Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Polda Indická kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Paráty jsou ploché nekvašené chleby. V téro variantě jsou plněny směsí římského kmínu, brambor a sýra.
1. Hrubou a hladkou mouku dejte do misky a dobře promíchejte. Přidejte 60 g másla, vmíchejte do mouky a zpracujte, dokud směs nebude konzistencí připomínat strouhanku. 2. Přidejte tolik vody, aby vzniklo tuhé, ale ne lepkavé těsto. Dejte jej na lehce pomoučený vál a 5 minut prohnětejte dokud není těsto hladké. Asi na 5 minut odstavte. 3. Do misky dejte rozmačkané brambory, sýr, curry a římský kmín a promíchejte. 4. Rozdělte těsto na 12 stejných porcí a z každé porce vytvořte kulatou placku o průměru asi 10 cm. Bramborovou směs stejnoměrně rozdělte a rozetřete na placky, při okrajích nechávejte volné místo. Přeložte těsto na polovinu a uzavřete náplň, poté opatrně přejeďte válečkem a vytvořte kruh o průměru asi 10 cm. 5. Zbylé máslo a trochu rostlinného oleje roztopte na veliké pánvi, smažte vždy několik parath naráz asi 3-4 minuty po obou stranách dokud nejsou dozlatova propečené. Zdroj : z vlastní sbírky
Recept je z kategorií: Bezmasá jídla
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Pikantní paráty z hrubé mouky