Recept Pikantní tvarohová pomazánka

(Hodnoceno 1x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Pikantní tvarohová pomazánka

Postup

Žloutky utřeme s olejem přilévaným po kapkách, přidáme prolisovaný tvaroh, sůl, pepř, worcester, hořčici a cukr a vše dobře promícháme.

Recept je z kategorií: Jemné tvarohové pomazánky

Nahlásit recept

  • 69241x zobrazeno

Čas přípravy

  • 10 minut

Ingredience

  • 250g měkkého tvarohu
  • 2 žloutky
  • 2 lžíce oleje
  • 1/2 lžičky hořčice
  • sůl
  • pepř
  • worcester
  • cukr.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

birkana 23.10.13 10:37

Mno … pomazánku jsem umíchala a už nikdy opakovat nebudu.

Něco podobného umixovaného ze žloutku, oleje, trochy mléka a tvarohu (známé pod názvem Tvarohová majonéza) používám jako nízkotučný základ pro výrobu studených omáček a dresinků, kde je základní složkou majonéza.

P. S. Protože jsem kořenila opatrně, dala jsem vzorek na olíznutí našemu kočičákovi. Olízl tedy a pak se tvářil velice přísně - viz foto ;-)

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Diskuse k receptu Pikantní tvarohová pomazánka

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Pikantní tvarohová pomazánka

birkana
1687 příspěvků 25.10.13 19:32

@Stepka, nízkotučný základ = žloutek, lžíce oleje, 2 lžíce mléka a 125 g tvarohu. V mém Uvaření ten tvaroh zmiňuji - to je ta „odlehčovací“ složka ;) Určitě je energetická hodnota mnohem nižší, než u klasické majonézy :jazyk:

Stepka
6 příspěvků 25.10.13 18:23

Žloutky mixované s olejem je základ na naší domácí majonézu podle mamčiny staré kuchyřky. Rozhodně se mi nezdá, že je nízkotučná. Vzhledem k rizikovosti čerstvých vajec už raději používám klasickou majolku. Na chuti moc rozdíl není. :mavam:

Příspěvek upraven 25.10.13 v 18:25

tlustá bába
1212 příspěvků 24.10.13 12:54

Jak jsem to nepořádně četla, říkala jsem si, proč Pepino dělá vylehčenou majonézu s tvarohem. A proč přidává tvaroh do majonézy a ne majonézu do tvarohu. A zavrhla jsem to. Když tvarohová pomazánka, vylehčím kysanou smetanou, svůj k svému.
Ale klidně si to udělejte, já si dám majonézu k restovaným játrům a do tvarohové pomazánky zamíchám bylinky a sušená rajčata, třeba.
To jsem dneska nějaká kyselá…! :lol:

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Kuře se zeleninou a nudlemi (Nikomi udon) Kuře se zeleninou a nudlemi...
Hruškový koláč Hruškový koláč
Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní
Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami
Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz