Recept Pikantní vinná klobása

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Pikantní vinná klobása

Postup

Porce vinné klobásy stočíme do šneků a upevníme špejlí propíchnutou napříč klobásovým šnekem.
Med s citronovou šťávou a sójovou omáčkou vymícháme do hladké omáčky a na pánvi v horkém oleji rozpustíme máslo.
Klobásu potřeme z jedné strany pikantní omáčkou, potřenou stranou dolů položíme do směsi oleje a másla a opékáme.
Omáčkou potřeme i vrchní stranu a opečeme i z druhé strany. Během opékání klobásu několikrát obrátíme a potíráme omáčkou až do jejího spotřebování. Čím víckrát omáčku použijeme, tím budou mít opečené klobásy pikantnější chuť.
Petrželovou nať opláchneme a drobně nasekáme.
Opečené klobásové šneky přendáme na talíře a hustě posypeme nasekanou petrželkou.
Hotové podáváme s čerstvým chlebem a hořčicí.

AMIPA - Uvařeno za pár minut-Jitka Živsová

Recept je z kategorií: Vepřové maso


Reklama

Nahlásit recept

  • 06.01.11 vloženo
  • 6028x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 porce vinné klobásy
  • mletý pepř podle chuti
  • 2 lžíce tekutého medu
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžíce ostré sójové omáčky
  • 2 lžíce oleje
  • 1 slabý plátek másla
  • čerstvá petrželová nať
  • 4 špejle.

Doporučená příloha

  • chléb, hořčice

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pikantní vinná klobása

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
mimikova
84 příspěvků 09.01.11 13:14

Dando, my nasladlou chut radi :-)

 
danda 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 07.01.11 19:38

Glamo, klobása se pomalinku peče v omáčce, obrací a potírá, díky karamelizujícímu medu ulpívá na klobáse, takže mouka není potřeba, ta šťáva, která steče na talíř je moc dobrá s chlebem :-)

Mimikova :-), díky. Omáčka je trošku nasládlá, možná ne každému bude chutnat ke klasické chuti vinné klobásy, ale my jsme si pochutnali, je to zase něco jiného :-)

 
mimikova
84 příspěvků 07.01.11 17:21

U toho recepty se mi sbihaji sliny :-) Vinnou klobasu muzeme na jakykoli spusob. Dando, dekuji moc za krasny recept. Vypada nadherne! O te jednoduche priprave nemluvim :wink: :potlesk:

 
glama 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 07.01.11 13:23

Dando…co ty šneky „namočit“ v hladké mouce…aby se ta omáčka lépe udržela na klobáskách…? připadá mi, že jak jsou hladké, lesklé, že omáčka…sklouzne..
Co myslíš?? :mrgreen:

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Pomerančová zmrzlina


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...
Pečené papriky s česnekem Pečené papriky s česnekem
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno
Kuře na medu Kuře na medu
Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz