Recept Pikantní vinná klobása

danda Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Pikantní vinná klobása

Postup

Porce vinné klobásy stočíme do šneků a upevníme špejlí propíchnutou napříč klobásovým šnekem. Med s citronovou šťávou a sójovou omáčkou vymícháme do hladké omáčky a na pánvi v horkém oleji rozpustíme máslo. Klobásu potřeme z jedné strany pikantní omáčkou, potřenou stranou dolů položíme do směsi oleje a másla a opékáme. Omáčkou potřeme i vrchní stranu a opečeme i z druhé strany. Během opékání klobásu několikrát obrátíme a potíráme omáčkou až do jejího spotřebování. Čím víckrát omáčku použijeme, tím budou mít opečené klobásy pikantnější chuť. Petrželovou nať opláchneme a drobně nasekáme. Opečené klobásové šneky přendáme na talíře a hustě posypeme nasekanou petrželkou. Hotové podáváme s čerstvým chlebem a hořčicí. AMIPA - Uvařeno za pár minut-Jitka Živsová

Recept je z kategorií: Vepřové maso

Nahlásit recept

  • 06.01.11 vloženo
  • 8583x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 porce vinné klobásy
  • mletý pepř podle chuti
  • 2 lžíce tekutého medu
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžíce ostré sójové omáčky
  • 2 lžíce oleje
  • 1 slabý plátek másla
  • čerstvá petrželová nať
  • 4 špejle.

Doporučená příloha

  • chléb, hořčice

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pikantní vinná klobása

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Pikantní vinná klobása

mimikova
84 příspěvků 9.1.11 13:14

Dando, my nasladlou chut radi :-)

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 7.1.11 19:38

Glamo, klobása se pomalinku peče v omáčce, obrací a potírá, díky karamelizujícímu medu ulpívá na klobáse, takže mouka není potřeba, ta šťáva, která steče na talíř je moc dobrá s chlebem :-)

Mimikova :-), díky. Omáčka je trošku nasládlá, možná ne každému bude chutnat ke klasické chuti vinné klobásy, ale my jsme si pochutnali, je to zase něco jiného :-)

mimikova
84 příspěvků 7.1.11 17:21

U toho recepty se mi sbihaji sliny :-) Vinnou klobasu muzeme na jakykoli spusob. Dando, dekuji moc za krasny recept. Vypada nadherne! O te jednoduche priprave nemluvim :wink: :potlesk:

glama
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 7.1.11 13:23

Dando…co ty šneky „namočit“ v hladké mouce…aby se ta omáčka lépe udržela na klobáskách…? připadá mi, že jak jsou hladké, lesklé, že omáčka…sklouzne..
Co myslíš?? :mrgreen:

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem
Kuře se zeleninou a nudlemi (Nikomi udon) Kuře se zeleninou a nudlemi...
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Pečené kuřátko s brusinkovou omáčkou Pečené kuřátko s...
Hermelín ve víně Hermelín ve víně

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz