Recept Piškoty, dlouhé cukrářské (pro vali)

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Příprava pikotů: Žloutky se šlehají metlou nebo ručním šlehačem a polovinou krupicového cukru asi 5 minut. Z bílků se vyšlehá za postupného přidávání druhé poloviny cukru pevný sníh. Obě vaječné směsi se spojí, promíchají vařečkou, až směs dostane lesk a stane se tažnou. Potom se lehce vmíchá prosátá mouka (*nesmí se vmíchat najednou, ale pomalu zasypávat za stálého promíchávání hmoty*). Hotová hmota se stříká sáčkem s hladkou trubičkou na pevnější papír do tvaru podlouhlých piškotů a jemně pocukruje moučkovým cukrem, Zbylý moučkový cukr se z papíru setřese nebo odfoukne, aby se nepálil a piškoty se upečou v předehřáté troubě při střední teplotě (*moučkový cukr, který ulpěl na piškotech, zabraňuje jejich rozpékání*). Upečené piškoty se oddělí od papíru tupou stranou delšího nože s užší čepelí. Piškoty jemné Z bílků se vyšlehá tuhý sníh za postupného přidávání trochy prosátého moučkového cukru, do kterého se nakonec zašlehá zbylý cukr. Potom se vařečkou pečlivě vmíchají našlehané žloutky a po nich se do směsi lehce vmíchá prosátá mouka (*zasypává se postupně, aby se snadno do vaječné směsi zamíchala*). Další postup je obdobný jako u předchozího druhu piškotů. Čerpáno z knihy Moučníky a cukroví (1971).

Recept je z kategorií: Moučníky

Nahlásit recept

  • 06.09.04 vloženo
  • 5796x zobrazeno

Ingredience

  • Rozpis pro 500 g hotového výrobku:
  • Piškoty
  • 7 vajec
  • 180 g krupicového cukru
  • 200 g hladké mouky
  • 30-60 g moučkového cukru na posypání.
  • Piškoty jemné
  • 5 vajec
  • 3 žloutky
  • 220 g moučkového cukru
  • 180 g hladké mouky
  • 30-60 g moučkového cukru na posypání.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Piškoty, dlouhé cukrářské (pro vali)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Domácí svíčková omáčka

Nejlepší recepty

Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra
Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...
Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka
Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz