Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
bona Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail
Maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a promícháme s novým kořením (můžeme použít mleté - cca půl lžičky - i celé zároveň) a bobkovým listem. Necháme chvíli odležet. Mezitím nakrájíme cibuli a osmažíme ji na sádle dozlatova. Přidáme maso s kořením, zprudka opečeme, snížíme teplotu, mírně podlijeme (kdo má rád, může přidat kostku masoxu) a pod pokličkou dusíme doměkka. Potom zalijeme pivem, zahustíme strouhankou a povaříme.
Recept je z kategorií: Guláše
chléb a pivo
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Pivovarský guláš
757 příspěvků 25.1.09 03:43
V restauracích můžete toto jídlo dostat i pod názvem Pivovarský Tokáň
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
trochu jsem se obávala, že by mi labužníci mohli vyčíst absenci mleté papriky (nebo alespoň rajského protlaku „pro barvu“) a česneku… To si každý může přidat, ale už se přibližuje k obvyklým verzím… U tohoto jídla mám pocit, jakoby maso ze sebe vydávalo to nejlepší, co ukrývá (jako při pečení…) a pivo mu při tom úspěšně sekunduje…
Dík za reakci a hezký večer přeje Bona
1200 příspěvků 25.1.09 03:43
Fakt, že pivo tomu dá takový zvláštní šmak.
361 příspěvků 25.1.09 03:43
Ano, v poslední době jsem si zvykl podlévat vepřové maso nikoli vodou ale pivem. Trochu a pak polévat vypečenou šťávou. Myslím, že velice zajímavé. Zase něco jiného.