Recept Pikantní, naložená červená řípa k masu

babi Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Dobře opranou červenéu řípu uvaříme v páře, nebo ve slané vodě do měkka. Pak ji vložíme do studené vody a oloupáme. Nakrájíme ji zeleninovým vroubkovaným nožem na tenké lístky a ty vkládáme do porculánového hrnce a prokládáme je na lístky nakrájeným křenem. Zalijeme je studeným octem, který jsme povařili s trochou šťávy z řípy, s cukrem, solí a fenyklem. Řípa musí být potopena. Potom ji dáme přikrytou na 3-4 ny do studna, kdy se může jísti. TIP: Vrstvená řípa s křenem se může nacpat do patentních skleniček a zalít vařící zálivkou z octa, cukru, šťávy z řípy, soli a fenyklu. Ihned se těsně uzavře a uloží do tmavé chladné místnosti.

Recept je z kategorií: Konzervace zeleniny

Nahlásit recept

  • 03.09.03 vloženo
  • 4695x zobrazeno

Ingredience

  • Na 1kg řípy
  • asi 1/2 l vinného octa
  • 1 lžička nakládací soli
  • 3 lžíce šťávy z řípy
  • 60g křenu
  • 1/2 lžičky fenyklu, nebo anýzu
  • 10g cukru
  • Poznámka: zálivku si upravíme podle chuti

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pikantní, naložená červená řípa k masu

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Koláč bez vajec s tvarohem

Nejlepší recepty

Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra
Trojité placičky - Gallette triple Trojité placičky - Gallette...
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh
Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...
Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz