Recept Pivárske pagáče

martinsog Slovenská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Slaninku a cibuľku pokrájať na drobné kocky a v surovom stave všetko spolu dobre premiešať. Nechať cca 20 minút odstáť. Vyformovať malé pagáče a tieto pomaly vysmážať na oleji alebo masti do ružova. Konzumovať teplé, najlepšie chutia s pivom /cca 1 pagáč na 2 pivá/ :-)

Recept je z kategorií: Chuťovky

Nahlásit recept

  • 01.11.08 vloženo
  • 4245x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hod

Ingredience

  • 0,7l pohár kyslej kapusty aj so šťavou
  • 0,5 kg hladkej múky
  • 200g slaninky /najlepšie oravskej/, podľa chuti a potreby premastiť žalúdok môže byť aj viac
  • 1/2 čajovej lyžičky prášku do pečiva
  • 1 menšia cibuľka
  • soľ a mleté korenie podľa chuti
  • môže byť i trochu mletého kmínu /záleží od obľuby vetrov/
  • Z uvedeného množstva vychádza asi 18 – 20 pagáčikov.

Doporučená příloha

  • No čo iné ako „dobre vychladené“…

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pivárske pagáče

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Pivárske pagáče

anickav
2904 příspěvků 30.4.09 16:38
Re: Pivárske pagáče

Pripomenulo mi to české zelňáky… Šťavu z kapusty som vytlačila mierne, posekala. Cesto na štvorce, piekla v trúbe.
Pivo je fakt nevyhnutné! :-))

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou
Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra
Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz