Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
penda Irská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Troubu předehřejeme na 160 °C. Čtvercovou *(20 cm)* koláčovou formu vyložíme dvěma vrstvami pečicího papíru. V kastrůlku rozehřejeme máslo, přidáme cukr, pivo, rozinky, sultánky a kandovanou kůru. Pomalu přivedeme k varu a za stálého rychlého míchání povaříme 3-4 minuty, nebo až směs trochu zhoustne. Odstavíme z ohně a necháme asi 10-15 minut zchladnout. Do mísy přesijeme mouku smíchanou s kořenící směsí. Přimícháme vychladlou směs, kandované třešně, rozšlehaná vajíčka a pořádně promícháme. Těsto lžící přendáme do připravené formy a jeho povrch uhladíme. Pečeme na střední příčce trouby asi 60-70 minut nebo až špejle vpíchnutá do středu koláče zůtane čistá. Upečený koláč vyjmeme z trouby a necháme ho asi 30 minut vychladnout na kuchyňské mřížce. Potom koláč na mřížku vyklopíme a odstraníme pečicí papír. Pokud koláč nebudeme hned podávat, zabalíme ho do mikrotenového sáčku, pak do alobalu a necháme ho v chladné, tmavé místnosti na několik týdnů, až uzraje.
Recept je z kategorií: Dezerty
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Pivní koláč
15 příspěvků 25.1.09 03:43
Tak jsem na rozpacích. Jak s těmi rozinkami? Rozinky sultánky a rozinky bez přívlastku? A mohu použít 4 šálky polohrubé a jeden prdopeč?
A což teprve mystika zrání, pokud se koláč nezkonzumuje ihned nezralý? Nešly by obaly zaměnit a co by se záměnou stalo? Proč má být místnost tmavá, když alobal nepropuští světlo? A jak sakra poznám, že je koláč zralý? Asi se o tuto poživatinu nebudu pokoušet a Guiness Scout určím k přímé spotřebě