Recept Pivní štrůdl
Fany Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
Do mouky v míse nastrouháme tuk, přidáme sůl a nalijeme pivo. Rukama zpracujeme na hladký bochánek, který odložíme jen na tu chvíli, co si připravíme suroviny do náplně - jablka nakrouháme na lístky, na másle osmažíme strouhanou housku. Těsto rozdělíme na 4 díly. Vyválíme co nejtenčí placku- správně zpracované těsto se nelepí na pracovní desku ani netrhá - placku posypeme osmaženou houskou, poklademe jablíčky, pocukrujeme, přidáme rovnoměrně mletou skořici, rozinky, kdo ještě má, přidá vlašské ořechy nebo i kokos, toto všechno pokapeme rozpuštěným máslem, kraje nalevo a napravo založíme, aby se to bokem nevysypalo a závin stočíme. Pečeme ve vyhřáté troubě, během pečení potíráme rozpuštěným máslem.První den je závin křehký, druhý den vláčný a proleželý.
Recept je z kategorií: Moučníky
- 13.02.04 vloženo
- 56519x zobrazeno
Ingredience
- Dávka na 4 záviny:
- 60 dkg hladké mouky
- 1 kostka ztuženého tuku
- 1/4 l světlého piva
- špetka soli
- jablka
- meruňky
- strouhanka
- máslo
- mleté ořechy nebo kokos
- cukr rozinky.
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Pivní štrůdl
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Pivní štrůdl
jiný už dělat nebudu, vynikající těsto-jednoduchá a rychlá příprava, děkuji za recept !
3 příspěvky 17.10.09 15:58
je moc dobry,dlouho nevidrzi, diky za recept.
935 příspěvků 25.1.09 03:43
viz Tažený štrůdl …;.)
Musím se přiznat. Tažené těsto jsem zkoušela asi 3×, pokaždé podle jiného receptu a zařekla jsem se, že už nikdy více. Nikdy se mi nepovedlo. Nejdříve se mi lepilo tak, že jsem musela přidávat mouku a po upečení jsem místo štrůdlů měla kámen na kámen. Manžel už se mi smál. Můžete mi poradit nějaký zaručený recept? Pamatuju babičku, ta mě učila, že válet těsto se musí tak dlouho, až je přes něj vidět trukturu dřeva na pracovním vále. Na recept těsta nějak nedošlo
.
551 příspěvků 25.1.09 03:43
tea63 mas pravdu…je zbytocne nahanat kalorie stuzenym tukom v ceste…strudla pre mna znamena hlavne vyborna plnka…makova s lekvarom…jablkova s orechami…makova s visnami…tekvicova s makom a smotanou…ceresnova s tvarohom…cesto tvori len tu skrupinku, co drzi plnku pokope…robim klasicke strudlove cesto…muka, olej, ocot, vajce…na tenucko vytiahnut alebo vyvalkat, potriet maslom, naplnit, potriet maslom a mliekom a do ruzova upiect
935 příspěvků 25.1.09 03:43
Tenhle recept jsem dostala asi tak před 15ti lety, vyzkoušela a strašně se mi to lepilo, takže jsem ho vyřadila z kuchařského archivu. Pokorně jsem se vrátila k taženému, už také proto, že ztužený tuk mi nesmí do kuchyně. Ale pokud se povede, jistě je dobrý, hlavně když chutná.
jo, je skvělý a lepší, než z lístkového těsta, s tím musím jedině souhlasit.
Když peču štrůdl, tak jedině z tohoto těsta, mám ho radši, než lískové. Jen asi neválím tak tence, já mám z této dávky jen dvě nohavice. Po sezóně jablek jsem jednou plnila i makovou nádivkou, jako na buchty a bylo to dobré.
58 příspěvků 25.1.09 03:43
Dnes upecen a pulka uz je snezena. Je moc a moc dobry. Ja jsem si do testa pridala 1 vejce a 5 dkg mouky. S testem se pracovalo vyborne !!! Doporucuji
302 příspěvků 25.1.09 03:43
Moc moc dobrý. S těstem se dobře pracuje. Prima.
35 příspěvků 25.1.09 03:43
Vyzkoušeno,
je moc dobrý, všem chutnal!
1309 příspěvků 25.1.09 03:43
díky Pendo