Recept Pistáciové a mandlové kulfi

Polda Indická kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Kondenzované mléko, kardamomové lusky a cukr dejte na pánev a zlehka zahřívejte, dokud se cukr nerozpustí. Odstavte a nechte zchladnout, občas promíchejte. Proceďte mléko do misky. Přimíchejte mleté pistácie a mandlovou esenci. Nalévejte do zmrzlinové nádoby a dejte asi na 1,5 hodiny do mrazáku, dokud směs zpola neztuhne. Vyndejte a vymíchejte do hladka. Nalévejte do malých kornoutových forem, je možno použít také obyčejné formičky nebo malé nádobky od jogurtu. Přikryjte a nechte v mrazáku přes noc. Před podáváním vyndejte formičky z mrazáku a nechte stát při pokojové teplotě asi 5 - 10 minut. Zlehka vyklopte na talířky. Posypejte nakrájenými pistáciemi a mandlemi.

Recept je z kategorií: Moučníky

Nahlásit recept

  • 08.03.07 vloženo
  • 4438x zobrazeno

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • Indické dezerty jsou většinou velmi syté, sladké, jejich součástí bývá mléko. V mnoha částech Indie nelze kvůli velikému horku a nemožnosti chlazení mléko skladovat, takže se vyrábí jistý druh kondenzovaného mléka, a to tak, že se čerstvé mléko vaří asi 1-1,5 hodiny dokud se jeho objem nesníží na jednu polovinu až jednu třetinu. Toto kondenzované mléko lze skladovat bez chlazení. Pudinky připravené z tohoto mléka jsou základem mléčných součástí různých diet. Pro urychlení přípravy je možno použít sušené mléko v těch receptech, ve kterých se požaduje převařené mléko. Oblíbené příchutě pro různé dezerty jsou kardamom, pistácie, mandle a růžový olej. Na závěr ostrého jídla můžete podávat třeba osvěžující plátky čerstvého ovoce, například mango, meloun, ananas, meruňky, nebo cokoli je zrovna k dispozici. Můžete smíchat také několik různých druhů ovoce a zlehka ozdobit citrónovou šťávou.
  • ----------------------------------------------------------------------------
  • Tradiční indická zmrzlina, jenž se vyrábí z mléka, která se vaří na jednu třetinu svého původního objemu. Poté se přidává cukr a příchutě a směs se chladí v malých kornoutovitých formách. V tomto receptu je použito kondenzované mléko, čímž je doba přípravy zkrácena o dobu, po kterou by bylo nutno svařovat obyčejné mléko.
  • 2 x 400 g plechovka kondenzovaného mléka
  • 4 rozlousknuté lusky kardamomu
  • 90 g práškového cukru
  • 90 g vyloupaných pistácií zbavených slupky a pomletých, nebo najemno nasekaných
  • několik kapek mandlové esence
  • 1 lžíce nasekaných pistácií
  • 1 lžíce nasekaných mandlí

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pistáciové a mandlové kulfi

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem
Kuřecí stehna na kari s mandlemi Kuřecí stehna na kari s...
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Ostrý jazyk Ostrý jazyk

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz