Recept Pikantní, naložená červená řípa k masu

babi Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Dobře opranou červenéu řípu uvaříme v páře, nebo ve slané vodě do měkka. Pak ji vložíme do studené vody a oloupáme. Nakrájíme ji zeleninovým vroubkovaným nožem na tenké lístky a ty vkládáme do porculánového hrnce a prokládáme je na lístky nakrájeným křenem. Zalijeme je studeným octem, který jsme povařili s trochou šťávy z řípy, s cukrem, solí a fenyklem. Řípa musí být potopena. Potom ji dáme přikrytou na 3-4 ny do studna, kdy se může jísti. TIP: Vrstvená řípa s křenem se může nacpat do patentních skleniček a zalít vařící zálivkou z octa, cukru, šťávy z řípy, soli a fenyklu. Ihned se těsně uzavře a uloží do tmavé chladné místnosti.

Recept je z kategorií: Konzervace zeleniny

Nahlásit recept

  • 03.09.03 vloženo
  • 4312x zobrazeno

Ingredience

  • Na 1kg řípy
  • asi 1/2 l vinného octa
  • 1 lžička nakládací soli
  • 3 lžíce šťávy z řípy
  • 60g křenu
  • 1/2 lžičky fenyklu, nebo anýzu
  • 10g cukru
  • Poznámka: zálivku si upravíme podle chuti

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pikantní, naložená červená řípa k masu

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Žloutkové věnečky

Nejlepší recepty

Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*
Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...
Kuřecí stehna na kari s mandlemi Kuřecí stehna na kari s...
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz