Recept Pikantní žebírka se smetanovým přelivem

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Žebírka vcelku osolíme, opepříme, rozložíme na pekáč a pečeme v troubě rozpálené na 250°C asi půl hodiny dočervena.
Mezitím smícháme teplou vodu, mouku, kakao, med, chilli a oregano. Prošleháme metlou dohladka, osolíme a opepříme.
Po půl hodině pečení žebírka vyjmeme z trouby, slijeme přebytečný vypečený tuk, zalijeme připravenou zálivkou, teplotu snížíme na 200°C a dopékáme ještě asi 40 minut doměkka.
Hotové maso vyndáme, rozdělíme na porce a zakryjeme alobalem, aby nevychladlo.
Výpek zalijeme smetanou, chvíli provaříme, případně dochutíme a při servírování jím přeléváme žebírka.

Recept je z kategorií: Žebírka


Reklama

Nahlásit recept

  • 26.10.07 vloženo
  • 3350x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 kg vepřových žebírek
  • 250 ml teplé vody
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • 1 vrchovatá lžíce hladké mouky
  • 2 lžíce medu
  • 1 lžička kakaa
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 1/2 lžičky chilli
  • pepř
  • sůl

Doporučená příloha

  • chléb

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pikantní žebírka se smetanovým přelivem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Girasoli gorgonzola e noci


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...
Novoroční čočka s houbami Novoroční čočka s houbami
Houbová smaženice Houbová smaženice
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Mrkvový salát Mrkvový salát

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz