Recept Pivovarská bašta

rajce Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Plecko a slaninu nakrájíme na kostičky - ne moc veliké, papriku a cibuli na půlkolečka, česnek na drobné kousíčky (hlavně nemačkat v lisu). Na rozehřátou pánev dáme nejprve slaninku, až se nám vysmaží a pustí tuk zprudka na ní opečeme celé množství masa, pak osolíme, opepříme a teprve teď přidáme nakrájenou cibuli a česnek, trochu podlijeme a necháme asi 20 minut dusit pod poklicí. Zatím to nevypadá nijak zvlášť, ale nelekejte se toho a pokračujte. Po 20 minutách by mělo být masíčko měkké, cibulka pěkně rozpadací a v tuto chvíli do toho přidáme všechny nakrájené papriky, jednu (víc v žádném případě ne) polévkovou lžíci kečupu a necháme zase pod poklicí tak 10 minutek dusit. Po této době by měla vřít na pánviččce báječně voňavá směs, která po posypání petrželkou (hodně) nemá chybu. My to jíme s opečenými brambory, hranolky, ale i na topinku je to bezva.

Recept je z kategorií: Dušené vepřové maso

Nahlásit recept

  • 30.06.05 vloženo
  • 9715x zobrazeno

Čas přípravy

  • 60 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 600 g vepřového plecka
  • 3 papriky - velké
  • 3 cibule - velké
  • 15 dkg slaniny
  • sůl, pepř, kečup, petrželka, česnek

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pivovarská bašta

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Pivovarská bašta

stavmat
2 příspěvky 18.7.10 17:00
Re: Pivovarská bašta

Velmi chutná změna z guláše! Doporučuji.

rajce
17 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Pivovarská bašta

Pacičko, děkuji za upozornění, již jsem opravila. Jsem ráda, že chutnalo.

pacicka
12 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Pivovarská bašta

Rajče, díky za dobrý recept. Moc nám to všem chutnalo, dali jsme si to s hranolkama a zeleninovým salátem. Jen v ingrediencích není uveden česnek. Děkujeme a doporučujeme, jednoduché, bez koření a přitom lahodné.

marmelada
1642 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Pivovarská bašta

Vařila jsem ji včera, je velmi dobrá, doporučuji!

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Koláč bez vajec s tvarohem

Nejlepší recepty

Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky
Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)
Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko
Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz