Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Labužník Zuzik Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Vykuchaného platýse dobře omyjeme, osušíme, odkrojíme ploutve a podle páteře po obou stranách nařízneme (ryba se nekroutí). Osolíme, zakapeme citronem a necháme odležet. Mouku, pepř a papriku dobře promícháme a v této směsi obalíme porce. Na poloviční dávce másla ryby pečeme na mírném ohni po obou stranách. Oloupeme cibuli, pokrájíme na jemná kolečka a krátce podusíme na druhé polovině másla. Správně upečený platýs má na břišní straně zlatavou barvu. Touto stranou položíme ryby na talíř a pokryjeme v másle dušenou cibulí. Na talíři porce ozdobíme kousky rajčete a citronu, posypeme drobně sekanou petrželkou.
Recept je z kategorií: Ryby
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Platýs na ostrovní způsob