Recept Pistáciové a mandlové kulfi

Indická kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Kondenzované mléko, kardamomové lusky a cukr dejte na pánev a zlehka zahřívejte, dokud se cukr nerozpustí. Odstavte a nechte zchladnout, občas promíchejte. Proceďte mléko do misky. Přimíchejte mleté pistácie a mandlovou esenci. Nalévejte do zmrzlinové nádoby a dejte asi na 1,5 hodiny do mrazáku, dokud směs zpola neztuhne. Vyndejte a vymíchejte do hladka. Nalévejte do malých kornoutových forem, je možno použít také obyčejné formičky nebo malé nádobky od jogurtu. Přikryjte a nechte v mrazáku přes noc. Před podáváním vyndejte formičky z mrazáku a nechte stát při pokojové teplotě asi 5 - 10 minut. Zlehka vyklopte na talířky. Posypejte nakrájenými pistáciemi a mandlemi.

Recept je z kategorií: Moučníky

Nahlásit recept

  • 08.03.07 vloženo
  • 4292x zobrazeno

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • Indické dezerty jsou většinou velmi syté, sladké, jejich součástí bývá mléko. V mnoha částech Indie nelze kvůli velikému horku a nemožnosti chlazení mléko skladovat, takže se vyrábí jistý druh kondenzovaného mléka, a to tak, že se čerstvé mléko vaří asi 1-1,5 hodiny dokud se jeho objem nesníží na jednu polovinu až jednu třetinu. Toto kondenzované mléko lze skladovat bez chlazení. Pudinky připravené z tohoto mléka jsou základem mléčných součástí různých diet. Pro urychlení přípravy je možno použít sušené mléko v těch receptech, ve kterých se požaduje převařené mléko. Oblíbené příchutě pro různé dezerty jsou kardamom, pistácie, mandle a růžový olej. Na závěr ostrého jídla můžete podávat třeba osvěžující plátky čerstvého ovoce, například mango, meloun, ananas, meruňky, nebo cokoli je zrovna k dispozici. Můžete smíchat také několik různých druhů ovoce a zlehka ozdobit citrónovou šťávou.
  • ----------------------------------------------------------------------------
  • Tradiční indická zmrzlina, jenž se vyrábí z mléka, která se vaří na jednu třetinu svého původního objemu. Poté se přidává cukr a příchutě a směs se chladí v malých kornoutovitých formách. V tomto receptu je použito kondenzované mléko, čímž je doba přípravy zkrácena o dobu, po kterou by bylo nutno svařovat obyčejné mléko.
  • 2 x 400 g plechovka kondenzovaného mléka
  • 4 rozlousknuté lusky kardamomu
  • 90 g práškového cukru
  • 90 g vyloupaných pistácií zbavených slupky a pomletých, nebo najemno nasekaných
  • několik kapek mandlové esence
  • 1 lžíce nasekaných pistácií
  • 1 lžíce nasekaných mandlí

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pistáciové a mandlové kulfi

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Smažená cibulová kolečka

Nejlepší recepty

Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh
Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna
Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz