Recept Pikantní žebírka se smetanovým přelivem

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Žebírka vcelku osolíme, opepříme, rozložíme na pekáč a pečeme v troubě rozpálené na 250°C asi půl hodiny dočervena.
Mezitím smícháme teplou vodu, mouku, kakao, med, chilli a oregano. Prošleháme metlou dohladka, osolíme a opepříme.
Po půl hodině pečení žebírka vyjmeme z trouby, slijeme přebytečný vypečený tuk, zalijeme připravenou zálivkou, teplotu snížíme na 200°C a dopékáme ještě asi 40 minut doměkka.
Hotové maso vyndáme, rozdělíme na porce a zakryjeme alobalem, aby nevychladlo.
Výpek zalijeme smetanou, chvíli provaříme, případně dochutíme a při servírování jím přeléváme žebírka.

Recept je z kategorií: Žebírka


Reklama

Nahlásit recept

  • 26.10.07 vloženo
  • 3323x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 kg vepřových žebírek
  • 250 ml teplé vody
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • 1 vrchovatá lžíce hladké mouky
  • 2 lžíce medu
  • 1 lžička kakaa
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 1/2 lžičky chilli
  • pepř
  • sůl

Doporučená příloha

  • chléb

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pikantní žebírka se smetanovým přelivem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Kuřecí nugetky s hořčicovo - medovým krémem Kuřecí nugetky s hořčicovo...
Ořechový koláč Ořechový koláč
Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s chřestem
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz