Recept Pikantní žemlovka
lydia Rakouská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Úvod
Když nemáte chuť na sladkou žemlovku, upečte si pikantní.
Postup
Klobásy nakrájíme na kolečka a orestujeme na oleji. Vejce rozkvedláme ve šlehačce, osolíme, opepříme, přidáme nasekanou majoránku, popř. muškát. Jablka oloupeme a nakrájíme na plátky. Troubu rozehřejeme na 175°C . Zapékací formu vytřeme olejem, naskládáme toastový chléb, na chléb naskládáme kolečka klobásy, nakonec jablka, zalijeme šlehačkou a posypeme strouhaným sýrem. Pečeme asi 35-40 minut do zlatova. Podáváme se salátem. Tip: Místo klobásy můžeme orestovat na kolečka nakrájenou cuketu. Dobrou chuť.
Recept je z kategorií: Hlavní jídlo
- 20.06.16 vloženo
- 1622x zobrazeno
Ingredience
- 6-8 kusů toastového chleba
- 350 g pečené klobásy
- 250 ml šlehačky
- 100 g strouhaného sýra
- 3 menší jablka
- 3 vejce
- čerstvá majoránka
- sůl, pepř, popř. špetka muškátového oříšku
- 2 pl oleje
Doporučená příloha
salát
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Pikantní žemlovka
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Pikantní žemlovka
Původně byla v plánu - tři dny, tři recepty od Tebe. S cuketkou místo klobásy.
Ale v tomto klimatu troubu nezapnu ani za nic
Ale bramborový salát s okurkou je vychlazený taky moc dobrý!