Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
babi Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Jak oloupat plantain banany: Bouchnout s Plantains několikrát o pracovní desku, pomocí ostrého nože odkrojit konce, naříznout podélce na několika místech slupku a oloupat je.
Zde je dalsi dobrota - Oblíbená palestinská snídaně
TIP: Zahtar nebo teke za'atar si muzete dat do igelitoveho sacku a potom v nem protrepat osmazene platky bananu. Jde to rychle a urcite se dobre obali…
V melke misce smichat vsechny ingredience na Za'atar. Oloupat plantain banany a nakrajet je diagonalne na pomerne tluste (si na 1 - 1 1/2 cm) platky. V hlubokem kastrolku rozehrat olej na teplotu 180 stupnu C, nebo az dovnitr vhozena kostka chleba se za tak 30-40 sekund usmazi do hneda. V oleji postupne osmazit platky bananu do zlatova. Nesmazit jich prilis mnoho najednou a take je sem tam zamichat, aby se neslepovaly. Vyjmout je pomoci derovane naberacky a osusit je na dvojitem kuchynskem ubrousku. Pokud jsou platky bananu jeste teple, obalit je v Za'ataru. Ihned je podavat. Je to dobrota...
Recept je z kategorií: Chuťovky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Plantains s kořením Za'atar
wydri, mam to koreni rada a hodi se k mnoha jinym receptum. Cekala jsem na jolanu, jake zkusenosti ma ona
jolanko, dik za pripominku na recepty se Zatar korenim…tolik dobrot
5068 příspěvků 23.3.11 18:19
Zatar
http://www.labuznik.com/recipe.php?…
http://www.labuznik.com/recipe.php?…
Egyptania poznaju tymian, ale zatar ako taky ako popisujeme nie, maju daco ine -podobne- duggah..myslim ze tu recept na Labuzniku aj je..

Dobru chut
Pekny vecer
Babi, o zataru pred lety psala jedna ceska herecka, ktera mela za muze Syrana. Takze to co jsem psala, vim od ni. To jsem jeste neznala labuznika.
Jsem zvedava, jestli Jolana take zna ty dva druhy. Mozna, ze ona zrovna zna ten, co mi nechutna. Ten co ja rada, je s koprem . Spotrebu mam pomerne znacnou
Pulku toho bananu mam jeste na mrazaku, tak to vyzkousim. V Lat. Americe se delaji z tech bananu uzasne chipsy a prodavaji na kazdem rohu jako u nas bramburky. Banay jsou bud platano verde nebo platano duro.
Příspěvek upraven 23.03.11 v 18:06
wydricko, pockej jeste co rekne jolana, ale ja se priznavam, ze toto koreni muzu navsechno
Tedy skoro…
Na hummus me nenapadlo dat, to vyzkousim!
Tohle je ukazka, k cemu slouzi labuznik !
jolanko, on je to recept z Palestiny (tu zde nemame) a to na za'atar…takze vim, proc jsi se musela smat
Zajiste lze vztahovat na banany, takze zemi
odstranim. Ale jinak nam rekni nejakou moudrost o koreni, kdyz uz susis ten
tymian 
wydricko, myslim si, ze nasli druh tohoto koreni take v hrobce Tutankhamun a tak je to mozna puvodne egyptske koreni. Arabska casti Syrie, Izraele, Palestiny, Lebanonu jej pouzivaji hlavne na plochy chleb namoceny do oleje a sypany timto korenim. Ale pouzivaji ho take na maso,
na labneh http://www.labuznik.com/recipe.php?…
a hummus http://www.labuznik.com/recipe.php?…
O Jordansku nam zajiste rekne jolanka
5068 příspěvků 23.3.11 11:23
Babi,teraz som si vsimla a usmievam sa.. zeby v syrii existoval plantains to je ozaj novinka..skor daky syrcan v/z latinskej ameriky(je ich tam plno) si obohatil plantains o oblubeny zatar..:-)
PS: prave susim tymian na zatar..
Zatar je myslim syrska korenici smes. V Praze v Myslikove ul. prodavaji dva druhy. Jeden je s koprem, druhy nevim, ale ten mi vubec nechutna. Pouzivam ten dobry zatar prave jak mas babi v odkazu, je to vynikajici. Take je zatar dobry na syr cottage a k tomu salat z rajcat, ledoveho salatu a okurky.
Ty banany se obcas daji koupit, pouzivam do polevky mlecne nikaragujske (pseudo, nemam tu na to vetsinu zeleniny ) a tak tenhle tvuj recept rada vyzkousim.
Příspěvek upraven 23.03.11 v 00:59