Recept Pivní žemle - domácí pekárna

Německá kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Pivní žemle - domácí pekárna

Postup

Vlažné pivo dáme do misky, rozpustíme v něm droždí a vmícháme žitnou mouku. Postavíme přes noc do chladničky.
Druhý den nalijeme do formy domácí pekárny, zasypeme pšeničnou moukou, přidáme sůl a máslo.
Program: TĚSTO
Vypracované těsto rozdělíme na 8 - 10 ks. Tvarujeme oblé žemle. Potřeme je vodou a obalíme v ovesných vločkách.
Složíme na plech vyložený papírem na pečení. Necháme 40 miut zakryté kynout.
Vložíme do trouby předehřáté na 250°C. Přepneme na 200°C a pečeme 15 - 20 minut.

Recept je z kategorií: Rohlíky


Reklama

Nahlásit recept

  • 28.01.09 vloženo
  • 7858x zobrazeno

Ingredience

  • 450 g hladké pšeničné mouky
  • 50 g žitné mouky
  • 260 ml černého piva
  • 1 lžička soli
  • 1/2 kostky čerstvého droždí
  • 1/2 lžíce másla
  • ovesné vločky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Labužník Tulinka02 21.03.09 00:00

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Diskuse k receptu Pivní žemle - domácí pekárna

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
pepicek
1309 příspěvků 25.05.09 11:25
Re: Pivní žemle - domácí pekárna - přidán obrázek

díky lachko :)

 
iva  24.03.09 21:39
Re: Pivní žemle - domácí pekárna

nevím, jaké je droždí v Německu, ale v Čechách se obecně na 500 g mouky dává 1/2 kostky droždí, tj. 21 g. Pokud těsto připravuji v pekárně a obsahuje málo nebo žádný tuk, dávám jen 1/4 kostky, tj. 11 g.

Soňo, už si chystej seznam, co si povezeš z Čech. Jak tak pozoruji, asi to bude chtít přívěs. :))

 
esmeralda
4813 příspěvků 24.03.09 07:21
Re: Pivní žemle - domácí pekárna - Soňo,

taky nepochopím proč je takové drama sehnat žitnou mouku.
Tady (v Oz) ji prodávají skoro bez vyjímky pouze obchody se zdravou výživou a stojí šestinásobek obyčejné hladké nebo polohrubé mouky.

Opět bych ráda požádala autora zda by nemohl přidat váhové údaje v gramech, neboť půl kostky droždí mi neříká vůbec nic.

 
noskovice
1323 příspěvků 24.03.09 03:55
Re: Pivní žemle - domácí pekárna

Koukala jsem pekne blbe. Chybi mi zitna mouka. Dneska jsem projezdila vsechny mozné a nemozné obchody a markety a nikde ji nemaji. V pekarne mi ji neprodaji, kvuli hygiene. Maji to zakazané. Takze musim hledat nejaky mlyn. To jsou mi veci. Prodavaji mozné a nemozné druhy mouky a tuto ne!
Takze zemle budou muset pockat. Ach jo! Asi vas to nezajima, ale mne to stve.
Ahoj, Sona.

 
noskovice
1323 příspěvků 22.03.09 18:23
Re: Pivní žemle - domácí pekárna-sylvie,

a ze bychom udelaly kazda neco jiného a pak se o to rozdelily? To by nebylo spatné, co Ty na to?
Ahojky, Sona.

 
Sylvie
2302 příspěvků 22.03.09 17:48
Re: Pivní žemle - domácí pekárna

Soňo, tak to budeme dvě. :-)

 
noskovice
1323 příspěvků 22.03.09 16:51
Re: Pivní žemle - domácí pekárna-Tulinko,

tak ja to zitra zkusim. Koukam, ze mi k tomu doma nic nechybi.
Jeste jednou Ti dekuji, Sona.

 
Labužník Tulinka02
353 příspěvků 22.03.09 00:02
Re: Pivní žemle - domácí pekárna-Soni,

půlka kostky droždí je 21 g.

 
noskovice
1323 příspěvků 21.03.09 21:07
Re: Pivní žemle - domácí pekárna - KL

Toho drozdi tam mam dat 12,5 g nebo 21 g? A to necham stranou tu „kostku“ drozdi, co vazi 500 g.
Prosim vas pekne, piste to do receptu.
Dekuji, Sona.

 
Sylvie
2302 příspěvků 21.03.09 20:41
Re: Pivní žemle - domácí pekárna

Tak já Ti teda Tulinko věřím. :-)

 
Labužník Tulinka02
353 příspěvků 21.03.09 20:08
Re: Pivní žemle - domácí pekárna-Sylvie,

kvásek jsem dala do pekárny studený, ona už si s tím poradila podle svého :o), těsto krásně vykynulo.

 
Sylvie
2302 příspěvků 21.03.09 17:55
Re: Pivní žemle - domácí pekárna

Prosím, ten jakobykvásek se do té pekárny naleje studený?
 Díky

 
Labužník Tulinka02
353 příspěvků 21.03.09 17:51
Re: Pivní žemle - domácí pekárna

Žemle jsou opravdu super.

 
lachka
1 příspěvek 30.01.09 02:43
Re: Pivní žemle - domácí pekárna

Vznikne cosi jako chlebový kvásek, který se používá při výrobě těsta. Dodržte postup a výsledek je zaručený.

 
cacora
3 příspěvky 29.01.09 18:30
Re: Pivní žemle - domácí pekárna

Recept vyzkouším, přestože nemám domácí pekárnu, těsto si zpracuji sama. Jde mi ale o ten postup vytvoření kvásku - proč se to dává na noc do lednice? Je v tom asi nějaký fígl a zajímalo by mě jaký? Díky za odpověď Až žemele vyzkouším, dám vědět labužníkům, jak chutnají.
Zdravím a přeji všem hezký den!

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně
Kapustičky na slanině Kapustičky na slanině

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz