Recept Pljeskavica

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Pljeskavica

Postup

Maso jemně umeleme, osolíme, opepříme, přidáme trochu jemně nakrájené feferonky a cibule. Dobře prohněteme, necháme 3 hodiny odležet. Utvoříme placky a opečeme po obou stranách na roštu nebo na pánvi na oleji. Maso pokapeme olejem, podáváme s drobně nakrájenou cibulí. P.S. Už jsem začala psát do jiné rubriky dotaz na recept na pljeskavicu, když jsem si uvědomila, že by mohl být v kuchařce, ze které jsem následně opsala výše uvedené. Jinými slovy, nemám to odzkoušené. Pochybuju, že udělám pljeskavicu tak dobrou jako v restauraci Kogo v Praze nebo jako v restauracích v Chorvatsku, ale za pokus to stojí. Uvítám i nápady na jiné varianty (ačkoli ta pravá je asi jen jedna - těžko říci, zda právě ta, kterou jsem popsala).

Recept je z kategorií: Mleté maso

Nahlásit recept

  • 23.10.02 vloženo
  • 38665x zobrazeno

Ingredience

  • 300g vepřového masa
  • 300 g telecího masa
  • 150 g cibule
  • pepř
  • sůl
  • feferonky
  • olej

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pljeskavica

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Pljeskavica

petr.video
1 příspěvek 25.1.09 03:43
Re: Pljeskavica

Pljeskavicu u nás děláme už od 60 let min. století. Sekaná mix, na drobno pokrájená cibule a zelená paprika, okořenit pepřem, pálivou paprikou, lžička ostrého kečupu a lžička hořčice. Kdo chce pro vůni, špetka majoránky. Dělám v horkovzdušné troubě na roštu při 230 st. asi 25 min. Možno též grilovat. Nemá to chybu.

jugorogo
1 příspěvek 25.1.09 03:43
Re: Pljeskavica

v cz nejlepší pljeskavica volně v prodeji hotová právě ugrilovaná na Stodolní ul. Ostrava - to je žrádlo! Vřele doporučuji noční návštěvu, kulinářské hody. jinak v býv.jugo státech desítky druhů ovšem každému chutná jinak.

Eja
3862 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Pljeskavica

Tinami, děkuji za inspiraci. Včera jsem vzala mleté maso, přidala nadrobounko nakrájenou cibuli, Ďábelskou směs od Vitany ( hodně), pořádně promnula rukama a nechala odležet v lednici, pak uplácala tenoučké placičky a strčila na grilovací mřížce do trouby pod gril. Nemělo to chybu.

Ivo
1045 příspěvků 25.1.09 03:43
Vali a Tinami ...

… asi Vám nesdělím nic nového, ale přece jen si neopustím pár poznámek. Pljeskavica alias kdejaká variace na mleté maso snese spoustu obměn. Já osobně měl vždy vůči mletým masům jakýsi despekt. Až letos, právě v Chorvatsku, jsem se nechal přemluvit v zaručeně seriózních podmínkách konzumovat mleté maso ve formě Pljeskavice a Čevapi. Když odhlédnu od toho, že se tyto polotovary kupovaly jako hotový produkt (připravený pro grilování - nebylo nutné kořenit ani jiným způsobem upravovat), čili už jako placky či šulánky, tak výsledný efekt byl opravdu fantastický. V tom okamžiku jsem začal pociťovat potřebu sám něco podobného v domácích podmínkách (myšleno v ČR) připravit. Ovšem nějak se mi nevedlo vyrobit pljeskavice tloušťky 5 mm (to by možná nebyl problém, ale jak s nimi zacházet?). Až následný dotaz u chorvatských přátel přinesl vysvětlení - připravené výrobky před grilováním šoupnout na 1 hod do mrazáku a pak s nimi můžeme provádět co chceme. A ještě jedno doporučení - jejich koření na podobné výrobky chutná líp než na našem trhu nabízené dreky.

Vali
1326 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Pljeskavica - Tinami

objevila jsem recept na poněkud jinou pljeskavicu, přidám ji do receptů, můžeš odzkoušet a porovnat.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Novoroční čočka s houbami Novoroční čočka s houbami
Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...
Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...
Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné
Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz