Recept Pikantní, plněné a zapečené brambory

babi Kanadská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Omýt a usušit brambory. Dát brambory a česnek na plech do trouby. Péct při 200-210°C teplotě po 1 hodinu, až jsou brambory měkké. Odkrojit vrch brambor podélce a opatrně vyjmout skoro všechnu dužinu. Vložit ji do mísy. Rozkrojit česnek horizontálně a vymačkaný přidat k bramborám společně s kapií, sardelemi, rajčaty, smetanou a oregánem. Lžící naplnit vydlabané brambory a položit je na plech. Nakrájet sýr na 4 kousky a ty položit nahoru brambor. Péct v předehřáté troubě na 200-210°C po 10min., nebo až je sýr rozpuštěný a brambory prohřáté.

Recept je z kategorií: Bramborová jídla

Nahlásit recept

  • 28.10.02 vloženo
  • 9262x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 velké brambory, 1.2kg
  • 1 malá hlava česneku, 60g
  • 1 červená kapie, posekaná
  • 1 konzerva sardelí, slité a posekané, asi 55g
  • 1 malé rajče, oloupané a zrníček zbavené, 100g
  • 1 lžíce kyselé smetany
  • 2 lžíce čerstvého, posekaného oregána, nebo 1/2 lžíce usušeného
  • 60g plesnivého sýru

Doporučená příloha

  • Zelený salát, nebo kompot.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pikantní, plněné a zapečené brambory

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Hrachová kaše

Nejlepší recepty

Novoroční čočka s houbami Novoroční čočka s houbami
Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Cibulačka Cibulačka
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz