Recept Platýs se špenátem

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Platýs se špenátem

Postup

1. Rybu omyjeme a osušíme. Jeden stroužek česne­ku nakrájíme na tenké plátky, jeden prolisujeme. 2. 50 ml olivového oleje smícháme se solí a česne­kem. Směsí potřeme rybu a marinujeme asi 30 min. 3. Mezitím přebereme, opereme a očistíme špenát. Mokré listy dáme na 10 ml olivového oleje a pod. poklicí dusíme asi 5 min., dokud nezměknou. 4. Třetí stroužek česneku pokrájíme na kostičky a osmahneme na zbylém oleji. Přidáme pinie a upražíme dozlatova. Vmícháme mascarpone a při­dáme špenát. Osolíme a opepříme. Rybu položíme na naolejovaný alobal a pod grilem opékáme po každé straně asi 4 min. Rozdělíme na talíře se špenátem. Ozdobíme citronem.

Recept je z kategorií: Ryby

Nahlásit recept

  • 22.05.03 vloženo
  • 5407x zobrazeno

Čas přípravy

  • 80 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 350 kcal, 32 g bílkovin, 22 g tuků, 5 g sacharidů
  • 4 filety platýse (asi 600 g)
  • 3 stroužky česneku
  • 70 ml olivového oleje
  • 500 g listů špenátu
  • 1 lžíce pinií
  • 2 lžíce mascarpone
  • pepř
  • sůl

Doporučená příloha

  • Jako příloha se hodí vařené brambory nebo rýže.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Platýs se špenátem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka
Cuketové placky Cuketové placky
Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz