Recept Pikantní rybí filé dosladka
pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
1. Zázvor a česnek oloupeme, nakrájíme na větší kousky. Rozmixujeme s kokosovým mlékem, sezamovým olejem, sójovou omáčkou, polovinou nasekané papričky, citronovou šťávou a mandlemi. 2. Citronelu a meduňku opláchneme, nechámě okapat a nakrájíme (z citronely jen bílou část). Dáme na pánev i se šťávou a přivedeme k varu, pak ještě chvíli dusíme na mírném ohni. Přidáme oříšky kešú, zbytek chilli papričky, osolíme a dochutíme pepřem. 3. Rybí filé opláchneme, osušíme a rozdělíme na větší čtverečky, pňdáme do omáčky a zhruba 4 minuty vaříme. Zelené lístky na ozdobu a bazalku nakrájíme na tenké nudličky. Rybu ozdobíme a podáváme.
Recept je z kategorií: Ryby
- 18.09.03 vloženo
- 3981x zobrazeno
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- na osobu asi 320 kcal, 25 g bílkovin, 21 g tuků, 6 g sacharidů
- 1 kousek zázvoru (velikosti vlašského ořechu)
- 3 stroužky česneku
- 50 ml kokosového mléka
- 5 lžic sezamového oleje
- 5 lžic sójové omáčky
- 1 nasekaná chilli paprička
- 2 lžíce citron. šťávy
- 20 g loupaných mandlí
- 1 svazeček citronely
- lístky meduňky
- 20 g oříšků kešú
- sůl
- pepř
- 600 g rybího filé (např. z tresky či okouna)
- bazalka
- citronela a meduňka na ozdobu
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Pikantní rybí filé dosladka
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Pikantní rybí filé dosladka