Recept Pilaf s růžičkovou kapustou

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

1. Na másle a oleji orestujem cibulku, houby a rozčtvrcené kapustičky. 2. Vmícháme bulgur, sůl a pepř a restujeme další 2 minuty. 3. Přilijeme vařicí vývar, tymián a přivedeme k varu. 4. Přikryjeme (případně přendáme do zapékací mísy) a 20-25 minut pečeme v troubě předehřáté na 175°C. 5. Přidáme petrželku, načechráme vidličkou a podáváme. * Khmeli suneli - gruzínská směs koření, skládající se z mnoha ingrediencí: koriandru, kopru, bobkového listu, majoránky, řeckého sena, petrželky, šafránu, černého pepře, celeru, tymiánu, yzopu, máty a pálivé papriky. Vzhledem k tomu, že jsem tuto směs koření neměla k dispozici, použila jsem jednoduše několik jejích složek, které se mi zdály vyhovující a jídlo bylo vynikající. Místo vývaru jsem použila směs bílého vína a vody.

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla

Nahlásit recept

  • 16.01.07 vloženo
  • 4115x zobrazeno

Čas přípravy

  • 40 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 pl másla
  • 1 pl olivového oleje
  • 250 g hub nakrájených na plátky
  • půl šálku najemno nasekané červené cibule
  • jeden šálek bulguru
  • 2 šálky kuřecího či zelennového vývaru
  • 250 g růžičkové kapusty
  • 1 čl tymiánu
  • 1/2 čl soli
  • pepř
  • petrželka
  • khmeli suneli * (popsáno níže)

Doporučená příloha

  • salát

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pilaf s růžičkovou kapustou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Labužník Doubravka02
38 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pilaf s růžičkovou kapustou

Já to zkoušela jsen se sušeným, jinak bys ten recept musel překopat, kapustičky si udust bokem a spíš to s ním pak jen zapéct. Můžeš to zkusit a kdyžtak dej vědět :)

Muchacho
361 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pilaf s růžičkovou kapustou

Ten bukgur čerstvý nebo může být sušený. Mám naložený v japonském digi víně.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Králík pečený na česneku

Nejlepší recepty

Rebarborový crumble Rebarborový crumble
Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...
Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Houbová smaženice Houbová smaženice
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz