Recept Pivní koláč

Irská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Troubu předehřejeme na 160 °C. Čtvercovou *(20 cm)* koláčovou formu vyložíme dvěma vrstvami pečicího papíru. V kastrůlku rozehřejeme máslo, přidáme cukr, pivo, rozinky, sultánky a kandovanou kůru. Pomalu přivedeme k varu a za stálého rychlého míchání povaříme 3-4 minuty, nebo až směs trochu zhoustne. Odstavíme z ohně a necháme asi 10-15 minut zchladnout. Do mísy přesijeme mouku smíchanou s kořenící směsí. Přimícháme vychladlou směs, kandované třešně, rozšlehaná vajíčka a pořádně promícháme. Těsto lžící přendáme do připravené formy a jeho povrch uhladíme. Pečeme na střední příčce trouby asi 60-70 minut nebo až špejle vpíchnutá do středu koláče zůtane čistá. Upečený koláč vyjmeme z trouby a necháme ho asi 30 minut vychladnout na kuchyňské mřížce. Potom koláč na mřížku vyklopíme a odstraníme pečicí papír. Pokud koláč nebudeme hned podávat, zabalíme ho do mikrotenového sáčku, pak do alobalu a necháme ho v chladné, tmavé místnosti na několik týdnů, až uzraje.

Recept je z kategorií: Dezerty

Nahlásit recept

  • 16.03.07 vloženo
  • 5090x zobrazeno

Počet porcí

  • 8 porcí

Ingredience

  • 1 šálek nesoleného irského másla *(Kerrygold)*
  • 1 1/4 šálku silného černého piva *(Guinness Stout)*
  • 1 šálek hnědého cukru
  • 3 1/2 šálku směsi rozinek a sultánek
  • 100 g směsi kandované citrusové kůry
  • 4 šálky "samokynoucí mouky"
  • 2 KL "Mixed Spice"
  • 100 g kandovaných třešní
  • 3 vejce;
  • *"Samokynoucí mouka" - Self-rising flour (1 šálek)*
  • 1 šálek polohrubé mouky *(all-purpose)*
  • 1 1/4 KL kypřicího prášku do pečiva
  • špetka soli;
  • *Mixed Spice - irská směs koření (4 lžíce)*
  • 1 PL skořice
  • 1 PL muškátového oříšku
  • 1 PL nového koření
  • 2 KL muškátového květu
  • 1 KL mletého hřebíčku
  • - vše společně promícháme a uzavřeme do vzduchotěsné sklenice.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pivní koláč

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Pivní koláč

majkl1
15 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Pivní koláč

Tak jsem na rozpacích. Jak s těmi rozinkami? Rozinky sultánky a rozinky bez přívlastku? A mohu použít 4 šálky polohrubé a jeden prdopeč?
A což teprve mystika zrání, pokud se koláč nezkonzumuje ihned nezralý? Nešly by obaly zaměnit a co by se záměnou stalo? Proč má být místnost tmavá, když alobal nepropuští světlo? A jak sakra poznám, že je koláč zralý? Asi se o tuto poživatinu nebudu pokoušet a Guiness Scout určím k přímé spotřebě :-))

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Grilovaný pstruh

Nejlepší recepty

Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka
Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní
Kuřecí tortilla s rajčaty a ledovým salátem Kuřecí tortilla s rajčaty a...
Kuřecí nugetky s hořčicovo - medovým krémem Kuřecí nugetky s hořčicovo...
Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z cuket...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz