :0))) … a použiji to hovězí - kvůli svému muži, má ho raději
hovězí=vepřové
děkuji za upozornění, recept poopravím, aby byl srozumitelnější, taky jsem zapomněla uvést odkud je čerpáno. Ta udaná váha je tam asi proto, aby se to vešlo do těch cibulí. Protože čerpám z receptů z různých časopisů, které mám vystřihané, nemůžu mít všechno ihned odzkoušené. Snažím se vybírat ty nejzajímavější. Protože jsem při povodních přišla o všechny své kuchařky mohu si teď díky Labužníkovi vytvořit novou, opravdu originální.Včera jsem odzkoušela můj recept s třemi hvězdičkami, podle mě by je možná i zasloužil. Jenom to vaření rýže budu muset pozměnit, byla dost měkká a tak jsem vařila novou. Místo hovězího jsem použila mleté měšťanské z Penny. Jinak děkuji za reakce i ostatním. Zdravím všechny.;-))))
1127 příspěvků 25.1.09 03:43
Glamo, chápu že někdo nepotřebuje ani tu starou dobrou odměrku a všechno dělá od oka, ale já osobně jsem schopná odvážit třeba i cukr do pudinku. A to vařím pudinky nějakých 20 let… Takže mně přesné míry a váhy nevadí, naopak. Asi to bude tím, že jsem chemik a když jsem se této profesi věnovala, vážila jsem různé látky i s přesností na čtyři desetinná místa. Takže jsem si zvykla. Mimoto nemám ráda, když mi někdo řekne: dala jsem tam mouky tolik, aby to bylo akorát. Pokud mi tohle někdo řekne, recept ani nezkouším. Je fakt, že u brambor, cibulí atp. je běžně uváděno např. 5 středně velkých brambor, cibulí …, to si každý dovedeme představit. Ale zase by se mi nelíbilo, kdyby Vali napsala: vezmu kus mletého masa. Kolik je tedy onen kus??? Raději ať je v receptu přesné množství než žádné.
Vali, recept se mi moc líbí, někdy ho zařadím do jídelníčku a napíšu výsledek. Díky!
Glamo, já myslím, že do cibulí se dává jen maso a vydlabaná cibule se smetanou se dává pod ty plněné. Ale moc srozumitelně napsané to není, to máš pravdu.
Nějak si to neumím, Vali představit - bod 2 a 3.
Když cibuli pokrájím, smíchám se smetanou a naplním jí cibulové košíčky, jakou cibuli se smetanou nasypu do formy????
Nebo je jí tolik, že část naplním a zbytek nasypu?? Asi tak, že?
Jen mimochodem (a rozhodně to, prosím, neber Vali osobně) už jste někdy někdo použil 375 g nečeho? Já tohle super přesné vážení nemám ráda, jsem přesvědčená, že je to nesmysl. Stejně každý vezme 400g (pokud ne půl kila) a max ručkou lehce odhrábne hroudičku.
Já váhy ani doma nemám. Nejsou k vaření vůbec potřeba.
Tak to bylo takové malé postesknutí nad „akurátní“ kuchařinou, která snad kromě normového vaření ani neexistuje (a stejně to kuchtíci brali od oka!)
I když např. Garry Rhodes ve svých pořadech to uváděl taky.
Snad to má smysl pro úplné začátečníky, zkušenější kuchař to má stejně v oku.
Co myslíte?