Recept Pivní štrůdl

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Pivní štrůdl

Postup

Do mouky v míse nastrouháme tuk, přidáme sůl a nalijeme pivo. Rukama zpracujeme na hladký bochánek, který odložíme jen na tu chvíli, co si připravíme suroviny do náplně - jablka nakrouháme na lístky, na másle osmažíme strouhanou housku. Těsto rozdělíme na 4 díly. Vyválíme co nejtenčí placku- správně zpracované těsto se nelepí na pracovní desku ani netrhá - placku posypeme osmaženou houskou, poklademe jablíčky, pocukrujeme, přidáme rovnoměrně mletou skořici, rozinky, kdo ještě má, přidá vlašské ořechy nebo i kokos, toto všechno pokapeme rozpuštěným máslem, kraje nalevo a napravo založíme, aby se to bokem nevysypalo a závin stočíme. Pečeme ve vyhřáté troubě, během pečení potíráme rozpuštěným máslem.První den je závin křehký, druhý den vláčný a proleželý.

Recept je z kategorií: Moučníky

Nahlásit recept

  • 13.02.04 vloženo
  • 47584x zobrazeno

Ingredience

  • Dávka na 4 záviny:
  • 60 dkg hladké mouky
  • 1 kostka ztuženého tuku
  • 1/4 l světlého piva
  • špetka soli
  • jablka
  • meruňky
  • strouhanka
  • máslo
  • mleté ořechy nebo kokos
  • cukr rozinky.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pivní štrůdl

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
suzanka
161 příspěvků 13.08.10 14:18
Re: Pivní štrůdl

jiný už dělat nebudu, vynikající těsto-jednoduchá a rychlá příprava, děkuji za recept !

Labužník Masinka02
3 příspěvky 17.10.09 15:58
Re: Pivní štrůdl

je moc dobry,dlouho nevidrzi, diky za recept.

tea63
935 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pivní štrůdl

viz Tažený štrůdl …;.)

toffo
244 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pivní štrůdl

Musím se přiznat. Tažené těsto jsem zkoušela asi 3×, pokaždé podle jiného receptu a zařekla jsem se, že už nikdy více. Nikdy se mi nepovedlo. Nejdříve se mi lepilo tak, že jsem musela přidávat mouku a po upečení jsem místo štrůdlů měla kámen na kámen. Manžel už se mi smál. Můžete mi poradit nějaký zaručený recept? Pamatuju babičku, ta mě učila, že válet těsto se musí tak dlouho, až je přes něj vidět trukturu dřeva na pracovním vále. Na recept těsta nějak nedošlo :(.

gabi
551 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pivní štrůdl

tea63 mas pravdu…je zbytocne nahanat kalorie stuzenym tukom v ceste…strudla pre mna znamena hlavne vyborna plnka…makova s lekvarom…jablkova s orechami…makova s visnami…tekvicova s makom a smotanou…ceresnova s tvarohom…cesto tvori len tu skrupinku, co drzi plnku pokope…robim klasicke strudlove cesto…muka, olej, ocot, vajce…na tenucko vytiahnut alebo vyvalkat, potriet maslom, naplnit, potriet maslom a mliekom a do ruzova upiect

tea63
935 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pivní štrůdl

Tenhle recept jsem dostala asi tak před 15ti lety, vyzkoušela a strašně se mi to lepilo, takže jsem ho vyřadila z kuchařského archivu. Pokorně jsem se vrátila k taženému, už také proto, že ztužený tuk mi nesmí do kuchyně. Ale pokud se povede, jistě je dobrý, hlavně když chutná. ;-)

manek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.01.09 03:43
Re: Pivní štrůdl

jo, je skvělý a lepší, než z lístkového těsta, s tím musím jedině souhlasit.

toffo
244 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pivní štrůdl

Když peču štrůdl, tak jedině z tohoto těsta, mám ho radši, než lískové. Jen asi neválím tak tence, já mám z této dávky jen dvě nohavice. Po sezóně jablek jsem jednou plnila i makovou nádivkou, jako na buchty a bylo to dobré.

tresnicka
58 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pivní štrůdl

Dnes upecen a pulka uz je snezena. Je moc a moc dobry. Ja jsem si do testa pridala 1 vejce a 5 dkg mouky. S testem se pracovalo vyborne !!! Doporucuji

Labužník Katka_H02
302 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pivní štrůdl

Moc moc dobrý. S těstem se dobře pracuje. Prima.

Celerka
35 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pivní štrůdl

Vyzkoušeno,
je moc dobrý, všem chutnal!

pepicek
1309 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pivní štrůdl - přidán obrázek

díky Pendo :)

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Domácí svíčková omáčka

Nejlepší recepty

Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Chilli con carne Chilli con carne
Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz