Recept Pistáciové a mandlové kulfi
Polda
Indická kuchyně
Do oblíbených
Chci uvařit
Tisk
Postup
Kondenzované mléko, kardamomové lusky a cukr dejte na pánev a zlehka zahřívejte, dokud se cukr nerozpustí. Odstavte a nechte zchladnout, občas promíchejte. Proceďte mléko do misky. Přimíchejte mleté pistácie a mandlovou esenci. Nalévejte do zmrzlinové nádoby a dejte asi na 1,5 hodiny do mrazáku, dokud směs zpola neztuhne. Vyndejte a vymíchejte do hladka. Nalévejte do malých kornoutových forem, je možno použít také obyčejné formičky nebo malé nádobky od jogurtu. Přikryjte a nechte v mrazáku přes noc. Před podáváním vyndejte formičky z mrazáku a nechte stát při pokojové teplotě asi 5 - 10 minut. Zlehka vyklopte na talířky. Posypejte nakrájenými pistáciemi a mandlemi.
Recept je z kategorií:
Moučníky
Nahlásit recept
- 08.03.07 vloženo
- 4545x zobrazeno
Počet porcí
Ingredience
- Indické dezerty jsou většinou velmi syté, sladké, jejich součástí bývá mléko. V mnoha částech Indie nelze kvůli velikému horku a nemožnosti chlazení mléko skladovat, takže se vyrábí jistý druh kondenzovaného mléka, a to tak, že se čerstvé mléko vaří asi 1-1,5 hodiny dokud se jeho objem nesníží na jednu polovinu až jednu třetinu. Toto kondenzované mléko lze skladovat bez chlazení. Pudinky připravené z tohoto mléka jsou základem mléčných součástí různých diet. Pro urychlení přípravy je možno použít sušené mléko v těch receptech, ve kterých se požaduje převařené mléko. Oblíbené příchutě pro různé dezerty jsou kardamom, pistácie, mandle a růžový olej. Na závěr ostrého jídla můžete podávat třeba osvěžující plátky čerstvého ovoce, například mango, meloun, ananas, meruňky, nebo cokoli je zrovna k dispozici. Můžete smíchat také několik různých druhů ovoce a zlehka ozdobit citrónovou šťávou.
- ----------------------------------------------------------------------------
- Tradiční indická zmrzlina, jenž se vyrábí z mléka, která se vaří na jednu třetinu svého původního objemu. Poté se přidává cukr a příchutě a směs se chladí v malých kornoutovitých formách. V tomto receptu je použito kondenzované mléko, čímž je doba přípravy zkrácena o dobu, po kterou by bylo nutno svařovat obyčejné mléko.
- 2 x 400 g plechovka kondenzovaného mléka
- 4 rozlousknuté lusky kardamomu
- 90 g práškového cukru
- 90 g vyloupaných pistácií zbavených slupky a pomletých, nebo najemno nasekaných
- několik kapek mandlové esence
- 1 lžíce nasekaných pistácií
- 1 lžíce nasekaných mandlí
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Diskuse k receptu Pistáciové a mandlové kulfi
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Pistáciové a mandlové kulfi