Recept Pistáciový krém s jahodovým pyré

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Pistáciový krém s jahodovým pyré

Postup

1. Pistácie oloupeme, přelijeme horkou vodou, potom studenou a sloupneme hnědou slupku. Polo­vinu pistácií nasekáme nahrubo. Cukr rozpustíme v hrnci a pistácíe zamícháme do karamelu. Karamel necháme ztuhnout na talíři potřeném máslem. 2. Mango nakrájíme na kousky, smícháme se zbylý­mi pistáciemi a limetovou šťávou a připravíme pyré. Krém rozdělíme do 4 pohárů a uložíme do chladu. 3. Smícháme jahody, cukr a citronovou šťávu a protlačíme sítem. Pyré rozdělíme do pohárů na pistáci­ový krém. Uložíme do chladu. 4. Smetanu ušleháme dopevna. Na jahodové pyré položíme kopeček šlehačky a ozdobíme pistáciovým krokantem a pomerančovou kůrou.

Recept je z kategorií: Zmrzlina

Nahlásit recept

  • 27.05.04 vloženo
  • 4798x zobrazeno

Čas přípravy

  • 35 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 460 kcal, 1920 kJ, 8 g bílkovin, 28 g tuků, 46 g sacharidů
  • 175 g neoloupaných nebo 100 g oloupaných pistácií
  • 25 g moučkového cukru
  • 1 mango
  • šťáva z 1 limety
  • 500 g čerstvých jahod (případně mražených)
  • 35 g cukru
  • šťáva z 1 citronu
  • 200 ml smetany
  • 1 pomeranč

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pistáciový krém s jahodovým pyré

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka
Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra
Smažená cibulová kolečka Smažená cibulová kolečka
Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...
Ořechový koláč Ořechový koláč

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz