Recept Pikantní žebírka se smetanovým přelivem

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Žebírka vcelku osolíme, opepříme, rozložíme na pekáč a pečeme v troubě rozpálené na 250°C asi půl hodiny dočervena. Mezitím smícháme teplou vodu, mouku, kakao, med, chilli a oregano. Prošleháme metlou dohladka, osolíme a opepříme. Po půl hodině pečení žebírka vyjmeme z trouby, slijeme přebytečný vypečený tuk, zalijeme připravenou zálivkou, teplotu snížíme na 200°C a dopékáme ještě asi 40 minut doměkka. Hotové maso vyndáme, rozdělíme na porce a zakryjeme alobalem, aby nevychladlo. Výpek zalijeme smetanou, chvíli provaříme, případně dochutíme a při servírování jím přeléváme žebírka.

Recept je z kategorií: Žebírka

Nahlásit recept

  • 26.10.07 vloženo
  • 3453x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 kg vepřových žebírek
  • 250 ml teplé vody
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • 1 vrchovatá lžíce hladké mouky
  • 2 lžíce medu
  • 1 lžička kakaa
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 1/2 lžičky chilli
  • pepř
  • sůl

Doporučená příloha

  • chléb

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pikantní žebírka se smetanovým přelivem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Nejlepší zelný salát - s fíglem! Nejlepší zelný salát - s...
Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh
Květáková polévka Květáková polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz