Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
mikiceka Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Opět trochu jiná úprava, avšak nyní v bramborové podobě klasického bramboráku neboli „čmundy“.
Oloupané brambory nastrouháme na jemno (mrkvové struhadlo), vymačkáme vodu a slijeme ji. Zasypeme hl. moukou, přidáme pivo s vejcem, sůl, slisovaný česnek a koření. Umícháme tak husté těsto, až v něm stojí chromovaná velká lžíce. Kdo chce, může vmíchat uzeninu nebo lépe uzené maso. (Pozn. Je dobré nechat chvíli těsto uležet). Těsně uzavřeme, abychom předešli zčernání (stačí 10 minut), pak párkrát promícháme. Poté na rozpáleném tuku usmažit po obou stranách do zlatova.
Recept je z kategorií: Chuťovky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
28.12.14 12:39
Gyrosové koření jsem nedávala. Podáván jako příloha k zelnici
Líbí se mi Uvaření se již líbí 4 labužníkůmOdebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Pivní bramborák
4 příspěvky 29.9.11 11:28