Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Labužník sunflower02 Řecká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Kuřecí maso nakrájené na kousky osmažíme, přidáme gyros koření. Uchováme teplé. Během toho si připravíme salát tzaziky - nastrouháme okurek, ze kterého musíme pečlivě a pořádně vymačkat vodu, takto připravené okurky smícháme s jogurtem, kořením tzaziky a prolisovaným česnekem. Měla by vzniknout hutší směs. Na plátky si nakrájíme kolečka rajčete a okurky, na proužky papriku. Nakonec osmažíme hranolky. Pita chléb na jedné straně částečne nakrojíme. Do vzniklé kapsy plníme maso, hranolky, zeleninu a průběžně přeléváme tzaziky salátem. Můžeme přidat také olivy. Pita chléb můžeme taky pouze smotat-jako tortilu. Vypadá to asi šíleně - ale je to fakt dobrý a kdo byl v Řecku ví o čem mluvím.
Recept je z kategorií: Drůbež
není potřeba
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Pita gyros
5068 příspěvků 31.3.14 21:22
Hehee.. grek ti povie ze zarucene pravy je grecky.. a houby..zarucene pravy je turecky.. turci ho poroznasali na kopytach..na gyros nie je nic zvlastne, je to jednoduchsie ako jednoduche..cely figel nie je v koreninach ale v tom ze sa to napichane maso preklada tukom z toho skopoveho..
Kdo byl v Recku vi ze prave Gyro je ze skopoveho masa michane z veprovym masem a hranolky to toho urcite nepatri
Pece se to pomalu na otacejicim rozni ve tvaru
homole a potom se s toho odkrajuji platky masa.
5068 příspěvků 13.6.13 20:51
Tomass, toto je pita a ne pizza..a predstav si ze ten hranolek tam veru v pita chlebe s masom dakde aj najdes..dokonca aj do chleba s falafel sa davaju dakde dva tri hranolky…
Byznis je byznis…

A když to lid kupuje, co s tím naděláte…
2 příspěvky 13.6.13 20:04
Připadá mi to (s prominutím) jako prasečina. Hranolky na pizze jsou nejspíš ztráta národní hrdosti. Asi jsem příliš konzervativní =D
Ale mohou-li být v ITÁLII
Edit:
doplněno slůvko „nejen“
Příspěvek upraven 13.06.13 v 20:05
2 příspěvky 13.6.13 18:44
Hranolky?! Do Pita chlebu? =/
113 příspěvků 18.5.10 05:35
Milé děti, doporučuji prodejnu Olympia v Radhošťské ulici na Vinohradech, nejsem její majitelka, ani příbuzná, byla jsem tam jen dvakrát, ale právě tam seženete ten nejfantastičtější 10 procentní jogurt značky Total Fage (údajně jejich nejlepší), ten se dá krájet. A mají i hotové tzatziki, a taky směs koření na ně (i jiné směsi), které na rozdíl od těch prodávaných u nás neobsahují sajrajty typu glutamát, zvýrazňovač chuti, aroma etc. Olivy nejím, ale ty, které jsou tam k mání, vypadají úžasně. Zkuste, a jestli vám řecká kuchyně vyhovuje, najdete tam pro ni pomocníky.
135 příspěvků 25.1.09 03:43
Používám na tzatziky jogurt Holandia, ale nechám ho ještě přes hadřík vykapat. To už pak použitelné je.
5068 příspěvků 24.11.06 03:31
…dvihni, ofukaj , zjedz… sak nevies od coho priberes.
361 příspěvků 24.11.06 03:25
Okurek mi upadl na silnic
Mohu-li posloužit svou zkušeností: vzhledem k tomu, že se mi správný hustý jogurt nikde nepodařilo sehnat, rozšlehám ten nejhustší, co je k mání (zpravidla Hollandia selský) s trochou lučiny nebo italské ricotty. Není to stoprocentní, ale na vzpomínku a pochutnání to stačí.
Kopretinko, je to jasné, o tom okapaném jogurtu jsem četla právě v Tvém receptu. Místo textilu ho ale zkusím nechat na filtračním papíru (profesionální deformace).
Koření, které je u nás dostupné pod názvem Tzaziky se opravdu moc jako tzaziky nazvat nedá. Po přípravě máte jakési cosi, co vypadá, ale nechutná jako tzaziky. Na labužníku je recept Pravé řecké tzaziky, který jsem kdysi přidala, podle něj to dělám já doma a je to lahoda
)
Pokud máte možnost, doporučuji koření přivézt z Řecka. V Česku prodávané směsi na Gyros a Tzaziki nejsou to pravé ořechové. Okurku jemně osolím a nechám asi 1 hodinu potit a pak v gáze vymačkám. Dlouho hledám ten správný jogurt, ale nejlépe mi zatím vyšla 18% kysaná smetana Madeta. Ještě se do tzaziků má přidat lžička olivového oleje. Trochu ta směs zhoustne. Také jsem někde četla, že pomůže nechat jogurt na hustém sítku odstát, ale ještě jsem to nezkoušela. Pita chléb nahřívám v mikrovlnce, pak teprve rozříznu a plním. Dávám jen tzaziky a maso. Ale stejně se těším do Řecka na ten pravý nefalšovaný.