Recept Pikantní Velikonoční koláč

babi Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Smíchat mouku, olej, vodu a špetku soli. Vypracovat v těsto (asi 10min.), až je hladké a pružné. Zabalit do utěrky a nechat odpočívat po několik hodin. Umýt cviklu, špenát, roketu, odstranit jejich stonky a nakrájet je na proužky. Rozehřát 2 lžíce oleje a trochu vody na pánvi, přidat cibuli a hřebíčky, přikrýt a dusit 5min. Vyjmout hřebíčky a přidat cviklu, špenát a roketu, dobře promíchat a nechat zeleninu uvadnout. Vyjmout ji z pánve, slít a vymačkat co nejvíce tekutiny. Vložit zeleninu do mísy a zamíchat do ni strouhanku, krémový sýr, nastrouhaný sýr, dvě vejce, sůl, pepř a majoránku. Vymastit olejem 28cm velkou dortovou formu na pružinu. Vyválet dvě třetiny těsta na 2-3mm tloušťku a pokrýt jím dno a strany fomy. Těsto má trochu přesahovat vrchní okraj formy. Do takto připravené formy s těstem nalít 3/4 nádivky. Pomocí lžíce do nádivky udělat 4 dolíky a do každého opatrně rozbít jedno vejce. Nahoru nalít zbytek nádivky. Vyválet zbytek těsta a položit ho nahoru nádivky. Přehnout převysující těsto přes okraj nahoru a dobře ho ozdobně přimáčknout. Několikrát naříznout povrch těsta, ale dávat pozor na vajíčka v nádivce. Potřít olejem a péct v předehřáté troubě na 180°C asi 1 1/2 hodiny. Nechat trochu vychladnout, přendat na mísu a naporcovat. P.S.: Koláč vypadá a chutná opravdu velice dobře a lze připravit jenom ze špenátu. Název receptu je ¨Torta Pasqualina¨.

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla

Nahlásit recept

  • 12.02.03 vloženo
  • 4817x zobrazeno

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • Těsto:
  • 250g polohrubé mouky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 sklenice studené vody
  • sůl
  • Nádivka:
  • 400g cvikly
  • 400g špenátu
  • 1 svazek rokety
  • olivový olej
  • 1 cibule, posekaná
  • 2 hřebíčky
  • 3 lžíce strouhanky
  • 300g ovčího krémového sýra
  • 50g nastrouhaného tvrdého sýra
  • 6 vajec
  • sůl a pepř podle chuti
  • 1 lžíce čerstvé nasekané majoránky, nebo usušené

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pikantní Velikonoční koláč

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Pikantní Velikonoční koláč

penda
4751 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Pikantní Velikonoční koláč.

Пасхальный пирог - Torta Pasqualina шаг за шагом ;o)

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Jandulo...

Cvikla, nebo Mangold či římská řepa (ang. Swiss chard, fran. Bette) je vzhledem podobná cukrovce bez velkého kořene. Nad zemí rostou vejčité, nebo podlouhlé listy s kadeřavým okrajem. Jsou bohaté na vitamin C a A. Na jaře se zelenina dodává na trh z pařenišť. Používá se na salát, nebo se dusí. Je několik odrůd, jedna se silnými řapíky a malými listy, ta se podává jako chřest. Druhá má jemné, velké listy, které se po odstranění tenkých řapíků dusí jako špenát. Existuje také červená odrůda a ta je tak pěkná, že si ji pěstuji v zahradě mezi květinami. Ahoj!

Jandula
41 příspěvků 13.2.03 16:17
???

Co je to cvikla?

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou
Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem
Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz