Recept Pikantní prorostlé maso s bambusem

Čínská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Pikantní prorostlé maso s bambusem

Úvod

Je to prostě čínská rychlovka, u které trvá dýl všechno nakrájet než to uvařit :-), ale do půl hodiny budete servírovat bez problémů a pochutnáte si :-)
Dělávám, když načnu igeliťák s bambusem a pak mi půlka leží 14 dní v lednici :-)

Postup

Maso nakrájíme na plátky 4×2cm asi 2mm silné a odložíme.
Nakrájíme chilli, česnek, zázvor, cibuli, pórek a dáme každé zvlášť do mističek.
Nakrájíme bambus na 2cm kousky, spaříme horkou vodou a necháme okapat.
Kapie nakrájíme na krátké nudličky.
Zalijeme nudle horkou vodou.

Rozpálíme wok, přidáme sádlo, zahřejeme na vysokou teplotu, přidáme maso a za stálého obracení smažíme dokud nezmění barvu.
Maso nemusí být propečené naskrz, dojde dalším smažením.
Zmírníme plamen a přidáme cibuli, smažíme asi 1 minutu, přidáme česnek se zázvorem, smažíme 2 minuty, přidáme bambus a smažíme 2 minuty, přidáme chilli, sójovou omáčku, víno, omáčku s chilli (dnes jsem dala ostrou Pistu), smažíme a obracíme zase 2 minuty a nakonec přidáme kapii a pórek, promícháme a necháme prohřát. Solit většinou netřeba.

Scedíme nudle, podle chuti rýžové nebo pšeničné, dáme do misek, navrch masovou, spíše zeleninovou směs a podáváme :-)

Recept je z kategorií: Minutky


Reklama

Nahlásit recept

  • 13.11.15 vloženo
  • 1505x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minut

Počet porcí

  • 5 porcí

Ingredience

  • 400g bambusových výhonků
  • 200g prorostlého bůčku
  • 1 lžíce sádla
  • sůl
  • 3 lžíce světlé sójové omáčky
  • 3 lžíce čínského vína na vaření
  • chilli papričky podle chuti
  • 0,5 dcl červené omáčky s chilli
  • 3cm zázvoru
  • 3 stroužky česneku
  • 1 střední cibule
  • 2 červená kapie
  • 30cm pórku.

Doporučená příloha

  • nudle

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

daduuja 13.11.15 21:19

Uvaření se již líbí 8 labužníkům

Diskuse k receptu Pikantní prorostlé maso s bambusem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Koláč a la piňa colada


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...
Rizoto s batáty Rizoto s batáty
Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem
Koláč s jahodami Koláč s jahodami
Rebarborový crumble Rebarborový crumble

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz