Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
jolana Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Plnka: Vyzdimanu kapustu pokrajanu na drobno podusime na spenenej cibulke. Mozeme pridat kusok slaninky na drobunko alebo udene masko. Na dosku preosejeme muku, urobime v strede jamku, osolime stipkou soli, pridame vajce a spracuvame na cesto. Postupne pridavame vodu. Ak mame vsetko zmiesane, vymiesime ho dobre rukou dotuha.. nie tuhe, tuhe - hladke , leskle a berieme do uvahy, ze lepime pirohy- takze je trosinku menej tuhe ako rezancove. Pripravene cesto vyvalkame ( na trosinku hrubsie ako rezancove ), pokrajame na stvorce, alebo povykrajujeme na kolecka.Do kazdeho dame kopku udusenej kyslej kapusty a okraje dobre popritlacame . Podla vykrajovania a pritlacovania mame pirohy o styri rohy alebo o tri rohy alebo o dva rohy..:) Pripravene pirohy vhodime do vriacej vody, ked nam vyplavaju na povrch este chvilku nechame prevriet .Vyberame a polejeme horucou posekanou cibulkou a slaninkou, ktore sme rozprazili na masti. Doobru chut. Pozn.: Moze sa k plnke pridat kustik uvarenych prelisovanych zemiakov.
Recept je z kategorií: Těstoviny
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Pirohy plnene kyslou kapustou
2904 příspěvků 25.1.09 03:43
a zbytky cesta obyčajne premiesim, vyvalkám, pokrájam na hrubé nudle, vyvarím a do prebytočného zvyšku zelí dám…
2904 příspěvků 25.1.09 03:43
Studený varený nastrúhaný zemiak do cesta. Cesto je mäkšie. Ale ma musí mančaft dlho prehovárať, kým sa mi zas bude chcieť…
2302 příspěvků 25.1.09 03:43
Aničko, to těsto bylo tak ty 2 mm, ale vykrajovala jsem je takovým pirohovátkem, takže kolečka byly větší a nebylo tolik práce.
Prosím Tě, večer je ještě jednou zkusím, Anička mi zbytek těsta dneska zabavila a vál a váleček taky. Mouka je po celé kuchyni…:-)
Jo, prosím Tě, jak děláš ty pirohy Ty? Když tam přidáváš ještě zemiaky.
Díky
2904 příspěvků 25.1.09 03:43
Sylvie, aké hrubé si mala to cesto? Ja robím cca 2mm alebo 1,5 mm, na kilo polohrubej múky 3 vajcia, od oka voda… Často aj varené zemiaky dávam do cesta, hlavne ak ich smažím.
No jó, ale ja pri plácaní som nemala manžela ani víno…
A.
2302 příspěvků 25.1.09 03:43
Tak to dopadlo trochu jinak. Žádná otročina se nekonala. Děckám jsem na večeři upekla kuře, dali je spát a my si pak při vínku uplácali s manželem ty pirohy. Po uvaření se nám ale zdály tuhé.
Tak je zrovna dělám znovu a pár už jsem jich osmažila
2302 příspěvků 25.1.09 03:43
No jó, porád
2904 příspěvků 25.1.09 03:43
Míšo, napíš, kolko si vyrobila tých pirohov Ty a kedy si stratila nervy…
2302 příspěvků 25.1.09 03:43
Ta moje pekárna je i na těstoviny
2904 příspěvků 25.1.09 03:43
…však počkaj, až začneš lepiť…
2904 příspěvků 25.1.09 03:43
veď to je rezancové cesto, aj to ide?
2302 příspěvků 7.1.09 23:25
Jo jo
2904 příspěvků 7.1.09 23:18
Sylvi, na pirohy?
2302 příspěvků 25.1.09 03:43
Ha, pozdě, pekárna už zadělává těsto.
2904 příspěvků 25.1.09 03:43
Sylvi, pletieš si na seba bič!
5068 příspěvků 7.1.09 22:25
Anicka, nezavidim..o));))…a…pssst…moc tu neroztahovat ten recept, lebo ked sem klikne to moje velke decko tak bude obcianska vojna u nas , lebo hniest este namojdusu nevladzem a aj u nas je tych 60 pirohov tak tak.....o))
Ale plnit sa daju aj zemiakmi s bryndzou. Uvarene zemiaky polejeme oprazenou cibulkou na masti -mleta paprika +trosku bryndze a rozstuchame nie na uplne jemne…lahodnee suuu… pirohy ak zostanu, dame do pekacika zapiect do rury do chrumkava … bozske…;-))
Anicka, pirohy hociako su u nas na vychode ako chleba..:-)
Dobru chut ..;))..zdravim a krasny den..;)..
2302 příspěvků 25.1.09 03:43
A Ty jsi zase ukecala mě.
2904 příspěvků 25.1.09 03:43
Dnes som sa zas nechala ukecať…keď už som doma, treba sa realizovať v kuchyni a ja mám svoj mančaft predsa rada, atď. Pri lepení 60. pirohu som chytila nervy. Zajtra sa radšej idem realizovať do práce.
Chudú oravskú slaninu na kocky som osmažila a až potom pridala ku dusenej prekrájanej kyslej kapuste, veľa čierneho korenia a rasce.
Je to báseň!
2904 příspěvků 25.1.09 03:43
Je to zvláštne, ale pirohy som doteraz robievala iba na sladko /cesto s prídavkom vareného zemiaka/ a teraz pred chvíľou som dokončila podľa tohoto receptu. Ešte „za horúca“ si považujem za povinnosť poďakovať za recept! Polievali sme osmaženou cibuľou a kyslou smotanou a presne, ako píše Esme, išlo to priamo do ľadvín!
Všetko dobré!
A.
1113 příspěvků 25.1.09 03:43
Pirožky jsem si udělala včera k večeři. Čas od času mě chytne na ně ta správná chuť a nedá se nic dělat, než je dělat a uspokojit chuťové buňky. Manžel je moc nemusí a já se jich dokážu přímo „přežrat“. Dala jsem si i zamrazit.
Já si je dělám co se týká těsta jako Jolanka, ale plním je ochuceným mletým masem (cibulka,pepř,sůl,č.paprika a může být i česnek),poliju máslíčkem a šťávou z citronu- mňamka. Pěkný víkend !
5068 příspěvků 17.2.07 19:18
..babi si mila..dakujem. Pekny vecer…:)
na podobné pirohy mám recept z Ruska a ty se potřené vejcem pečou na plechu. Vyzkoučím ty Tvoje vařené ;o) Děkuji Ti za recept…
Příjemný večer Ti přeje,
5068 příspěvků 10.2.07 01:00
…ale do cistuckych… sa neudrzi ziadny parazit… o)
4813 příspěvků 25.1.09 03:43
zase kyselé zelí. To bude můj konec.
Tato strava půjde přímo do ledvin.