Recept Pivovarský guláš

(Hodnoceno 1x) bona Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Pivovarský guláš

Postup

Maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a promícháme s novým kořením (můžeme použít mleté - cca půl lžičky - i celé zároveň) a bobkovým listem. Necháme chvíli odležet. Mezitím nakrájíme cibuli a osmažíme ji na sádle dozlatova. Přidáme maso s kořením, zprudka opečeme, snížíme teplotu, mírně podlijeme (kdo má rád, může přidat kostku masoxu) a pod pokličkou dusíme doměkka. Potom zalijeme pivem, zahustíme strouhankou a povaříme.

Recept je z kategorií: Guláše

Nahlásit recept

  • 06.06.07 vloženo
  • 27029x zobrazeno

Ingredience

  • 1 kg vepřového bůčku (pokud možno méně prorostlého)
  • 4 cibule
  • sádlo
  • 200 ml piva
  • bobkový list
  • nové koření
  • mletý pepř
  • jemná strouhanka
  • sůl

Doporučená příloha

  • chléb a pivo

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Jari 2.5.12 17:35

.

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Diskuse k receptu Pivovarský guláš

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Pivovarský guláš

karminek
757 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Pivovarský guláš

V restauracích můžete toto jídlo dostat i pod názvem Pivovarský Tokáň

bona
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Pivovarský guláš-Muchacho,

trochu jsem se obávala, že by mi labužníci mohli vyčíst absenci mleté papriky (nebo alespoň rajského protlaku „pro barvu“) a česneku… To si každý může přidat, ale už se přibližuje k obvyklým verzím… U tohoto jídla mám pocit, jakoby maso ze sebe vydávalo to nejlepší, co ukrývá (jako při pečení…) a pivo mu při tom úspěšně sekunduje…
Dík za reakci a hezký večer přeje Bona

zlata
1200 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Pivovarský guláš

Fakt, že pivo tomu dá takový zvláštní šmak.

Muchacho
361 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Pivovarský guláš

Ano, v poslední době jsem si zvykl podlévat vepřové maso nikoli vodou ale pivem. Trochu a pak polévat vypečenou šťávou. Myslím, že velice zajímavé. Zase něco jiného.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Hrachová kaše

Nejlepší recepty

Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...
Krůtí nudličky s feferonkami Krůtí nudličky s feferonkami
Kuřecí prsíčka v plátku šunky Kuřecí prsíčka v plátku šunky
Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...
Květáková polévka Květáková polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz