Recept Pivovarský guláš

(Hodnoceno 1x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Pivovarský guláš

Postup

Maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a promícháme s novým kořením (můžeme použít mleté - cca půl lžičky - i celé zároveň) a bobkovým listem. Necháme chvíli odležet. Mezitím nakrájíme cibuli a osmažíme ji na sádle dozlatova. Přidáme maso s kořením, zprudka opečeme, snížíme teplotu, mírně podlijeme (kdo má rád, může přidat kostku masoxu) a pod pokličkou dusíme doměkka. Potom zalijeme pivem, zahustíme strouhankou a povaříme.

Recept je z kategorií: Guláše

Nahlásit recept

  • 06.06.07 vloženo
  • 23176x zobrazeno

Ingredience

  • 1 kg vepřového bůčku (pokud možno méně prorostlého)
  • 4 cibule
  • sádlo
  • 200 ml piva
  • bobkový list
  • nové koření
  • mletý pepř
  • jemná strouhanka
  • sůl

Doporučená příloha

  • chléb a pivo

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Jari 02.05.12 17:35

.

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Diskuse k receptu Pivovarský guláš

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
karminek
757 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pivovarský guláš

V restauracích můžete toto jídlo dostat i pod názvem Pivovarský Tokáň

bona
2416 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pivovarský guláš-Muchacho,

trochu jsem se obávala, že by mi labužníci mohli vyčíst absenci mleté papriky (nebo alespoň rajského protlaku „pro barvu“) a česneku… To si každý může přidat, ale už se přibližuje k obvyklým verzím… U tohoto jídla mám pocit, jakoby maso ze sebe vydávalo to nejlepší, co ukrývá (jako při pečení…) a pivo mu při tom úspěšně sekunduje…
Dík za reakci a hezký večer přeje Bona

zlata
1200 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pivovarský guláš

Fakt, že pivo tomu dá takový zvláštní šmak.

Muchacho
361 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pivovarský guláš

Ano, v poslední době jsem si zvykl podlévat vepřové maso nikoli vodou ale pivem. Trochu a pak polévat vypečenou šťávou. Myslím, že velice zajímavé. Zase něco jiného.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Bazalkové máslo

Nejlepší recepty

Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená pršutem
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...
Květákové placičky s majoránkou Květákové placičky s...
Kuřecí prsíčka v plátku šunky Kuřecí prsíčka v plátku šunky
Křehké kuřecí plátky v jogurtové marinádě Křehké kuřecí plátky v...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz