Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Ačraj Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Tak tyto pirohy zde ještě nejsou, těsto není listkové, ale mnou vypracované, docela jsem se při tom zapotila…
Řádně propracujeme těsto, nesmí se lepit, odpočnout pod utěrkou, vyválet slabý plát, vykrájet buď kolečka, čtverečky, plnit povidly, nebo tvarohem, uvařit, polít máslem a posypat opraženou strouhankou s cukrem.
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
5.3.12 16:37
Arčaj, hotovo, i když se nepovedlo udělat víc. To bylo řečí, do
pelmeňů povidla, kdo to kdy viděl… atd .)
Zlobila jsem, schovala maso, byly vidět jen povidla.
Vykrajovat „zubatým“ kolečkem jde, ale zavírání neumím.
Jsem zvyklá balit klasicky. Kolečkem nelze vpravit dostatek náplně. Uvařeno
ve vodě se solí a kořením, skořice, hřebíček. Vlažné protaženy
horkým máslem a obaleny praženými oříšky. Takto bylo pochváleno. Díky
za nápad, rýsuje se další inspirace.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Pirohy s povidly
Arčaj, hezká práce
Zítra asi vyzkouším pár sladkých, jsou
v plánu pelmeně. 
551 příspěvků 3.3.12 17:43
goralka, cukor uprazim na karamel, zalejem vodou, prevarim…na masle oprazim doruzova krupicu, trosku osolim a zalejem karamelovou vodou podla potreby…chvilku pomiesam-asi tri minuty…prikryjem pokrievkou a necham sparit asi 5-10 minut (na vypnutom sporaku), potom pomiesam vidlickou, krupicka sa rozpadne na zrniecka a moze sa podavat…dakujem Ti za tip na acidkove pirohove cesto…z takeho su vyborne aj pagace, ked nieto doma chleba ani rozkov…mozno to poznas
Příspěvek upraven 03.03.12 v 17:52
273 příspěvků 2.3.12 01:11
Gabi, ako robíš tú krupicu? Vyskúšam, veľmi nám chutí špaldová.
Cesto vyskúšajte s kyslým mliekom - acidkom, alebo kefírom.
gabi, recept jsem dostala s hrubou moukou, ale já dala polohrubou, (omylem)ta kapka oleje tam chyběla, že mě to hned nenapadlo, protože když dělám nudle do polévky, vždy přidám kapku oleje i vody, těsto potom jde nádherně vyválet, ráda experimentuji, ale napoprve se řídím receptem, takže, polohrubá +voda (vlážná ?)+olej+sůl =toť vše! Díky!

551 příspěvků 29.2.12 16:36
Ačraj, ja davam do cesta vodu a muku polohrubu a este kvapku oleja…robim ho omnoho makksie ako na rezance-nudle…hned ho vyvalkam, pokrajam stvorce, naplnim atd.
gabi,děkuji za pochvalu, ale příště musím více opražit tu strouhanku, s tvarohem si ještě také udělám. Jaké děláš ty těsto na Pirohy, někdo zase radí mléko né, prý vodu studenou, přímo z "kohutika).
551 příspěvků 29.2.12 15:50
Ačraj, krasne si to pofotila
…je to jednoduche a vyborne jedlo…tieto
pirohy sme ako deti mali vo velkej oblube…kedysi sa u nas varievali najmenej
dva-trikrat za mesiac…hlavne v tomto postnom obdobi…robievali sme ich aj
s tvarohom a makom…najradsej sme ich mali dobre omastene prepustenym maslom a
posypane prazenou karamelovou krupicou…podobne sa robia aj pirohy
s pohankovou mukou…u nas sa volaju tatarčene pirohy (pohanku volame
tatarka)…pohanky sa dava asi stvrtina z celkoveho mnozstva muky…a mozu sa
plnit aj kyslou kapustou-zeli so slaninkou…v niektorych oblastiach vychodneho
Slovenska je to stedrovecerne jedlo