Recept Pikantní špenát s míchanými vejci - Mufarka

(Hodnoceno 1x) Indická kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Pikantní špenát s míchanými vejci - Mufarka

Úvod

Claudia Rodenová - Kniha o židovské kuchyni

Tento indický recept podávali Bagdádští k snídani v Kalkatě.
Má neobvyklou a lahodnou chuť.

Postup

Špenát omyjte a odstraňte všechny tuhé řapíky a listy nakrájejte na 2cm široké pruhy. Ve větším kastrolu smažte na oleji cibuli doměkka, až začne právě chytat barvu. Přidejte k ní česnek, a když se rozvine aroma, vložte zázvor, kurkumu a cayennský pepř nebo mleté chilli a dobře zamíchejte. Potom přidejte špenát, osolte a listy přitiskněte ke dnu. Zakryjte poklicí a nechte dusit, až se špenát zhroutí do měkké masy. Dobře zamíchejte. Potom přilijte vejce a za stálého míchání nechte mírně ztuhnout.

Recept je z kategorií: Zeleninová jídla

Nahlásit recept

  • 27.06.12 vloženo
  • 7422x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 600g čerstvého špenátu
  • 1 nasekaná větší cibule
  • 3 lžíce podzemnicového nebo lehkého rostlinného oleje
  • 2 jemně nasekané stroužky česneku
  • 2,5cm nastrouhaného čerstvého zázvoru, nebo šťáva z něj vymačkaná v lisu na česnek
  • 1/4 lžičky kurkumy
  • cayennský pepř nebo sušené červené chilli podle chuti
  • sůl
  • 4 mírně rozšlehaná vejce.

Doporučená příloha

  • chléb, placky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Lyduska 4.1.15 20:15

Výborné!

Uvaření se již líbí 3 labužníkům
Odkaz na uvaření

danda 27.6.12 21:21

Uvaření se již líbí 6 labužníkům

Diskuse k receptu Pikantní špenát s míchanými vejci - Mufarka

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Pikantní špenát s míchanými vejci - Mufarka

jolana
5068 příspěvků 28.6.12 22:16

..a..jo..tak tak… :mavam:

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 28.6.12 21:53

Zuzko, zkus, čerstvý zázvor mu dodává jinou, řekla bych, pro nás ke špenátu neobvyklou chuť, i když dávám sušený mletý do dušeného přílohového :-)

Jol, autorka je Sfaradim, dětství prožila v Káhiře a v obsáhlé knize jsou recepty z Evropy, Asie, severní Afriky i z obou Amerik.
Je to zajímavé čtení, popisuje stravovací zvyky židovských komunit, i těch málo známých v Indii nebo Asii, starých Hebrejců, zvyky každodenního života, svátků… všechno je doplněno dobovými fotografiemi, ráda podle ní vařím, protože mi to připomíná babiččinu kuchyni :-)

Zdenek, který miluje míchaná vejce si nakonec pochutnal i s tím špenátem :-), díky za další tipy :mavam:

Zuzka1973
2362 příspěvků 28.6.12 09:57

Jolano, s tím hráškem by to mohlo být také dobré, jak píšeš…
Ten miluju také, ale mám problém, že ač velké políčko, stejně jsem ráda, že zbude pár kuliček do polévek… jinak zmizí hned, ani lusky nestihneme donést dovnitř :oops: :mrgreen: Naštěstí špenát dorůstá rychleji a nikdo ho neozobává už na záhonu…
Díky i tobě za rozšíření informací :kytka:

jolana
5068 příspěvků 28.6.12 09:44

Mufarka je sice arabsky nazov, ale nebudem sa pliest autorke do prace, ze ano?..ak vynechame zazvor a miesto spenatu narezeme trebars zemiaky na hranolky tak mame Mufarka batata..ak narezeme tekvicu tak Mufarka kusa..ak paradajky na kocky tak Mufarka bandora,,a este sa dava cierne korenie a rimsky kmin mlety a samosebou ze sa to robi bud na prepustenom masle alebo olivovom oleji..a dela se to i s mangoldem mladym alebo pupavovymi listami aj s maldym hraskom maju napriklad turcivelmi radi..proste co dom dal.. :mavam:

Zuzka1973
2362 příspěvků 28.6.12 08:08

Díky za tip, jsem špenátový maniak a každý nový recept na jeho přípravu vítám :kytka:
Jen musím pár dnů počkat, než dorostou nové listy - mám dvě dlouhatááánské řady špenátu na záhonu, každý mi říkal, že to nemůžem nikdy spotřebovat… no, už je sestříhaný podruhé a v podstatě 3/4 jsem ho snědla jen já, sama :oops: Naštěstí děti ho nejí a tomu mému stačí 3-4× za sezonu ke knedlím :D
Zde mně léká ta kombinace se zázvorem, ten mám svůj - domácí a miluju jeho chuť (jen škoda, že zázvor se smí jen v určitém množství, jinak by byly vypleněny všechny truhlíky :mrgreen: ) Ale zázvor má oproti špenátu výhodu - zraje déle a když se načasuje postupná setba, tak je po ruce vždy aspoň jeden kořen vhodný k vyrýpnutí…
Už se těším, až to budu mít na talíři a přemýšlím, že domácí chlebová placka k tomu by mohla být vynikající, ještě jednou díky za inspiraci a hezký den :kytka:

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z cuket...
Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...
Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz