Recept Platýs se špenátem

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Platýs se špenátem

Postup

1. Rybu omyjeme a osušíme. Jeden stroužek česne­ku nakrájíme na tenké plátky, jeden prolisujeme. 2. 50 ml olivového oleje smícháme se solí a česne­kem. Směsí potřeme rybu a marinujeme asi 30 min. 3. Mezitím přebereme, opereme a očistíme špenát. Mokré listy dáme na 10 ml olivového oleje a pod. poklicí dusíme asi 5 min., dokud nezměknou. 4. Třetí stroužek česneku pokrájíme na kostičky a osmahneme na zbylém oleji. Přidáme pinie a upražíme dozlatova. Vmícháme mascarpone a při­dáme špenát. Osolíme a opepříme. Rybu položíme na naolejovaný alobal a pod grilem opékáme po každé straně asi 4 min. Rozdělíme na talíře se špenátem. Ozdobíme citronem.

Recept je z kategorií: Ryby

Nahlásit recept

  • 22.05.03 vloženo
  • 4925x zobrazeno

Čas přípravy

  • 80 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 350 kcal, 32 g bílkovin, 22 g tuků, 5 g sacharidů
  • 4 filety platýse (asi 600 g)
  • 3 stroužky česneku
  • 70 ml olivového oleje
  • 500 g listů špenátu
  • 1 lžíce pinií
  • 2 lžíce mascarpone
  • pepř
  • sůl

Doporučená příloha

  • Jako příloha se hodí vařené brambory nebo rýže.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Platýs se špenátem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Česnečka podle šéfkuchaře

Nejlepší recepty

Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou
Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné
Špagety s pečenou červenou paprikou Špagety s pečenou červenou...
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky
Houbová smaženice Houbová smaženice

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz