Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
bona Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Brambory uvaříme ve slupce, zchladíme studenou vodou, vychladlé oloupeme a najemno nastrouháme. Přidáme mouku, změklé máslo, prolisovaný česnek a sůl. Těsto řádně vypracujeme a vyválíme na tloušťku asi 4 mm. Plát rozkrájíme na čtverce 10x10 cm. (Nebo použijeme misku - nebo sklenku - o průměru přibližně 15 cm, s jejíž pomocí vykrojíme kola.) Do jejich středu položíme najemno nakrájené uzené kuřecí maso. Přehneme, vytvoříme trojúhelníky (nebo půlkruhy), které na okrajích pevně spojíme. (Já osobně dávám přednost půlkruhům, pojmou více náplně a nemají taková ta "suchá" těstová místa.) Pirohy potřeme bílkem a pokmínujeme (kdo má raději, použije místo kmínu např. sezamové semínko). Pečeme v troubě na vymazaném a vysypaném plechu dozlatova - 15-20 minut. Jiným způsobem přípravy je osmažení na pánvi ve vysoké vrstvě oleje; dalším je zavaření ve slané vařící vodě. (V těchto případech vynecháme bílek i sypání. :-))
Recept je z kategorií: Bramborová jídla
zeleninová obloha, salát
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Pirohy s uzeným kuřetem
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
tak to jsem moc ráda, že pihohy měly úspěch..:-) Ten sýr je bezva nápad, třeba uzený eidam nebo parenica by také nemusely být od věci… Dík za inspiraci!
Hezký nedělní večer Bona
pirohy byly moc dobré, recept už samozřejmě putoval dál
. Dala jsem do nich uzené kuře a nahrubo
nastrouhaný sýr, protože masa jsem měla méně, nějak jsem to špatně
odhadla. „Čelisti“ si osvědčily pouze na vykrajování, při stisknutí
těsto vylézalo i z druhé strany a nešlo to pak vyndat bez poškození.
Vidlička na stisknutí také nebyla to pravé, nejlépe se osvědčily prsty.
Příště je asi potřu celým rozšlehaným vajíčkem, byly trochu bledší,
ale jinak výborné a křupavé. Díky za recept. B.
dík za radu, zeleninu určitě přidám, udělám je předem a třeba je pak ohřeju v mikrovlnce. Ahojky. B.
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
proboha, teď koukám, co jsem napsala…„čelisti zmizeli“, ale FUJ! A já za to ty nebohé děti z řad mých studentů tak peskuji…:-))
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
my je máme raději teplé, respektive jsem je vždy ohřívala.
Ale myslím, že i studené budou dobré. Když je navíc nějak efektně rozkrojíš a dovnitř přidáš něco zeleného nebo červeného (napadá mě paprika na malé kostičky), tak to bude - obložené čerstvou zeleninou - i hezky vypadat…
Tak ať se návštěva vydaří… Pa B.
Už je mám také v oblíbených, „čelisti“ mám již několik let, ale ještě jsem je nevyzkoušela a tento recept mě zaujal, pirožky budou asi v sobotu, má přijít návštěva, budou mít něco jiného než obvyklé chlebíčky. Dají se jíst i studené?
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Jé, ty už jsem je dlouho nedělala, to musím napravit, máme je moc rádi. Ty „čelisti“ jsem měla také, ale nějak mi zmizeli v propadlišti dějin…:-) Tak si musím vystačit s rukama a vidličkou…:-)
Pirohy právě doputovaly do oblíbených. Od té doby, co jsem si koupila takové ty čelisti na výrobu pirohů a taštiček, vyrábím pirohy častěji. Dík za recept.