Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk
1. Brambory oloupeme, omyjeme a vaříme v osolené vodě asi 20 min. Pistácie upražíme nasucho, polovinu množství umeleme. 2. Horké brambory prolisujeme a necháme vychladnout. Pak je uhněteme s moukou, žloutkem, pistáciemi a solí. Těsto necháme asi 10 min. stát. 3. Z těsta vyválíme válečky o průměru asi 2 cm, nakrájíme je na špalíčky dlouhé asi 3 cm, které vidličkou ozdobně promáčkneme. Uvaříme v osolené vodě a necháme okapat. 4. Šalotku posekáme a zesklovatíme na 1 lžíci másla. Přidáme víno, vývar, citronovou štávu i kůru a povaříme. Osolíme, opepříme a osladíme. Vmícháme zbylé máslo a bazalku.
Recept je z kategorií: Bramborová jídla
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Pistáciové šišky v bylinkové omáčce