Recept Pilaf s růžičkovou kapustou

Labužník Doubravka02 Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

1. Na másle a oleji orestujem cibulku, houby a rozčtvrcené kapustičky. 2. Vmícháme bulgur, sůl a pepř a restujeme další 2 minuty. 3. Přilijeme vařicí vývar, tymián a přivedeme k varu. 4. Přikryjeme (případně přendáme do zapékací mísy) a 20-25 minut pečeme v troubě předehřáté na 175°C. 5. Přidáme petrželku, načechráme vidličkou a podáváme. * Khmeli suneli - gruzínská směs koření, skládající se z mnoha ingrediencí: koriandru, kopru, bobkového listu, majoránky, řeckého sena, petrželky, šafránu, černého pepře, celeru, tymiánu, yzopu, máty a pálivé papriky. Vzhledem k tomu, že jsem tuto směs koření neměla k dispozici, použila jsem jednoduše několik jejích složek, které se mi zdály vyhovující a jídlo bylo vynikající. Místo vývaru jsem použila směs bílého vína a vody.

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla

Nahlásit recept

  • 16.01.07 vloženo
  • 4712x zobrazeno

Čas přípravy

  • 40 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 pl másla
  • 1 pl olivového oleje
  • 250 g hub nakrájených na plátky
  • půl šálku najemno nasekané červené cibule
  • jeden šálek bulguru
  • 2 šálky kuřecího či zelennového vývaru
  • 250 g růžičkové kapusty
  • 1 čl tymiánu
  • 1/2 čl soli
  • pepř
  • petrželka
  • khmeli suneli * (popsáno níže)

Doporučená příloha

  • salát

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pilaf s růžičkovou kapustou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Pilaf s růžičkovou kapustou

Labužník Doubravka02
38 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Pilaf s růžičkovou kapustou

Já to zkoušela jsen se sušeným, jinak bys ten recept musel překopat, kapustičky si udust bokem a spíš to s ním pak jen zapéct. Můžeš to zkusit a kdyžtak dej vědět :)

Muchacho
361 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Pilaf s růžičkovou kapustou

Ten bukgur čerstvý nebo může být sušený. Mám naložený v japonském digi víně.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Pečené kuřátko s brusinkovou omáčkou Pečené kuřátko s...
Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Mandle s čokoládou Mandle s čokoládou
Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz