Recept Pivní guláš z uzených křupek

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Pro ty, kteří nevědí, co jsou křupky: uzená žebra a prodávají se v Kauflandu.

Postup

Nakrájenou cibuli, česnek a křupky na sádle mírně osmažíme, podlejeme vodou, přidáme kmín, masox a dusíme asi 30 minut.

Během dušení přidáme papriky, pepř, hořčici, vegetu, zahustíme chlebem a ještě necháme asi 15 minut mírně povařit.

K závěru přidáme pivo a dosolíme.(Pozor na slané křupky)


Reklama

Nahlásit recept

  • 21.12.10 vloženo
  • 2013x zobrazeno

Čas přípravy

  • 45 min

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • uzené křupky
  • 1 lžice sádla
  • 3 střední cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1/2 lžičky papriky sladké
  • 1/2 lžičky papriky pálivé
  • pepř /dle chuti/
  • 1 lžičku hořčice plnotučné
  • kmín
  • 1 masox
  • 1-2 lžičky vegety
  • pivo 2dcl /dle chuti/
  • sůl /dle chuti/
  • chléb

Doporučená příloha

  • chléb

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pivní guláš z uzených křupek

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
kamilio
550 příspěvků 22.12.10 21:46

Jen vůl může cpát různý „odpad“ jako žebra a pod. do kafilerie. Čím gramlavější řezník, tím masitější a lahodnější žebírka. Naštěstí Kaufland nepodlehl panice a ty žebra se tam dají pořídít a z nich jsou po celý rok různé dobroty. Jen si kupujte ty svoje BIO, my normální zůstaneme u klasiky. :lol: :lol: :lol:

 
gmp
1603 příspěvků 22.12.10 20:29

Tak žebra! Učit se, učit se, učit se - řekl klasik.
Kamilio, já dávám přednost uzeným špicím, většinou kupuji u Gebauera - naproti červenému kostelu. Něco jsem zaslechl, že Těšínským jatkám zakázali prodávat špice, - prý to není jateční maso, ale odpad - tak do kafilerky! Dej volovi razítko a on ti ukáže zač je toho v Pardubicích lo­ket.

 
ucitelas
328 příspěvků 22.12.10 20:17
proč

se žebrům říká křupky?

Příspěvek upraven 22.12.10 v 20:19

 
kamilio
550 příspěvků 22.12.10 15:07

Miloši, také ty „křupky“ slyším poprvé. Normálně jsou to uzená žebra a vařím je několíkrát za měsíc s fazolama a je to OK. :lol:

 
gmp
1603 příspěvků 21.12.10 14:42

Možná budu někomu připadat jak známý sovětský vědec P.I. Tomec, ale opravdu nevím co jsou uzené křupky. Kupky si raději nedomýšlím.

 
svato
1415 příspěvků 21.12.10 14:35

presne toto napadlo aj mne

 
wydra  21.12.10 14:01

Co jsou to ty uzené křupky? Ja znam jen krupky jako bramburky, ale to snad ne !? To by byl gulas - pivni blato s vegetou :mrgreen:

Příspěvek upraven 21.12.10 v 14:04

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Sluneční skvrny s broskvemi


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Rizoto s batáty Rizoto s batáty
Chléb s celerem Chléb s celerem
Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Selská pivní polévka Selská pivní polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz