Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Vali Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
1. Vepřový bůček opláchneme, osušíme a rozkrojíme na plát, který po obou stranách naklepeme, osolíme a potřeme hořčicí. 2. Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme, okurky podélně rozkrojíme, vejce rozšleháme. Na lžičce tuku zpěníme cibuli, přidáme vejce a usmažíme je. Když vychladnou, dáme je na jednu polovinu masového plátu, na ně položíme obě nožičky párku, okurky a proužky kapie. Plát zavineme, pevně ovážeme nití a nakonec ještě osolíme ( můžeme i podle své chuti použít koření). 3. Zbytek tuku zahřejeme a roládu na něm ze všech stran dozlatova opékáme. Potom mírně podlijeme, zakryjeme poklicí a dusíme na pánvi asi 40 minut. Potom roládu přendáme na pekáček, trochu podlijeme, přelijeme povrch výpekem z pánve a v předehřáté troubě při 200°C pečeme doměkka. 4. Maso vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou, necháme osmahnout, znovu podlijeme a krátce povaříme. Z rolády odstraníme nitě a krájíme na plátky.
Recept je z kategorií: Plněné vepřové maso
brambory, bramborová kaše, chleba
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Plněná bůčková roláda *