Recept Piškotová roláda

(Hodnoceno 1x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Piškotová roláda

Úvod

Rychlá sladká roláda k naplnění šťavnatější - krém, šlehačka s ovocem nebo sušší - marmeláda, nutela, oříšky, čokoláda - náplní.

Postup

Ušlehat 5 žloutků, 2 lžíce cukru a 1 vanilkový cukr, přidat tuhý sníh ze 3 bílků. Lehce vmíchat 3 lžíce hladké mouky promíchané se 1/4 lžičky prášku do pečiva. Rozetřít na pečící papír a dát péct 5 minut na 160°C a poté stáhnout na 140°C a dopéci do růžova. Odloupnout papír a roládu zarolovat, nechat vychladnout a plnit (krém, šlehačka, nutela, marmeláda).

Recept je z kategorií: Moučníky Rolády

Nahlásit recept

  • 02.07.11 vloženo
  • 25611x zobrazeno

Ingredience

  • 5 žloutků
  • 3 bílky
  • 3 lžíce moučkového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • papír na pečení

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Ačraj 15.04.14 13:08

Roládu jsem naplnila pařížským krémem, 2 šlehačky a 2 čokolády, nad parou spojit dohromady, do druhého dne v lednici, potom vyšlehat, rychlé, výborné.
Piškot je z pěti žloutků, ale také i z pěti bílků sníh, 10 dkg mouka polohrubá, (hladkou ne) 1 ČL prdopeče, cukr dávám mletý, (asi) 10 dkg, k žloutkům přidávám (asi) dvě lžíce horké vody a možno přidat i dvě lžíce oleje. Návodů na piškot je tu HABADĚJ…:-)

Uvaření se již líbí 6 labužníkům

Diskuse k receptu Piškotová roláda

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
exczech
297 příspěvků 16.05.14 22:48

Delam neco podobneho na Vanoce, klasicky Francouzky " Bouche de Noel " Ale ten prasek tam nedavam, nebot to ma dostaticnou lehkost s tech naslehanych bilku, ale vypada to vase moc "yummy " :srdce: :lol:

Příspěvek upraven 16.05.14 v 22:53

 
casino
4479 příspěvků 21.10.13 22:39
Piškot?

Vidím to spíš na „pišingr“ 8o 8) :mrgreen:
160°C je málo!
Min. 200°C…
240°C (7-8 minut) je tak akorát

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Žloutkové věnečky

Nejlepší recepty

Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s chřestem
Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...
Štika na smetaně Štika na smetaně
Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra
Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz