Recept Pikantní prorostlé maso s bambusem

Čínská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Pikantní prorostlé maso s bambusem

Úvod

Je to prostě čínská rychlovka, u které trvá dýl všechno nakrájet než to uvařit :-), ale do půl hodiny budete servírovat bez problémů a pochutnáte si :-)
Dělávám, když načnu igeliťák s bambusem a pak mi půlka leží 14 dní v lednici :-)

Postup

Maso nakrájíme na plátky 4×2cm asi 2mm silné a odložíme.
Nakrájíme chilli, česnek, zázvor, cibuli, pórek a dáme každé zvlášť do mističek.
Nakrájíme bambus na 2cm kousky, spaříme horkou vodou a necháme okapat.
Kapie nakrájíme na krátké nudličky.
Zalijeme nudle horkou vodou.

Rozpálíme wok, přidáme sádlo, zahřejeme na vysokou teplotu, přidáme maso a za stálého obracení smažíme dokud nezmění barvu.
Maso nemusí být propečené naskrz, dojde dalším smažením.
Zmírníme plamen a přidáme cibuli, smažíme asi 1 minutu, přidáme česnek se zázvorem, smažíme 2 minuty, přidáme bambus a smažíme 2 minuty, přidáme chilli, sójovou omáčku, víno, omáčku s chilli (dnes jsem dala ostrou Pistu), smažíme a obracíme zase 2 minuty a nakonec přidáme kapii a pórek, promícháme a necháme prohřát. Solit většinou netřeba.

Scedíme nudle, podle chuti rýžové nebo pšeničné, dáme do misek, navrch masovou, spíše zeleninovou směs a podáváme :-)

Recept je z kategorií: Minutky


Reklama

Nahlásit recept

  • 13.11.15 vloženo
  • 1594x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minut

Počet porcí

  • 5 porcí

Ingredience

  • 400g bambusových výhonků
  • 200g prorostlého bůčku
  • 1 lžíce sádla
  • sůl
  • 3 lžíce světlé sójové omáčky
  • 3 lžíce čínského vína na vaření
  • chilli papričky podle chuti
  • 0,5 dcl červené omáčky s chilli
  • 3cm zázvoru
  • 3 stroužky česneku
  • 1 střední cibule
  • 2 červená kapie
  • 30cm pórku.

Doporučená příloha

  • nudle

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

daduuja 13.11.15 21:19

Uvaření se již líbí 8 labužníkům

Diskuse k receptu Pikantní prorostlé maso s bambusem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Pomerančová zmrzlina


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky
Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě
Houbová smaženice Houbová smaženice
Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz