Recept Pita gyros

Řecká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Pita gyros

Postup

Kuřecí maso nakrájené na kousky osmažíme, přidáme gyros koření. Uchováme teplé. Během toho si připravíme salát tzaziky - nastrouháme okurek, ze kterého musíme pečlivě a pořádně vymačkat vodu, takto připravené okurky smícháme s jogurtem, kořením tzaziky a prolisovaným česnekem. Měla by vzniknout hutší směs. Na plátky si nakrájíme kolečka rajčete a okurky, na proužky papriku. Nakonec osmažíme hranolky. Pita chléb na jedné straně částečne nakrojíme. Do vzniklé kapsy plníme maso, hranolky, zeleninu a průběžně přeléváme tzaziky salátem. Můžeme přidat také olivy. Pita chléb můžeme taky pouze smotat-jako tortilu. Vypadá to asi šíleně - ale je to fakt dobrý a kdo byl v Řecku ví o čem mluvím.

Recept je z kategorií: Drůbež

Nahlásit recept

  • 03.05.03 vloženo
  • 31153x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 min

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • pita chléb(arabský chléb)-lze koupit ve všech větších marketech,kuřecí maso,směs koření gyros,směs koření tzaziky(nesmí obsahovat kopr!)(tyto směsi je lepší koupit v krámku s váženým kořením), hranolky, salátový okurek,česnek,rajčata,papriky,bílý jogurt-hodně hustý, sůl, olej,olivy.

Doporučená příloha

  • není potřeba

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pita gyros

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Pita gyros

jolana
5068 příspěvků 31.3.14 21:22

Hehee.. grek ti povie ze zarucene pravy je grecky.. a houby..zarucene pravy je turecky.. turci ho poroznasali na kopytach..na gyros nie je nic zvlastne, je to jednoduchsie ako jednoduche..cely figel nie je v koreninach ale v tom ze sa to napichane maso preklada tukom z toho skopoveho.. :mavam:

exczech
297 příspěvků 31.3.14 17:07

Kdo byl v Recku vi ze prave Gyro je ze skopoveho masa michane z veprovym masem a hranolky to toho urcite nepatri :) Pece se to pomalu na otacejicim rozni ve tvaru homole a potom se s toho odkrajuji platky masa.

jolana
5068 příspěvků 13.6.13 20:51

Tomass, toto je pita a ne pizza..a predstav si ze ten hranolek tam veru v pita chlebe s masom dakde aj najdes..dokonca aj do chleba s falafel sa davaju dakde dva tri hranolky… :mavam:

casino
4492 příspěvků 13.6.13 20:12
"V lásce a byznisu je dovoleno vše"

Byznis je byznis…
A když to lid kupuje, co s tím naděláte… :nevim: :) :mavam:

Tomasso
2 příspěvky 13.6.13 20:04

Připadá mi to (s prominutím) jako prasečina. Hranolky na pizze jsou nejspíš ztráta národní hrdosti. Asi jsem příliš konzervativní =D :pocitac:

casino
4492 příspěvků 13.6.13 19:56
Hranolky?! Do Pita chlebu?

:nevim:
Ale mohou-li být v ITÁLII 8o poslední roky šlágrem hranolky na PIZZE 8o (a nejen svišti se po tom mohou utlouct), tak proč ne v ŘECKU hranolky v Pita chlebu :) :mrgreen:

Edit:
doplněno slůvko „nejen“ :mrgreen:

Příspěvek upraven 13.06.13 v 20:05

Tomasso
2 příspěvky 13.6.13 18:44

Hranolky?! Do Pita chlebu? =/ :nevim:

Pilka
113 příspěvků 18.5.10 05:35
Re: Pita gyros

Milé děti, doporučuji prodejnu Olympia v Radhošťské ulici na Vinohradech, nejsem její majitelka, ani příbuzná, byla jsem tam jen dvakrát, ale právě tam seženete ten nejfantastičtější 10 procentní jogurt značky Total Fage (údajně jejich nejlepší), ten se dá krájet. A mají i hotové tzatziki, a taky směs koření na ně (i jiné směsi), které na rozdíl od těch prodávaných u nás neobsahují sajrajty typu glutamát, zvýrazňovač chuti, aroma etc. Olivy nejím, ale ty, které jsou tam k mání, vypadají úžasně. Zkuste, a jestli vám řecká kuchyně vyhovuje, najdete tam pro ni pomocníky.

misapoho
135 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Pita gyros

Používám na tzatziky jogurt Holandia, ale nechám ho ještě přes hadřík vykapat. To už pak použitelné je.

jolana
5068 příspěvků 24.11.06 03:31
Re: Pita gyros- Muchacho...

…dvihni, ofukaj , zjedz… sak nevies od coho priberes.

Muchacho
361 příspěvků 24.11.06 03:25
Re: Pita gyros

Okurek mi upadl na silnic

Jenofefa
1315 příspěvků 25.1.09 03:43
Hustý řecký jogurt

Mohu-li posloužit svou zkušeností: vzhledem k tomu, že se mi správný hustý jogurt nikde nepodařilo sehnat, rozšlehám ten nejhustší, co je k mání (zpravidla Hollandia selský) s trochou lučiny nebo italské ricotty. Není to stoprocentní, ale na vzpomínku a pochutnání to stačí.

iva
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Tzaziky

Kopretinko, je to jasné, o tom okapaném jogurtu jsem četla právě v Tvém receptu. Místo textilu ho ale zkusím nechat na filtračním papíru (profesionální deformace).

Kopretinka
565 příspěvků 25.1.09 03:43
Souhlasím

Koření, které je u nás dostupné pod názvem Tzaziky se opravdu moc jako tzaziky nazvat nedá. Po přípravě máte jakési cosi, co vypadá, ale nechutná jako tzaziky. Na labužníku je recept Pravé řecké tzaziky, který jsem kdysi přidala, podle něj to dělám já doma a je to lahoda :o)

iva
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Mňam

Pokud máte možnost, doporučuji koření přivézt z Řecka. V Česku prodávané směsi na Gyros a Tzaziki nejsou to pravé ořechové. Okurku jemně osolím a nechám asi 1 hodinu potit a pak v gáze vymačkám. Dlouho hledám ten správný jogurt, ale nejlépe mi zatím vyšla 18% kysaná smetana Madeta. Ještě se do tzaziků má přidat lžička olivového oleje. Trochu ta směs zhoustne. Také jsem někde četla, že pomůže nechat jogurt na hustém sítku odstát, ale ještě jsem to nezkoušela. Pita chléb nahřívám v mikrovlnce, pak teprve rozříznu a plním. Dávám jen tzaziky a maso. Ale stejně se těším do Řecka na ten pravý nefalšovaný.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh
Pečené kuřátko s brusinkovou omáčkou Pečené kuřátko s...
Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...
Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz