Recept Pikantní, naložená červená řípa k masu

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Dobře opranou červenéu řípu uvaříme v páře, nebo ve slané vodě do měkka. Pak ji vložíme do studené vody a oloupáme. Nakrájíme ji zeleninovým vroubkovaným nožem na tenké lístky a ty vkládáme do porculánového hrnce a prokládáme je na lístky nakrájeným křenem. Zalijeme je studeným octem, který jsme povařili s trochou šťávy z řípy, s cukrem, solí a fenyklem. Řípa musí být potopena. Potom ji dáme přikrytou na 3-4 ny do studna, kdy se může jísti. TIP: Vrstvená řípa s křenem se může nacpat do patentních skleniček a zalít vařící zálivkou z octa, cukru, šťávy z řípy, soli a fenyklu. Ihned se těsně uzavře a uloží do tmavé chladné místnosti.

Recept je z kategorií: Konzervace zeleniny

Nahlásit recept

  • 03.09.03 vloženo
  • 4231x zobrazeno

Ingredience

  • Na 1kg řípy
  • asi 1/2 l vinného octa
  • 1 lžička nakládací soli
  • 3 lžíce šťávy z řípy
  • 60g křenu
  • 1/2 lžičky fenyklu, nebo anýzu
  • 10g cukru
  • Poznámka: zálivku si upravíme podle chuti

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pikantní, naložená červená řípa k masu

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z cuket...
Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Reveňový koláč Reveňový koláč
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Květáková polévka Květáková polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz