Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Eja Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Vejce rozšleháme se smetanou, s citem osolíme a opepříme. Rozehřejeme si troubu na 220 st. Potřebujeme pánvičku vhodné velikosti - maximálně rozměr talíře (omeleta by neměla být moc tenká), která se dá dát do trouby. Na pánvičce rozehřejeme máslo, vlijeme rozšlehaná vejce a necháme napůl ztuhnout. Ve chvíli, kdy je horní vrstva ještě polotekutá, posypeme hustě strouhaným čedarem a poklademe plátky jalapeňos a sardelovými filátky - čím více, tím bude výsledek pikantnější. Vložíme do trouby, přepneme na grilování shora a necháme sýr roztéct a zezlátnout dle chuti - já mám ráda lehce hnědavé kraje a zlatavý prostředek. Rozdělíme na dvě porce a ozdobíme čerstvou zeleninou, kterou máme doma.
Recept je z kategorií: Slané koláče
čerstvé pečivo
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Pikantní sýrová snídaně pro dva
4813 příspěvků 25.1.09 03:43
moc pěkný recept.
Omeletu dělám velice podobně ale nikdy mě nenapadlo přidat ančovičky a papričky.
Určitě tvoji verzi brzy vyzkouším.
Ejo, to vypadá velice dobře a přitom nic složitého. Už jdu pro čedar a filátka!
No snídani jsem přeci jen v takovém rozsahu nezvládla, tak jsem udělala k večeři a musím říci, že to je vynikající.