Recept Platýs po labužnicku

(Hodnoceno 2x) Německá kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Platýs po labužnicku

Úvod

Moc dobrá ryba. Dají se koupit i filety, ale celý platýs krásně voní mořem.

Postup

Rybu zvolna rozmrazit, odříznout hlavu a ocas, opláchnout a osušit. Potom v misce přelít octem a asi minutu nechat ocet působit. Vyjmout z octa, osolit, opepřit, obalit v mouce a přebytečnou mouku dobře oklepat. Smažit ve vyšší vrstvě oleje asi 180°C celkově 8 - 10 minut.

Já smažím nejprve černou stranou dolů, potom otočím a osmažím stranu bílou. Doporučuji také neodstraňovat obvodové ploutvičky, jsou dobré, křupavé! Teprve po odtržení ploutviček se objeví na celém obvodu ryby krátké kosti, které ale nejsou ostré, dají se snadno odstranit. Někdo je dá stranou, já je ale ještě vysaji, je na nich hodně dobrého tuku. No a všechno ostatní už je jen čisté maso, které se stáhne z páteře.

Páteř je pevná a nedělí se, takto obrané maso se může bez obav předložit i dětem, je již zaručeně bez kostí.

Recept je z kategorií: Maso Mořské Ryby


Reklama

Nahlásit recept

  • 06.04.12 vloženo
  • 61809x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 min

Počet porcí

  • 1 porce

Ingredience

  • platýs
  • ocet
  • sůl
  • pepř
  • mouka

Doporučená příloha

  • vařené brambory, listový špenát

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

van.Thomas 23.04.14 15:11

Ten fígl s octem je bezva, jen mi to přišlo trošku moc nasáklé olejem.

Odkaz na uvaření

2905 08.04.12 18:30

Nebyl platýz, i tak chutnalo.

Tentokrát kapr, opět dobrota.

Uvaření se již líbí 2 labužníkům
Odkaz na uvaření

parles 06.04.12 14:41

Uvaření se již líbí 6 labužníkům

Diskuse k receptu Platýs po labužnicku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
2905
753 příspěvků 12.04.12 02:17

Stejným způsobem jsem připravila kapra i s ploutvičkou. Použití octa vyhovuje, rybka získá. Tentokrát jsem smažila v oleji z trestčích jater.
Kapr má výhodu, lze osmažit i boky. Vynechala jsem pepř.
Ploutvička z velké části poživatelná, hezky křupala /asi začnu žebrat ploutvičky/, já je používala na polévku, taková škoda :mavam:

 
Sylvie
2302 příspěvků 09.04.12 10:42

Platýz je moje nejoblíbenější ryba. A sluší jí jednoduchá úprava, dík za tip, parle!

 
2905
753 příspěvků 09.04.12 03:50

Parles, nejsem si jistá, snad pražma. V mrazáku byly - okouni, pražmy, půlky kapříků, pstruzi, cedulky odpadly. Dva poslední druhy nespletu a byly snězeny jako první.
Obalovala jsem v kukuřičné mouce, silněji bílou stranu.
Máš zde dvě hezké fotky rybek, hodně lákavé :potlesk:

 
parles
302 příspěvků 09.04.12 00:54

2905, děkuji za přízeň a ptám se, co to bylo za rybku? Fotka je krásná!

 
2905
753 příspěvků 08.04.12 18:28

Ryba vypadá hódně chutně, nedalo mi to, jedna chudinku v mrazáku byla. Děkuji, ryby smím :palec:

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno
Koláč s jahodami Koláč s jahodami
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz