Recept Piškotová roláda

(Hodnoceno 1x) hadli01 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Piškotová roláda

Úvod

Rychlá sladká roláda k naplnění šťavnatější - krém, šlehačka s ovocem nebo sušší - marmeláda, nutela, oříšky, čokoláda - náplní.

Postup

Ušlehat 5 žloutků, 2 lžíce cukru a 1 vanilkový cukr, přidat tuhý sníh ze 3 bílků. Lehce vmíchat 3 lžíce hladké mouky promíchané se 1/4 lžičky prášku do pečiva. Rozetřít na pečící papír a dát péct 5 minut na 160°C a poté stáhnout na 140°C a dopéci do růžova. Odloupnout papír a roládu zarolovat, nechat vychladnout a plnit (krém, šlehačka, nutela, marmeláda).

Recept je z kategorií: Moučníky Rolády

Nahlásit recept

  • 02.07.11 vloženo
  • 43823x zobrazeno

Ingredience

  • 5 žloutků
  • 3 bílky
  • 3 lžíce moučkového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • papír na pečení

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Ačraj 15.4.14 13:08

Roládu jsem naplnila pařížským krémem, 2 šlehačky a 2 čokolády, nad parou spojit dohromady, do druhého dne v lednici, potom vyšlehat, rychlé, výborné.
Piškot je z pěti žloutků, ale také i z pěti bílků sníh, 10 dkg mouka polohrubá, (hladkou ne) 1 ČL prdopeče, cukr dávám mletý, (asi) 10 dkg, k žloutkům přidávám (asi) dvě lžíce horké vody a možno přidat i dvě lžíce oleje. Návodů na piškot je tu HABADĚJ…:-)

Uvaření se již líbí 6 labužníkům

Diskuse k receptu Piškotová roláda

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Piškotová roláda

exczech
299 příspěvků 16.5.14 22:48

Delam neco podobneho na Vanoce, klasicky Francouzky " Bouche de Noel " Ale ten prasek tam nedavam, nebot to ma dostaticnou lehkost s tech naslehanych bilku, ale vypada to vase moc "yummy " :srdce: :lol:

Příspěvek upraven 16.05.14 v 22:53

casino
4497 příspěvků 21.10.13 22:39
Piškot?

Vidím to spíš na „pišingr“ 8o 8) :mrgreen:
160°C je málo!
Min. 200°C…
240°C (7-8 minut) je tak akorát

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky
Mrkvový salát Mrkvový salát
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz