Recept Pikantní treska

(Hodnoceno 1x) Polská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Pikantní treska

Postup

Rozmražené filety obalíme v mouce. Oloupeme cibule a nakrájíme nadrobno. Spaříme a sloupneme rajčata, pokrájíme a zbavíme zrnek. V tlakovém hrnci rozehřejeme olej a filety na něm osmažíme dorůžova. Přidáme pokrájenou cibuli a ještě chvíli smažíme. Potom přidáme rajčata, rozetřený česnek, ostrou papriku, zázvor, přípravek do polévky a dosolíme. Zavřeme tlakový hrnec a vaříme na mírném ohni 15 minut od chvíle, kdy začne unikat pára.

Recept je z kategorií: Mořské

Nahlásit recept

  • 18.01.06 vloženo
  • 7987x zobrazeno

Ingredience

  • 50 dkg filet z tresky
  • 3 lžíce oleje
  • 6 rajčat
  • 3 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • špetka mletého zázvoru
  • kousek ostré papriky
  • rovná lžíce přípravku do polévky
  • hladká mouka
  • sůl.

Doporučená příloha

  • vařené brambory, bramborová kaše

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

birkana 8.1.16 11:19

Nedělala jsem v papiňáku. Tepelná úprava na pánvi s dobře přiléhající poklicí trvala max. 20 minut.

Zaměnila jsem tyto ingredience: místo čerstvých rajčat domácí krájená sterilovaná rajčata ve vlastní šťávě a přípravek do polévky jsem nahradila domácí sušenou zeleninovou směsí s mořskou solí (domácí vegeta).

Pokrm mi připomíná pikantní verzi kdysi oblíbené úpravy kapra / candáta / pstruha na rajčatech. S nasucho pečenými bramborami to bude výborný lehký oběd nebo večeře :kytka: .

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Pikantní treska

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Pikantní treska

Milka
236 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Pikantní treska

Mánek:

manek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Pikantní treska

Jenomže ta, co jsi ji sem přidala, může spíš tebe, haha!!!

Milka
236 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Pikantní treska

Tak jo, Mánku, dávám do oblíbených. Rybičky můžu.

manek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Pikantní treska

nebude, neboj! Ale po těch 15 minutách to musíš hned otevřít, jinak by to být mohlo! Jo, a pokud má někdo obavy, tak si tam trošilinku vody může cvrnknout, pro kld duše… :-)

Milka
236 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Pikantní treska

A nebude ta treska v tlakáči na maděru?

manek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Pikantní treska

filé i rajčata pustí vody dost, musí se ale dělat opravdu na slabém ohni, aby tlakáč jenom něžně odfukoval.

KVB
75 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Pikantní treska

Žádná voda se nepřidává? Nebo ta rajčata pustí tolik vody, že se to nepřipálí?

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Hermelín ve víně

Nejlepší recepty

Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné
Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou
Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz