Recept Platýs po mlynářsku

(Hodnoceno 1x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Platýs po mlynářsku

Postup

Očištěné a osušené filety osolíme a opepříme a obalíme v mouce. Ve velké pánvi rozehřejeme polovinu másla a když začne pěnit, přidáme ryby. Z každé strany je dobře opečeme. Dobře propečené ryby uchováváme v teple. Pánev vytřeme papírovou utěrkou a dáme do ní zbylé máslo, které prudce zahříváme až začne zlátnout. Máslo má pak příjemnou oříškovou příchuť. Přímícháme nasekanou petržel a citronovou šťávu. Směsí přelijeme ryby. Ihned podáváme ozdobené kolečky citronu a petrželí.

Recept je z kategorií: Ryby

Nahlásit recept

  • 02.01.06 vloženo
  • 7365x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 8 filetů z platýse
  • 60 g hladké mouky
  • 100 g másla
  • šťáva z 1/2 citronu
  • sůl
  • pepř
  • nasekaná petrželová nať
  • pár koleček citronu a kousky petržele na ozdobení.

Doporučená příloha

  • vařené brambory nebo dušená zelenina

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

parles 16.1.16 15:22

Nebyla to filátka, ale pořádný fešák - přes půl kila! Smažím zvolna, nejprve černou stranou dolů, pak otočit.

Uvaření se již líbí 6 labužníkům

Diskuse k receptu Platýs po mlynářsku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Pomerančové rizoto nasladko

Nejlepší recepty

Smažená cibulová kolečka Smažená cibulová kolečka
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Cuketové placky Cuketové placky
Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz