Recept Piškotová roláda s jemným krémem

(Hodnoceno 2x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Piškotová roláda s jemným krémem

Úvod

Chutná líp než vypadá.

Postup

Pečicí papír na plech potřít máslem. 4 bílky ušlehat do tuha se špetkou soli. Postupně zašlehat 4 lžíce cukru krupice. Jemně vmíchat 4 žloutky. Nakonec opatrným obracením těsta vmíchat 4 lžíce prosáté mouky a lžičku rozpuštěného vychladlého másla. Piškot rozetřít na plech, péct v při 180°C asi 10 minut. Zarolovat i s papírem, nechat vychladnout.

Dvě celá vejce a 10 dkg cukru krupice šlehat v páře do zhoustnutí asi 10 minut na plné obrátky, až se silně zahřeje - asi 40-45°C. Nechat úplně vychladnout. Ušlehat osminku změklého másla (125 g), 5 dkg cukru moučky a 2 lžíce kakaa, přidat rum. Ušlehat společně s úplně vychladlou vaječnou směsí do hladkého krému. Vychladlý piškot rozložit, potřít krémem, zarolovat. Zabalit do fólie, dát vychladit.

Pozn.: Krém je hodně jemný, ne tak tuhý jako klasický máslový krém. Místo kakaa lze použít vanilku, kávu, oříšky nebo ovoce. Vanilkový krém se dobře hodí do odpalovaných věnečků.

Recept je z kategorií: Moučníky Rolády


Reklama

Nahlásit recept

  • 19.01.13 vloženo
  • 12821x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 min

Ingredience

Piškot:

  • 4 vejce
  • 4 lžíce mouky - hladké nebo polohrubé, ale prosáté
  • 4 lžíce cukru krupice
  • špetka soli
  • lžička másla

Krém:

  • 2 vejce
  • 10 dkg cukru krupice
  • 125 g másla
  • 5 dkg cukru moučky
  • 2 lžíce kakaa
  • 2 lžíce rumu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

casino 15.03.16 13:32

Podle rcp jsem připravil pouze krém.
Hodnotím tedy pouze krém a tímto jej i vřele doporučují vaší ctěné pozornosti :mavam:

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 06.03.16 10:04

Dělala jsem už po třetí…
První byla přesně podle receptu - vážně moc dobrá, hlavně krém je opravdu výborný.
Druhá byla bez přidání kakaa do krému, ale přidala jsem drcené pražené vlašáky - základ samozřejmě stejný, také dobrota…
Včerejší varianta opět stejný základ dle receptu, jen vynecháno kakao v krému a vmíchány maliny z mrazáku (rozmrazené, ale příště dám polorozmrazené, aby udržely pohromadě, ale i tak - opět výborné :)
Krém budu takto připravovat i v budoucnu, ať už přímo kakaový nebo aktuálně dochucený ovocem. Díky za tip…

Uvaření se již líbí 3 labužníkům
Odkaz na uvaření

Miina 19.01.13 14:51

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Piškotová roláda s jemným krémem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
casino
4463 příspěvků 15.03.16 13:24
Tak jsem KRÉM vyzkoušel

Bohužel jsem vyzkoušel také „nové“ těsto na dort (cosi na způsob Šalamouna) Dort byl jako kolo od vozu a stejně tak byl poživatelný (zapomněl jsem ho částečně zavlažit rumem), ale do třetího dne, zabalený ve folii se příjemně rozležel :oops:
Po trachtě jsem sesbíral nedojezené zbytky dezertu a VŠECHNY měly „vyzobanou“ náplň!!! Nemohl jsem nevzpomenouti si na hrobníka (od Š+G) co z Brambor s rumovou omáčkou vyslopal pouze omáčku!
***
Pro dort d=34cm 1× prokrojený jsem uhotovil krém ze dvou dávek a bylo ho na promazání tak tak akorát, ale posléze se ukázalo, že ke konzumaci je ho zoufale málo…no, asi to bylo i tím, že jsem připravil krém čistě vanilkový: pro oči jsem do něj sedřel semínka z lusku, který už byl 3 roky po smrti a pro chuť jsem přidal přiměřeně n. i. vanilkového aroma, které doma skrblím pro zvláštní příležitosti přes 20 roků (a upéci dort oslavenci k 2/3 narozeninám z ďáblova čísla, tak to už je extra příležitost, že) :mrgreen:
V mém provedení mi krém přišel poněkud řidší konzistence (doslova „ne tak tuhý jako klasický máslový krém“ jak stojí psáno v rcp), ale z rolády patrně nikam nezdrhne… :mavam:

Edit:
Se tu vykecávám a málem bych neohvězdičkoval v UVAŘENO… Rád tak po dlouhé době učiním :)

Příspěvek upraven 15.03.16 v 13:28

 
casino
4463 příspěvků 06.03.16 20:58
Neznám... za týden vyzkouším... díky
:mavam:
 
Zuzka1973
2066 příspěvků 06.03.16 14:40

@Miina Je vážně lepší, než klasický máslový nebo s pudinkem… Určitě využiju i do dortů a řezů, líbí se mi ta variabilnost toho krému.
Mám v plánu zkusit i dát místo kakaa kávu :)
Ještě jednou dík za tip :mavam:

 
Miina
43 příspěvků 06.03.16 13:10
Fantazii se meze nekladou.

:) Určitě ano. Krém se obměnit jakkoliv, vždycky je dobrý. Jsem ráda, že chutná, dávám ho i do jiných moučníků.

 
Zuzka1973
2066 příspěvků 15.01.16 12:00

Věřím tvým slovům v úvodu, že chutná líp, než vypadá… Sama s roládami vždy tak trochu bojuji, ale jako od cukráře je asi nebudu mít nikdy.
Chystám se vyzkoušet, myslíš, že by šlo do krému přidat i trochu drcených vlašských ořechů?

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Koláč a la piňa colada


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami
Špagety s pečenou červenou paprikou Špagety s pečenou červenou...
Jahodový pohár Jahodový pohár
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz