Recept Platýs po mlynářsku

(Hodnoceno 1x) Anne-Marie Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Platýs po mlynářsku

Postup

Očištěné a osušené filety osolíme a opepříme a obalíme v mouce. Ve velké pánvi rozehřejeme polovinu másla a když začne pěnit, přidáme ryby. Z každé strany je dobře opečeme. Dobře propečené ryby uchováváme v teple. Pánev vytřeme papírovou utěrkou a dáme do ní zbylé máslo, které prudce zahříváme až začne zlátnout. Máslo má pak příjemnou oříškovou příchuť. Přímícháme nasekanou petržel a citronovou šťávu. Směsí přelijeme ryby. Ihned podáváme ozdobené kolečky citronu a petrželí.

Recept je z kategorií: Ryby

Nahlásit recept

  • 02.01.06 vloženo
  • 7610x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 8 filetů z platýse
  • 60 g hladké mouky
  • 100 g másla
  • šťáva z 1/2 citronu
  • sůl
  • pepř
  • nasekaná petrželová nať
  • pár koleček citronu a kousky petržele na ozdobení.

Doporučená příloha

  • vařené brambory nebo dušená zelenina

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

parles 16.1.16 15:22

Nebyla to filátka, ale pořádný fešák - přes půl kila! Smažím zvolna, nejprve černou stranou dolů, pak otočit.

Uvaření se již líbí 6 labužníkům

Diskuse k receptu Platýs po mlynářsku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Reveňový koláč Reveňový koláč
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka
Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz