Recept Pivní guláš z uzených křupek

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Pro ty, kteří nevědí, co jsou křupky: uzená žebra a prodávají se v Kauflandu.

Postup

Nakrájenou cibuli, česnek a křupky na sádle mírně osmažíme, podlejeme vodou, přidáme kmín, masox a dusíme asi 30 minut.

Během dušení přidáme papriky, pepř, hořčici, vegetu, zahustíme chlebem a ještě necháme asi 15 minut mírně povařit.

K závěru přidáme pivo a dosolíme.(Pozor na slané křupky)


Reklama

Nahlásit recept

  • 21.12.10 vloženo
  • 2036x zobrazeno

Čas přípravy

  • 45 min

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • uzené křupky
  • 1 lžice sádla
  • 3 střední cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1/2 lžičky papriky sladké
  • 1/2 lžičky papriky pálivé
  • pepř /dle chuti/
  • 1 lžičku hořčice plnotučné
  • kmín
  • 1 masox
  • 1-2 lžičky vegety
  • pivo 2dcl /dle chuti/
  • sůl /dle chuti/
  • chléb

Doporučená příloha

  • chléb

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pivní guláš z uzených křupek

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
kamilio
551 příspěvků 22.12.10 21:46

Jen vůl může cpát různý „odpad“ jako žebra a pod. do kafilerie. Čím gramlavější řezník, tím masitější a lahodnější žebírka. Naštěstí Kaufland nepodlehl panice a ty žebra se tam dají pořídít a z nich jsou po celý rok různé dobroty. Jen si kupujte ty svoje BIO, my normální zůstaneme u klasiky. :lol: :lol: :lol:

 
gmp
1603 příspěvků 22.12.10 20:29

Tak žebra! Učit se, učit se, učit se - řekl klasik.
Kamilio, já dávám přednost uzeným špicím, většinou kupuji u Gebauera - naproti červenému kostelu. Něco jsem zaslechl, že Těšínským jatkám zakázali prodávat špice, - prý to není jateční maso, ale odpad - tak do kafilerky! Dej volovi razítko a on ti ukáže zač je toho v Pardubicích lo­ket.

 
ucitelas
328 příspěvků 22.12.10 20:17
proč

se žebrům říká křupky?

Příspěvek upraven 22.12.10 v 20:19

 
kamilio
551 příspěvků 22.12.10 15:07

Miloši, také ty „křupky“ slyším poprvé. Normálně jsou to uzená žebra a vařím je několíkrát za měsíc s fazolama a je to OK. :lol:

 
gmp
1603 příspěvků 21.12.10 14:42

Možná budu někomu připadat jak známý sovětský vědec P.I. Tomec, ale opravdu nevím co jsou uzené křupky. Kupky si raději nedomýšlím.

 
svato
1417 příspěvků 21.12.10 14:35

presne toto napadlo aj mne

 
wydra 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 21.12.10 14:01

Co jsou to ty uzené křupky? Ja znam jen krupky jako bramburky, ale to snad ne !? To by byl gulas - pivni blato s vegetou :mrgreen:

Příspěvek upraven 21.12.10 v 14:04

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Turecké Cilbir vejce


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra
Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz