Recept Avokádová majonéza - pistáciová Veg

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Avokádová majonéza - pistáciová

Úvod

Vím, ten název je zavádějící, ale když jsem viděl tu pistáciovou barvu, tak i přes svou barvoslepost jsem to ani jinak nazvat nemohl… ani přes to, že velmi podobný recept je tady Avokádové aioli
Lze použít místo klasické majonézy, např. do salátů všeho druhu, tedy nejen do bramborových.

* …a pro ty, co jim nejsou cizí Jahody s majonézou, tak mohou vyzkoušet i tuto majonézu.
Olej byl slunečnicový
Pepř jsem dal zelený - nakládaný, s bazalkou a s BALZAMIKOVOU RECUKCÍ to nemělo chybu…
No, česnek jsem, dokonce ani já, nepoužil raději vůůůbec :) :):)

Postup

Z dužiny avokáda a panáka oleje umixujeme pastu, kterou dochutíme, jak máme rádi a případně dalším olejem zvětšíme objem (ale i kalorickou hodnotu) majonézy. lze dochutit: česnekem (+ bylinky) bílým pepřem a dekorovat pistáciemi (nejsou nutné) Na způsob tatarské omáčky jsem to zatím dochutit nezkoušel...

Recept je z kategorií: Chuťovky Omáčky studené Zábavné recepty

Nahlásit recept

  • 21.11.12 vloženo
  • 4519x zobrazeno

Ingredience

  • 1 zralé avokádo
  • 40 ml olivový olej
  • sůl
  • citronová šťáva (ocet vinný či kvasný)
  • špetka cukru
  • olivový olej dle potřeby

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

casino 21.11.12 23:27

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Diskuse k receptu Avokádová majonéza - pistáciová

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Avokádová majonéza - pistáciová

Sylvie
2302 příspěvků 22.11.12 12:45

Teda Casino, vypadá to děsivě. Ale Tobě já věřím.

veseleboruvky
28 příspěvků 22.11.12 11:16

Zní to zajímavě a není tam ani vajíčko, hodně lidí to odradí od domácí majonézy. V jedné kuchařce, co mám, doporučují vyměnit v klasickém receptu na majonézu olej na jiný druh: avokádo, pistácie, vlašský ořech. Zatím je používám jen do salátů ale určitě vyzkouším.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Grilovaná vepřová žebra

Nejlepší recepty

Reveňový koláč Reveňový koláč
Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená pršutem
Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz