Recept Pikantní Velikonoční koláč

Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Smíchat mouku, olej, vodu a špetku soli. Vypracovat v těsto (asi 10min.), až je hladké a pružné. Zabalit do utěrky a nechat odpočívat po několik hodin. Umýt cviklu, špenát, roketu, odstranit jejich stonky a nakrájet je na proužky. Rozehřát 2 lžíce oleje a trochu vody na pánvi, přidat cibuli a hřebíčky, přikrýt a dusit 5min. Vyjmout hřebíčky a přidat cviklu, špenát a roketu, dobře promíchat a nechat zeleninu uvadnout. Vyjmout ji z pánve, slít a vymačkat co nejvíce tekutiny. Vložit zeleninu do mísy a zamíchat do ni strouhanku, krémový sýr, nastrouhaný sýr, dvě vejce, sůl, pepř a majoránku. Vymastit olejem 28cm velkou dortovou formu na pružinu. Vyválet dvě třetiny těsta na 2-3mm tloušťku a pokrýt jím dno a strany fomy. Těsto má trochu přesahovat vrchní okraj formy. Do takto připravené formy s těstem nalít 3/4 nádivky. Pomocí lžíce do nádivky udělat 4 dolíky a do každého opatrně rozbít jedno vejce. Nahoru nalít zbytek nádivky. Vyválet zbytek těsta a položit ho nahoru nádivky. Přehnout převysující těsto přes okraj nahoru a dobře ho ozdobně přimáčknout. Několikrát naříznout povrch těsta, ale dávat pozor na vajíčka v nádivce. Potřít olejem a péct v předehřáté troubě na 180°C asi 1 1/2 hodiny. Nechat trochu vychladnout, přendat na mísu a naporcovat. P.S.: Koláč vypadá a chutná opravdu velice dobře a lze připravit jenom ze špenátu. Název receptu je ¨Torta Pasqualina¨.

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla

Nahlásit recept

  • 12.02.03 vloženo
  • 4391x zobrazeno

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • Těsto:
  • 250g polohrubé mouky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 sklenice studené vody
  • sůl
  • Nádivka:
  • 400g cvikly
  • 400g špenátu
  • 1 svazek rokety
  • olivový olej
  • 1 cibule, posekaná
  • 2 hřebíčky
  • 3 lžíce strouhanky
  • 300g ovčího krémového sýra
  • 50g nastrouhaného tvrdého sýra
  • 6 vajec
  • sůl a pepř podle chuti
  • 1 lžíce čerstvé nasekané majoránky, nebo usušené

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pikantní Velikonoční koláč

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
penda
4752 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pikantní Velikonoční koláč.

Пасхальный пирог - Torta Pasqualina шаг за шагом ;o)

babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Jandulo...

Cvikla, nebo Mangold či římská řepa (ang. Swiss chard, fran. Bette) je vzhledem podobná cukrovce bez velkého kořene. Nad zemí rostou vejčité, nebo podlouhlé listy s kadeřavým okrajem. Jsou bohaté na vitamin C a A. Na jaře se zelenina dodává na trh z pařenišť. Používá se na salát, nebo se dusí. Je několik odrůd, jedna se silnými řapíky a malými listy, ta se podává jako chřest. Druhá má jemné, velké listy, které se po odstranění tenkých řapíků dusí jako špenát. Existuje také červená odrůda a ta je tak pěkná, že si ji pěstuji v zahradě mezi květinami. Ahoj!

Jandula
41 příspěvků 13.02.03 16:17
???

Co je to cvikla?

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Domácí svíčková omáčka

Nejlepší recepty

Mrkvový salát Mrkvový salát
Kuřecí tortilla s rajčaty a ledovým salátem Kuřecí tortilla s rajčaty a...
Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...
Kuře na medu Kuře na medu
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz