Recept Pistáciový krém s jahodovým pyré

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Pistáciový krém s jahodovým pyré

Postup

1. Pistácie oloupeme, přelijeme horkou vodou, potom studenou a sloupneme hnědou slupku. Polo­vinu pistácií nasekáme nahrubo. Cukr rozpustíme v hrnci a pistácíe zamícháme do karamelu. Karamel necháme ztuhnout na talíři potřeném máslem. 2. Mango nakrájíme na kousky, smícháme se zbylý­mi pistáciemi a limetovou šťávou a připravíme pyré. Krém rozdělíme do 4 pohárů a uložíme do chladu. 3. Smícháme jahody, cukr a citronovou šťávu a protlačíme sítem. Pyré rozdělíme do pohárů na pistáci­ový krém. Uložíme do chladu. 4. Smetanu ušleháme dopevna. Na jahodové pyré položíme kopeček šlehačky a ozdobíme pistáciovým krokantem a pomerančovou kůrou.

Recept je z kategorií: Zmrzlina

Nahlásit recept

  • 27.05.04 vloženo
  • 4157x zobrazeno

Čas přípravy

  • 35 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 460 kcal, 1920 kJ, 8 g bílkovin, 28 g tuků, 46 g sacharidů
  • 175 g neoloupaných nebo 100 g oloupaných pistácií
  • 25 g moučkového cukru
  • 1 mango
  • šťáva z 1 limety
  • 500 g čerstvých jahod (případně mražených)
  • 35 g cukru
  • šťáva z 1 citronu
  • 200 ml smetany
  • 1 pomeranč

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pistáciový krém s jahodovým pyré

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz