Recept Pivní žemle - domácí pekárna

Německá kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Pivní žemle - domácí pekárna

Postup

Vlažné pivo dáme do misky, rozpustíme v něm droždí a vmícháme žitnou mouku. Postavíme přes noc do chladničky.
Druhý den nalijeme do formy domácí pekárny, zasypeme pšeničnou moukou, přidáme sůl a máslo.
Program: TĚSTO
Vypracované těsto rozdělíme na 8 - 10 ks. Tvarujeme oblé žemle. Potřeme je vodou a obalíme v ovesných vločkách.
Složíme na plech vyložený papírem na pečení. Necháme 40 miut zakryté kynout.
Vložíme do trouby předehřáté na 250°C. Přepneme na 200°C a pečeme 15 - 20 minut.

Recept je z kategorií: Rohlíky

Nahlásit recept

  • 28.01.09 vloženo
  • 7943x zobrazeno

Ingredience

  • 450 g hladké pšeničné mouky
  • 50 g žitné mouky
  • 260 ml černého piva
  • 1 lžička soli
  • 1/2 kostky čerstvého droždí
  • 1/2 lžíce másla
  • ovesné vločky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Labužník Tulinka02 21.03.09 00:00

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Diskuse k receptu Pivní žemle - domácí pekárna

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
pepicek
1309 příspěvků 25.05.09 11:25
Re: Pivní žemle - domácí pekárna - přidán obrázek

díky lachko :)

 
iva 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 24.03.09 21:39
Re: Pivní žemle - domácí pekárna

nevím, jaké je droždí v Německu, ale v Čechách se obecně na 500 g mouky dává 1/2 kostky droždí, tj. 21 g. Pokud těsto připravuji v pekárně a obsahuje málo nebo žádný tuk, dávám jen 1/4 kostky, tj. 11 g.

Soňo, už si chystej seznam, co si povezeš z Čech. Jak tak pozoruji, asi to bude chtít přívěs. :))

 
esmeralda
4813 příspěvků 24.03.09 07:21
Re: Pivní žemle - domácí pekárna - Soňo,

taky nepochopím proč je takové drama sehnat žitnou mouku.
Tady (v Oz) ji prodávají skoro bez vyjímky pouze obchody se zdravou výživou a stojí šestinásobek obyčejné hladké nebo polohrubé mouky.

Opět bych ráda požádala autora zda by nemohl přidat váhové údaje v gramech, neboť půl kostky droždí mi neříká vůbec nic.

 
noskovice
1322 příspěvků 24.03.09 03:55
Re: Pivní žemle - domácí pekárna

Koukala jsem pekne blbe. Chybi mi zitna mouka. Dneska jsem projezdila vsechny mozné a nemozné obchody a markety a nikde ji nemaji. V pekarne mi ji neprodaji, kvuli hygiene. Maji to zakazané. Takze musim hledat nejaky mlyn. To jsou mi veci. Prodavaji mozné a nemozné druhy mouky a tuto ne!
Takze zemle budou muset pockat. Ach jo! Asi vas to nezajima, ale mne to stve.
Ahoj, Sona.

 
noskovice
1322 příspěvků 22.03.09 18:23
Re: Pivní žemle - domácí pekárna-sylvie,

a ze bychom udelaly kazda neco jiného a pak se o to rozdelily? To by nebylo spatné, co Ty na to?
Ahojky, Sona.

 
Sylvie
2302 příspěvků 22.03.09 17:48
Re: Pivní žemle - domácí pekárna

Soňo, tak to budeme dvě. :-)

 
noskovice
1322 příspěvků 22.03.09 16:51
Re: Pivní žemle - domácí pekárna-Tulinko,

tak ja to zitra zkusim. Koukam, ze mi k tomu doma nic nechybi.
Jeste jednou Ti dekuji, Sona.

 
Labužník Tulinka02
353 příspěvků 22.03.09 00:02
Re: Pivní žemle - domácí pekárna-Soni,

půlka kostky droždí je 21 g.

 
noskovice
1322 příspěvků 21.03.09 21:07
Re: Pivní žemle - domácí pekárna - KL

Toho drozdi tam mam dat 12,5 g nebo 21 g? A to necham stranou tu „kostku“ drozdi, co vazi 500 g.
Prosim vas pekne, piste to do receptu.
Dekuji, Sona.

 
Sylvie
2302 příspěvků 21.03.09 20:41
Re: Pivní žemle - domácí pekárna

Tak já Ti teda Tulinko věřím. :-)

 
Labužník Tulinka02
353 příspěvků 21.03.09 20:08
Re: Pivní žemle - domácí pekárna-Sylvie,

kvásek jsem dala do pekárny studený, ona už si s tím poradila podle svého :o), těsto krásně vykynulo.

 
Sylvie
2302 příspěvků 21.03.09 17:55
Re: Pivní žemle - domácí pekárna

Prosím, ten jakobykvásek se do té pekárny naleje studený?
 Díky

 
Labužník Tulinka02
353 příspěvků 21.03.09 17:51
Re: Pivní žemle - domácí pekárna

Žemle jsou opravdu super.

 
lachka
1 příspěvek 30.01.09 02:43
Re: Pivní žemle - domácí pekárna

Vznikne cosi jako chlebový kvásek, který se používá při výrobě těsta. Dodržte postup a výsledek je zaručený.

 
cacora
3 příspěvky 29.01.09 18:30
Re: Pivní žemle - domácí pekárna

Recept vyzkouším, přestože nemám domácí pekárnu, těsto si zpracuji sama. Jde mi ale o ten postup vytvoření kvásku - proč se to dává na noc do lednice? Je v tom asi nějaký fígl a zajímalo by mě jaký? Díky za odpověď Až žemele vyzkouším, dám vědět labužníkům, jak chutnají.
Zdravím a přeji všem hezký den!

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Pelmeně z červené řepy

Nejlepší recepty

Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Koláč s jahodami Koláč s jahodami
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz