Recept Plantains s kořením Za'atar Veg

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Jak oloupat plantain banany: Bouchnout s Plantains několikrát o pracovní desku, pomocí ostrého nože odkrojit konce, naříznout podélce na několika místech slupku a oloupat je.

Zde je dalsi dobrota - Oblíbená palestinská snídaně

TIP: Zahtar nebo teke za'atar si muzete dat do igelitoveho sacku a potom v nem protrepat osmazene platky bananu. Jde to rychle a urcite se dobre obali…

Postup

V melke misce smichat vsechny ingredience na Za'atar.

Oloupat plantain banany a nakrajet je diagonalne na pomerne tluste (si na 1 - 1 1/2 cm) platky.

V hlubokem kastrolku rozehrat olej na teplotu 180 stupnu C, nebo az dovnitr vhozena kostka chleba se za tak 30-40 sekund usmazi do hneda. V oleji postupne osmazit platky bananu do zlatova. Nesmazit jich prilis mnoho najednou a take je sem tam zamichat, aby se neslepovaly. Vyjmout je pomoci derovane naberacky a osusit je na dvojitem kuchynskem ubrousku.

Pokud jsou platky bananu jeste teple, obalit je v Za'ataru. Ihned je podavat. Je to dobrota…

Recept je z kategorií: Chuťovky


Reklama

Nahlásit recept

  • 22.03.11 vloženo
  • 3274x zobrazeno

Ingredience

  • 2 plantains, velké Plantains zelené až slabě nažloutlé s černými fleky (zeleninové banány)
  • rostlinny olej co snese vysoke teploty
  • Za'atar:
  • 1 lzice lehce otoustovanych sezamovych seminek
  • 1 lzice suseneho tymianu
  • 1/2 lzicky fenyklovych seminek
  • 1/2 lzicky sumac
  • hruba morska sul

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Plantains s kořením Za'atar

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
babi
6360 příspěvků 25.03.11 16:52

wydri, mam to koreni rada a hodi se k mnoha jinym receptum. Cekala jsem na jolanu, jake zkusenosti ma ona :-)

jolanko, dik za pripominku na recepty se Zatar korenim…tolik dobrot :-D

 
jolana
5064 příspěvků 23.03.11 18:19

Zatar
http://www.labuznik.com/recipe.php?…

http://www.labuznik.com/recipe.php?…

Egyptania poznaju tymian, ale zatar ako taky ako popisujeme nie, maju daco ine -podobne- duggah..myslim ze tu recept na Labuzniku aj je..
Dobru chut :)
Pekny vecer :)

 
wydra 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 23.03.11 18:03

Babi, o zataru pred lety psala jedna ceska herecka, ktera mela za muze Syrana. Takze to co jsem psala, vim od ni. To jsem jeste neznala labuznika.
Jsem zvedava, jestli Jolana take zna ty dva druhy. Mozna, ze ona zrovna zna ten, co mi nechutna. Ten co ja rada, je s koprem . Spotrebu mam pomerne znacnou :-)
Pulku toho bananu mam jeste na mrazaku, tak to vyzkousim. V Lat. Americe se delaji z tech bananu uzasne chipsy a prodavaji na kazdem rohu jako u nas bramburky. Banay jsou bud platano verde nebo platano duro.

Příspěvek upraven 23.03.11 v 18:06

 
babi
6360 příspěvků 23.03.11 17:52

wydricko, pockej jeste co rekne jolana, ale ja se priznavam, ze toto koreni muzu navsechno :oops: Tedy skoro…

 
wydra 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 23.03.11 17:48

Na hummus me nenapadlo dat, to vyzkousim!
Tohle je ukazka, k cemu slouzi labuznik ! :-P

 
babi
6360 příspěvků 23.03.11 17:47

jolanko, on je to recept z Palestiny (tu zde nemame) a to na za'atar…takze vim, proc jsi se musela smat :-D Zajiste lze vztahovat na banany, takze zemi odstranim. Ale jinak nam rekni nejakou moudrost o koreni, kdyz uz susis ten tymian :-)

 
babi
6360 příspěvků 23.03.11 17:41

wydricko, myslim si, ze nasli druh tohoto koreni take v hrobce Tutankhamun a tak je to mozna puvodne egyptske koreni. Arabska casti Syrie, Izraele, Palestiny, Lebanonu jej pouzivaji hlavne na plochy chleb namoceny do oleje a sypany timto korenim. Ale pouzivaji ho take na maso,
na labneh http://www.labuznik.com/recipe.php?…
a hummus http://www.labuznik.com/recipe.php?…
O Jordansku nam zajiste rekne jolanka :-)

 
jolana
5064 příspěvků 23.03.11 11:23

Babi,teraz som si vsimla a usmievam sa.. zeby v syrii existoval plantains to je ozaj novinka..skor daky syrcan v/z latinskej ameriky(je ich tam plno) si obohatil plantains o oblubeny zatar..:-) :lol:
PS: prave susim tymian na zatar..

 
wydra 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 23.03.11 00:58

Zatar je myslim syrska korenici smes. V Praze v Myslikove ul. prodavaji dva druhy. Jeden je s koprem, druhy nevim, ale ten mi vubec nechutna. Pouzivam ten dobry zatar prave jak mas babi v odkazu, je to vynikajici. Take je zatar dobry na syr cottage a k tomu salat z rajcat, ledoveho salatu a okurky.
Ty banany se obcas daji koupit, pouzivam do polevky mlecne nikaragujske (pseudo, nemam tu na to vetsinu zeleniny ) a tak tenhle tvuj recept rada vyzkousim.

Příspěvek upraven 23.03.11 v 00:59

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Girasoli gorgonzola e noci


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou
Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna
Pečené papriky s česnekem Pečené papriky s česnekem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz