Recept Pissala jako v Neapoli - Pissala comme a Naples

Louis Tuniská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Ančovičky opatrně omyjeme, osušíme a vyfiletujeme. Sůl, hřebíčky, pepř, bobkové listy a tymián dobře promícháme. Do keramické či skleněné hluboké nádoby alternujeme vrstvy kořeněné soli s vrstvami filátek a zakončíme vrstvou soli. Přikryjeme miskou a na chladném místě necháme měsíc zrát za občasného mícháni. Po měsící směs přepasirujte přes cedník do vydesinfikované skleněné či keramické nádoby. Obdrženou pastu zalejete pro ochranu vrstvou oleje. Při odbíráni použivejte absolutně čistých nástrojů. Jakákoliv nečistota by zničila celou Vaší práci. Pissala je velice starou receptůrou, která je známá pod různými názvy bez vyjímky obyvateli kolem moří. Do Tuniska se dostala v této podobě prostřednictvím italských přistěhovalců a stala se oblíbenou tuniskou pochoutkou. V evropské gastronomii je nahrazována průmyslově vyráběnou sardelovou a ančovičkovou pastou. V asijské kuchyni zředěné pak k zvýraznění chuti daného pokrmu. Dovolil jsem si tuto specialitu uvést proto, že se domácí výroba se pomalu nenávratně ztrácí což je na škodu, neboť průmyslové pasty ji nikdy degustativně nemohou nahradit. Hodí se perfektně k vařeným vejcím, rajčatovým či zeleninovým salátům. Je i chuťovkou rozmíchána s olivovým olejem na krajíci čerstvé ciabatty.

Recept je z kategorií: Chuťovky

Nahlásit recept

  • 29.03.10 vloženo
  • 2327x zobrazeno

Ingredience

  • 2 kg ančoviček
  • 500 gr hrubé mořské soli
  • 25 gr hřebíčků
  • 25 gr zrnek černého pepře
  • 10 bobkových listů
  • 10 snítek tymiánu.

Doporučená příloha

  • čerstvá ciabatta potřená olivovým olejem

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pissala jako v Neapoli - Pissala comme a Naples

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Pissala jako v Neapoli - Pissala comme a Naples

jolana
5068 příspěvků 30.3.10 01:00
Re: Pissala jako v Neapoli - Pissala comme a Naples

hotovo! Vykonano! z polovicnej davky…vdaka za recept :)
PS : moj syn ancocvicky tuze rad a bol rad, len co zacitil ten pach.. :)

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Linecké slepovací cukroví

Nejlepší recepty

Reveňový koláč Reveňový koláč
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...
Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Ořechový koláč Ořechový koláč
Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz