Recept Pivovarská bašta

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Plecko a slaninu nakrájíme na kostičky - ne moc veliké, papriku a cibuli na půlkolečka, česnek na drobné kousíčky (hlavně nemačkat v lisu). Na rozehřátou pánev dáme nejprve slaninku, až se nám vysmaží a pustí tuk zprudka na ní opečeme celé množství masa, pak osolíme, opepříme a teprve teď přidáme nakrájenou cibuli a česnek, trochu podlijeme a necháme asi 20 minut dusit pod poklicí. Zatím to nevypadá nijak zvlášť, ale nelekejte se toho a pokračujte. Po 20 minutách by mělo být masíčko měkké, cibulka pěkně rozpadací a v tuto chvíli do toho přidáme všechny nakrájené papriky, jednu (víc v žádném případě ne) polévkovou lžíci kečupu a necháme zase pod poklicí tak 10 minutek dusit. Po této době by měla vřít na pánviččce báječně voňavá směs, která po posypání petrželkou (hodně) nemá chybu. My to jíme s opečenými brambory, hranolky, ale i na topinku je to bezva.

Recept je z kategorií: Dušené vepřové maso

Nahlásit recept

  • 30.06.05 vloženo
  • 8618x zobrazeno

Čas přípravy

  • 60 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 600 g vepřového plecka
  • 3 papriky - velké
  • 3 cibule - velké
  • 15 dkg slaniny
  • sůl, pepř, kečup, petrželka, česnek

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pivovarská bašta

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Pivovarská bašta

stavmat
2 příspěvky 18.7.10 17:00
Re: Pivovarská bašta

Velmi chutná změna z guláše! Doporučuji.

rajce
17 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Pivovarská bašta

Pacičko, děkuji za upozornění, již jsem opravila. Jsem ráda, že chutnalo.

pacicka
12 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Pivovarská bašta

Rajče, díky za dobrý recept. Moc nám to všem chutnalo, dali jsme si to s hranolkama a zeleninovým salátem. Jen v ingrediencích není uveden česnek. Děkujeme a doporučujeme, jednoduché, bez koření a přitom lahodné.

marmelada
1642 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Pivovarská bašta

Vařila jsem ji včera, je velmi dobrá, doporučuji!

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s brokolicí...
Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou
Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem
Trojité placičky - Gallette triple Trojité placičky - Gallette...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz