Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
daduuja Čínská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail
Je to prostě čínská rychlovka, u které trvá dýl všechno nakrájet
než to uvařit , ale do půl hodiny budete servírovat
bez problémů a pochutnáte si
Dělávám, když načnu igeliťák s bambusem a pak mi půlka leží 14 dní
v lednici
Maso nakrájíme na plátky 4x2cm asi 2mm silné a odložíme. Nakrájíme chilli, česnek, zázvor, cibuli, pórek a dáme každé zvlášť do mističek. Nakrájíme bambus na 2cm kousky, spaříme horkou vodou a necháme okapat. Kapie nakrájíme na krátké nudličky. Zalijeme nudle horkou vodou. Rozpálíme wok, přidáme sádlo, zahřejeme na vysokou teplotu, přidáme maso a za stálého obracení smažíme dokud nezmění barvu. Maso nemusí být propečené naskrz, dojde dalším smažením. Zmírníme plamen a přidáme cibuli, smažíme asi 1 minutu, přidáme česnek se zázvorem, smažíme 2 minuty, přidáme bambus a smažíme 2 minuty, přidáme chilli, sójovou omáčku, víno, omáčku s chilli (dnes jsem dala ostrou Pistu), smažíme a obracíme zase 2 minuty a nakonec přidáme kapii a pórek, promícháme a necháme prohřát. Solit většinou netřeba. Scedíme nudle, podle chuti rýžové nebo pšeničné, dáme do misek, navrch masovou, spíše zeleninovou směs a podáváme :-)
Recept je z kategorií: Minutky
nudle
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Pikantní prorostlé maso s bambusem