Recept Pivní zelí z Bavorska

(Hodnoceno 1x) Německá kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Nastrouhat zelí na jemno a dát do kastrolu s ostatními ingrediencemi. Přikrýt a dusit, až zelí dostane zlatavou barvu a je měkké. Sem tam zamíchat. Zelí podávat na příklad s restovanými bramborami k jelitům, vepřové pečínce, nebo pečenému krocanovi.

Recept je z kategorií: Zeleninové přílohy

Nahlásit recept

  • 14.08.10 vloženo
  • 5980x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 kg čerstvého zelí.
  • 100 g medu
  • 1 - 2 lžičky soli
  • 300 ml černého piva/ležáku
  • 300 ml jablečného moštu, nebo šťávy
  • kmín
  • 50 g sádla

Doporučená příloha

  • že by pivo?

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

tuso 21.9.10 20:54

Jednoduché.Rychlé.Chutné. Co víc si přát?

Diskuse k receptu Pivní zelí z Bavorska

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Pivní zelí z Bavorska

babi
6360 příspěvků 24.9.10 20:02
tuso,

mam radost, ze chutnalo ;)

tuso
99 příspěvků 21.9.10 20:54

Jednoduché.Rychlé.Chutné. Co víc si přát?

babi
6360 příspěvků 26.8.10 10:07
Re: Pivní zelí z Bavorska.

svato, myslim si, ze by to urcite slo a proc ne :)

svato
1425 příspěvků 26.8.10 01:36
Re: Pivní zelí z Bavorska.

Tak si potichučky rozmýšľam, či by to čierne pivo ne:,–(lo aj k červenej kapuste.

babi
6360 příspěvků 26.8.10 00:23
Re: Pivní zelí z Bavorska.

tuso, z mnoha duvodu Ti velice dekuji! Jsem opravdu rada, ze chutna ;)

tuso
99 příspěvků 25.8.10 14:55
Re: Pivní zelí z Bavorska.

Tak za tenhle recept vřele děkuji. Není nad jednoduchý recept, který je ve finále dokonalý. Včera jsem to ukuchtil. Našel jsem doma nějakou třetinku černého Herolda. Bude dnes k jitrnici. Ale už včera jsem vydatně uždiboval. :D

babi
6360 příspěvků 19.8.10 02:54
Re: Pivní zelí z Bavorska.

esme, pouzivam jablecnou 100% prirodni neslazenou jablecnou stavu z konzervy. Muze se vsak take ubrat medu. Jsem rada, ze jinak chutnalo!

esmeralda
4813 příspěvků 17.8.10 19:08
Re: Pivní zelí z Bavorska - Drobku,

sorry, nezbyla ani špejle.

esmeralda
4813 příspěvků 17.8.10 19:02
Re: Pivní zelí z Bavorska - Babi,

právě jsme dojedli, ještě mám mastnotu kolem pusy.
Zelí bylo vynikající. Pro někoho možná dost sladké, ale mě to moc chutnalo. Navíc mělo nádhernou zlatou barvu.
Také se mi líbila ta jednoduchost. Budu jistě dělat častěji.

babi
6360 příspěvků 16.8.10 03:12
Re: Pivní zelí z Bavorska.

esme, promin, preskocila jsem Te, ale to je tim, ze mi sem zavanula vune jelitek a jitrnic :) Jsem zvedava, co reknes tomu zeli. Nazyvam ho letni zeli…
Pozdrav do daleke Oz!

babi
6360 příspěvků 16.8.10 02:48
Re: Pivní zelí z Bavorska.

drobku, az s manzelkou budes mit cestu nahoru, tak se mrkni co zde mame
Klobasky a jine dobroty Muzem si udelat klobaskove hody a muzes si nakoupit ceskou mouku a jine pro nas zde vzacnosti! :)

Drobek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 16.8.10 00:23
Re: Pivní zelí z Bavorska.

Milá Esmeraldo, nezbylo něco? Přilož to k e-majlu. Tady tyhle dobroty nedostanu.:cry:

esmeralda
4813 příspěvků 15.8.10 11:23
Re: Jako na zavolanou....

Právě se u nás stavil kamarád který má vřelé vztahy s inostránskými řezníky a přinesl nám jitrnici a jelito.
Zelí jsem měla naštěstí v lednici a to ostatní je doma vždy.
Už to bublá na plotně.
Dám vědět jak to dopadlo. Zatím se jen těším.

babi
6360 příspěvků 15.8.10 05:59
Re: Pivní zelí z Bavorska.

myslim ze to byl manek, ale prelozila to Lydie ;)

Drobek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 15.8.10 04:37
Re: Pivní zelí z Bavorska.

Nojo, cibuli já dávám, bez cibule to nejde. Já si nevšim, ale stejně jí dám, snad na mně nepřijde Bavorská policie. Bavorské zelí nehledej, to já dělám Bavorskou pečeni na černém pivu, kdysi to sem dala tuším Vlaďka, když jsem se poptával.

babi
6360 příspěvků 15.8.10 03:40
Re: Pivní zelí z Bavorska.

hledala jsem, hledala, ale zadne pivni zeli jsem na Labu nenasla! Tak doufam, ze jsem nenapsala dvojce ;) Vis, moje svagrova dovede pripalit vodu, ale muj svagr vyborne vari a pece, mel bys videt jeho vanocni cukrovi, to je krasa. Uz jsem pridala nekolik jeho receptu a kdyz jsem u nich na navsteve tak se mam vyborne ;) Pises, ze jsi neznal ten med a jablecnou stavu, co me zarazilo, byla nepritomnost cibule.

Drobek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 15.8.10 02:34
Re: Pivní zelí z Bavorska.

Díky Babi, bude výborné k bavorské pečeni na černém pivu, chystám se na ni jen co se ochladí. Ono když je přes třicet stupňů tak na to mastné není zrovna chuť.
Jen ten trik přidání medu a jablečné šťávy jsem neznal, jen jsem ho místo vodou podléval černým pivem a doslazoval hnědým cukrem.
Už to tisknu do sbírky.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Krůtí nudličky s feferonkami Krůtí nudličky s feferonkami
Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...
Gazpacho z cuket s vejcem - Gazpacho di zucchine e uovo Gazpacho z cuket s vejcem -...
Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Křehké kuřecí plátky v jogurtové marinádě Křehké kuřecí plátky v...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz