Recept Pikantní vinná klobása

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Pikantní vinná klobása

Postup

Porce vinné klobásy stočíme do šneků a upevníme špejlí propíchnutou napříč klobásovým šnekem.
Med s citronovou šťávou a sójovou omáčkou vymícháme do hladké omáčky a na pánvi v horkém oleji rozpustíme máslo.
Klobásu potřeme z jedné strany pikantní omáčkou, potřenou stranou dolů položíme do směsi oleje a másla a opékáme.
Omáčkou potřeme i vrchní stranu a opečeme i z druhé strany. Během opékání klobásu několikrát obrátíme a potíráme omáčkou až do jejího spotřebování. Čím víckrát omáčku použijeme, tím budou mít opečené klobásy pikantnější chuť.
Petrželovou nať opláchneme a drobně nasekáme.
Opečené klobásové šneky přendáme na talíře a hustě posypeme nasekanou petrželkou.
Hotové podáváme s čerstvým chlebem a hořčicí.

AMIPA - Uvařeno za pár minut-Jitka Živsová

Recept je z kategorií: Vepřové maso


Reklama

Nahlásit recept

  • 06.01.11 vloženo
  • 5942x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 porce vinné klobásy
  • mletý pepř podle chuti
  • 2 lžíce tekutého medu
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžíce ostré sójové omáčky
  • 2 lžíce oleje
  • 1 slabý plátek másla
  • čerstvá petrželová nať
  • 4 špejle.

Doporučená příloha

  • chléb, hořčice

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pikantní vinná klobása

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
mimikova
84 příspěvků 09.01.11 13:14

Dando, my nasladlou chut radi :-)

 
danda  07.01.11 19:38

Glamo, klobása se pomalinku peče v omáčce, obrací a potírá, díky karamelizujícímu medu ulpívá na klobáse, takže mouka není potřeba, ta šťáva, která steče na talíř je moc dobrá s chlebem :-)

Mimikova :-), díky. Omáčka je trošku nasládlá, možná ne každému bude chutnat ke klasické chuti vinné klobásy, ale my jsme si pochutnali, je to zase něco jiného :-)

 
mimikova
84 příspěvků 07.01.11 17:21

U toho recepty se mi sbihaji sliny :-) Vinnou klobasu muzeme na jakykoli spusob. Dando, dekuji moc za krasny recept. Vypada nadherne! O te jednoduche priprave nemluvim :wink: :potlesk:

 
glama  07.01.11 13:23

Dando…co ty šneky „namočit“ v hladké mouce…aby se ta omáčka lépe udržela na klobáskách…? připadá mi, že jak jsou hladké, lesklé, že omáčka…sklouzne..
Co myslíš?? :mrgreen:

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Špagety s pečenou červenou paprikou Špagety s pečenou červenou...
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...
Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě
Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...
Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz