Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
lachka Německá kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Vlažné pivo dáme do misky, rozpustíme v něm droždí a vmícháme žitnou mouku. Postavíme přes noc do chladničky. Druhý den nalijeme do formy domácí pekárny, zasypeme pšeničnou moukou, přidáme sůl a máslo. Program: TĚSTO Vypracované těsto rozdělíme na 8 - 10 ks. Tvarujeme oblé žemle. Potřeme je vodou a obalíme v ovesných vločkách. Složíme na plech vyložený papírem na pečení. Necháme 40 miut zakryté kynout. Vložíme do trouby předehřáté na 250°C. Přepneme na 200°C a pečeme 15 - 20 minut.
Recept je z kategorií: Rohlíky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Pivní žemle - domácí pekárna
1309 příspěvků 25.5.09 11:25
díky lachko
nevím, jaké je droždí v Německu, ale v Čechách se obecně na 500 g mouky dává 1/2 kostky droždí, tj. 21 g. Pokud těsto připravuji v pekárně a obsahuje málo nebo žádný tuk, dávám jen 1/4 kostky, tj. 11 g.
Soňo, už si chystej seznam, co si povezeš z Čech. Jak tak pozoruji, asi to bude chtít přívěs.
4813 příspěvků 24.3.09 07:21
taky nepochopím proč je takové drama sehnat žitnou mouku.
Tady (v Oz) ji prodávají skoro bez vyjímky pouze obchody se zdravou výživou a stojí šestinásobek obyčejné hladké nebo polohrubé mouky.
Opět bych ráda požádala autora zda by nemohl přidat váhové údaje v gramech, neboť půl kostky droždí mi neříká vůbec nic.
Koukala jsem pekne blbe. Chybi mi zitna mouka. Dneska jsem projezdila vsechny mozné a nemozné obchody a markety a nikde ji nemaji. V pekarne mi ji neprodaji, kvuli hygiene. Maji to zakazané. Takze musim hledat nejaky mlyn. To jsou mi veci. Prodavaji mozné a nemozné druhy mouky a tuto ne!
Takze zemle budou muset pockat. Ach jo! Asi vas to nezajima, ale mne to stve.
Ahoj, Sona.
a ze bychom udelaly kazda neco jiného a pak se o to rozdelily? To by nebylo spatné, co Ty na to?
Ahojky, Sona.
2302 příspěvků 22.3.09 17:48
Soňo, tak to budeme dvě.
tak ja to zitra zkusim. Koukam, ze mi k tomu doma nic nechybi.
Jeste jednou Ti dekuji, Sona.
353 příspěvků 22.3.09 00:02
půlka kostky droždí je 21 g.
Toho drozdi tam mam dat 12,5 g nebo 21 g? A to necham stranou tu „kostku“ drozdi, co vazi 500 g.
Prosim vas pekne, piste to do receptu.
Dekuji, Sona.
2302 příspěvků 21.3.09 20:41
Tak já Ti teda Tulinko věřím.
353 příspěvků 21.3.09 20:08
kvásek jsem dala do pekárny studený, ona už si s tím poradila podle svého
), těsto krásně vykynulo.
2302 příspěvků 21.3.09 17:55
Prosím, ten jakobykvásek se do té pekárny naleje studený?
Díky
353 příspěvků 21.3.09 17:51
Žemle jsou opravdu super.
1 příspěvek 30.1.09 02:43
Vznikne cosi jako chlebový kvásek, který se používá při výrobě těsta. Dodržte postup a výsledek je zaručený.
3 příspěvky 29.1.09 18:30
Recept vyzkouším, přestože nemám domácí pekárnu, těsto si zpracuji sama. Jde mi ale o ten postup vytvoření kvásku - proč se to dává na noc do lednice? Je v tom asi nějaký fígl a zajímalo by mě jaký? Díky za odpověď Až žemele vyzkouším, dám vědět labužníkům, jak chutnají.
Zdravím a přeji všem hezký den!