Recept Piškotová roláda s jemným krémem

(Hodnoceno 2x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Piškotová roláda s jemným krémem

Úvod

Chutná líp než vypadá.

Postup

Pečicí papír na plech potřít máslem. 4 bílky ušlehat do tuha se špetkou soli. Postupně zašlehat 4 lžíce cukru krupice. Jemně vmíchat 4 žloutky. Nakonec opatrným obracením těsta vmíchat 4 lžíce prosáté mouky a lžičku rozpuštěného vychladlého másla. Piškot rozetřít na plech, péct v při 180°C asi 10 minut. Zarolovat i s papírem, nechat vychladnout.

Dvě celá vejce a 10 dkg cukru krupice šlehat v páře do zhoustnutí asi 10 minut na plné obrátky, až se silně zahřeje - asi 40-45°C. Nechat úplně vychladnout. Ušlehat osminku změklého másla (125 g), 5 dkg cukru moučky a 2 lžíce kakaa, přidat rum. Ušlehat společně s úplně vychladlou vaječnou směsí do hladkého krému. Vychladlý piškot rozložit, potřít krémem, zarolovat. Zabalit do fólie, dát vychladit.

Pozn.: Krém je hodně jemný, ne tak tuhý jako klasický máslový krém. Místo kakaa lze použít vanilku, kávu, oříšky nebo ovoce. Vanilkový krém se dobře hodí do odpalovaných věnečků.

Recept je z kategorií: Moučníky Rolády


Reklama

Nahlásit recept

  • 19.01.13 vloženo
  • 12960x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 min

Ingredience

Piškot:

  • 4 vejce
  • 4 lžíce mouky - hladké nebo polohrubé, ale prosáté
  • 4 lžíce cukru krupice
  • špetka soli
  • lžička másla

Krém:

  • 2 vejce
  • 10 dkg cukru krupice
  • 125 g másla
  • 5 dkg cukru moučky
  • 2 lžíce kakaa
  • 2 lžíce rumu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

casino 15.03.16 13:32

Podle rcp jsem připravil pouze krém.
Hodnotím tedy pouze krém a tímto jej i vřele doporučují vaší ctěné pozornosti :mavam:

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 06.03.16 10:04

Dělala jsem už po třetí…
První byla přesně podle receptu - vážně moc dobrá, hlavně krém je opravdu výborný.
Druhá byla bez přidání kakaa do krému, ale přidala jsem drcené pražené vlašáky - základ samozřejmě stejný, také dobrota…
Včerejší varianta opět stejný základ dle receptu, jen vynecháno kakao v krému a vmíchány maliny z mrazáku (rozmrazené, ale příště dám polorozmrazené, aby udržely pohromadě, ale i tak - opět výborné :)
Krém budu takto připravovat i v budoucnu, ať už přímo kakaový nebo aktuálně dochucený ovocem. Díky za tip…

Uvaření se již líbí 3 labužníkům
Odkaz na uvaření

Miina 19.01.13 14:51

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Piškotová roláda s jemným krémem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
casino
4466 příspěvků 15.03.16 13:24
Tak jsem KRÉM vyzkoušel

Bohužel jsem vyzkoušel také „nové“ těsto na dort (cosi na způsob Šalamouna) Dort byl jako kolo od vozu a stejně tak byl poživatelný (zapomněl jsem ho částečně zavlažit rumem), ale do třetího dne, zabalený ve folii se příjemně rozležel :oops:
Po trachtě jsem sesbíral nedojezené zbytky dezertu a VŠECHNY měly „vyzobanou“ náplň!!! Nemohl jsem nevzpomenouti si na hrobníka (od Š+G) co z Brambor s rumovou omáčkou vyslopal pouze omáčku!
***
Pro dort d=34cm 1× prokrojený jsem uhotovil krém ze dvou dávek a bylo ho na promazání tak tak akorát, ale posléze se ukázalo, že ke konzumaci je ho zoufale málo…no, asi to bylo i tím, že jsem připravil krém čistě vanilkový: pro oči jsem do něj sedřel semínka z lusku, který už byl 3 roky po smrti a pro chuť jsem přidal přiměřeně n. i. vanilkového aroma, které doma skrblím pro zvláštní příležitosti přes 20 roků (a upéci dort oslavenci k 2/3 narozeninám z ďáblova čísla, tak to už je extra příležitost, že) :mrgreen:
V mém provedení mi krém přišel poněkud řidší konzistence (doslova „ne tak tuhý jako klasický máslový krém“ jak stojí psáno v rcp), ale z rolády patrně nikam nezdrhne… :mavam:

Edit:
Se tu vykecávám a málem bych neohvězdičkoval v UVAŘENO… Rád tak po dlouhé době učiním :)

Příspěvek upraven 15.03.16 v 13:28

 
casino
4466 příspěvků 06.03.16 20:58
Neznám... za týden vyzkouším... díky
:mavam:
 
Zuzka1973
2137 příspěvků 06.03.16 14:40

@Miina Je vážně lepší, než klasický máslový nebo s pudinkem… Určitě využiju i do dortů a řezů, líbí se mi ta variabilnost toho krému.
Mám v plánu zkusit i dát místo kakaa kávu :)
Ještě jednou dík za tip :mavam:

 
Miina
43 příspěvků 06.03.16 13:10
Fantazii se meze nekladou.

:) Určitě ano. Krém se obměnit jakkoliv, vždycky je dobrý. Jsem ráda, že chutná, dávám ho i do jiných moučníků.

 
Zuzka1973
2137 příspěvků 15.01.16 12:00

Věřím tvým slovům v úvodu, že chutná líp, než vypadá… Sama s roládami vždy tak trochu bojuji, ale jako od cukráře je asi nebudu mít nikdy.
Chystám se vyzkoušet, myslíš, že by šlo do krému přidat i trochu drcených vlašských ořechů?

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Kuřecí prsíčka v plátku šunky Kuřecí prsíčka v plátku šunky
Květákové placičky s majoránkou Květákové placičky s...
Chilli con carne Chilli con carne
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z cuket...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz