Recept Pikantní nádivky do tarteletek

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Pikantní nádivky do tarteletek

Úvod

Nádivek a různých náplní do křehké schránky z listového či jiného těsta se v kuchařkách celého světa najde víc než dost. Snaha udělat ze zbytků ještě něco nového a dobrého, je mezinárodní. Zde je několik málo podnětů z evropské kuchyně a z Dálného východu: nádivky jemné i pálivé.

Postup

1. Ovocná nádivka s kari Meruňky spaříme, oloupeme, rozpůlíme, vypeckujeme a pokrájíme na kousky. Ovoce smícháme s ostatními přísadami. 2. Drůbeží nádivka Maso za stálého obracení osmahneme dozlatova na másle. Poté smísíme s ostatními přísadami. 3. Nádivka z mletého masa Ze všech přísad zparacujeme vláčnou hmotu. 4. Špenátová nádivka s tvarohovým sýrem Špenát očistíme, opereme a dáme do vroucí slané vody spařit. Rychle zchladíme, rukou silně vyždímáme, potom nahrubo nasekáme. Tvarohový sýr rozdrobíme do mísy a dobře umícháme se špenátem, vejci a parmazánem. Náplň osolíme, okořeníme pepřem a pokapeme olejem. 5. Tomatová nádivka s paprikami Rajčata spaříme, oloupeme, odstraníme semínka a jemně posekáme. Necháme okapat v sítě. Očistíme paprikové lusky a nakrájíme je na kostičky. Přísady smícháme, jakmile přidáme žloutek, směs co nejrychleji naplníme do tarteletek, aby náplň těsto nerozmáčela. 6. Nádivka se slaninou a jarní cibulkou Slaninu opražíme na rozpálené suché pánvi a bez tuku ji smícháme s cibulkou. Osolíme jen trošku, zato silně opepříme. 7. Čínská nádivka Mleté nebo jemně posekané maso, houby a škrobovou moučku důkladně prohněteme. Teprve potom přimícháme ostatní přísady. 8. Žampiónová nádivka Očištěné houby jemně posekáme, oloupanou cibuli pokrájíme na kostičky. Osmahneme vše na rozpáleném oleji. trochu vychladlou směs smícháme s rozdrobeným chlebem bez kůrky. Osolíme a opepříme. 9. Masová nádivka s rozinkami Cibuli necháme na rozpáleném oleji zesklovatět. Vychladlou ji smícháme s ostatními přísadami. *Nezapomenout, že před pečením potíráme tarteletky mlékem s rozšlehaným vejcem.* *Pečeme asi 15-30 minut v troubě vyhřáté na 225° C. Potom tarteletky podáváme co nejrychleji, pokud možno vlažné.* Čerpáno z knihy Pečeme od Arnolda Zaberta (1993).

Recept je z kategorií: Teplé předkrmy

Nahlásit recept

  • 06.04.04 vloženo
  • 6003x zobrazeno

Ingredience

1. Ovocná nádivka s kari:

  • 450 g čerstvých meruněk
  • 100 g sekaných vlašských ořechů
  • 50 g rozinek
  • 1 ČL kari koření
  • 3 PL strouhaného kokosu

2. Drůbeží nádivka:

  • 125 g krůtích prsou pokrájených na kostičky
  • 1 PL másla
  • 75 g měkkého salámu pokrájeného na kostičky
  • 75 g syrové šunky pokrájené na tenké proužky
  • 1 vejce
  • 100 g čerstvého nastrouhaného parmazánu
  • strouhaný muškát
  • sůl
  • čerstvě umletý pepř

3. Nádivka z mletého masa:

  • 500 g mletého libového vepřového masa
  • 1 jemně nasekaná cibule
  • lžička soli
  • 1 namočená žemle
  • 1 žloutek
  • 1 PL jemně nasekané petrželky

4. Špenátová nádivka s tvarohovým sýrem:

  • 400 g čerstvého špenátu
  • 250 g ricotty (*italský tvarohový sýr*)
  • 2 vejce
  • 125 g čerstvě nastrouhaného parmazánu
  • sůl
  • čerstvě umletý pepř
  • olivový olej *extra vergine*

5. Tomatová nádivka s paprikami:

  • 4 velká masitá rajčata
  • 2 červené paprikové lusky
  • 1 PL sekané čerstvé bazalky
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • 2 žloutky

6. Nádivka se slaninou a jarní cibulkou:

  • 250 g prorostlé slaniny nakrájené na kostičky (*uzený bůček*)
  • 300 g jarní cibulky pokrájené na kolečka
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř

7. Čínská nádivka:

  • 350 g mletého vepřového ramínka
  • 50 g jemně posekaných žampionů
  • 1/2 ČL škrobové moučky
  • 2 ČL sójové omáčky
  • 2 ČL sherry
  • 1 ČL sezamového oleje
  • 200 g hrubě posekaných krevet
  • 100 g jarní cibulky jemně pokrájené na kolečka
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • 1/2 ČL cukru

8. Žampiónová omáčka:

  • 300 g žampiónů
  • 3 cibule
  • 3 PL olivového oleje
  • 3 plátky světlého chleba
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř

9. Masová nádivka s rozinkami:

  • 2 nasekané cibule
  • 1 PL olivového oleje
  • 250 g mletého masa
  • 2 PL opraných nabobtnalých rozinek
  • 1 ČL sušených, očištěných a rozdrcených pálivých papriček
  • 1/4 ČL mletého římského (křížového) kmínu
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pikantní nádivky do tarteletek

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
penda
4752 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pikantní nádivky do tarteletek

ajto…ještě…to se tak krásně poslouchá…koukni se i večer na chat, je tam legrace…ahoj a děkuji…jsi zlatá… :-))

ajta
590 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pikantní nádivky do tarteletek

Pendinko, já tě miluji!!!! :o)) … ne, vážně… moc a moc Ti děkuji… jsem přesvědčená, že s Tvojí pomocí budu mít úspěch… a příště už do té Francie raději pojedu i s mým „broučkem“… aspoň budu vědět o čem sní… chi chi chi… jenže na druhou stranu - díky tomu shánění receptu jsem objevila Labužníka a jsem tímto serverem nadšená… :-))

penda
4752 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pikantní nádivky do tarteletek

jenoféfko, děkuji…až jsem se začervenala tou pochvalou… :-))

Jenofefa
1315 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pikantní nádivky do tarteletek

Jsem nadšená, celá ta kapitola o tarteletkách se Ti moc povedla, díky za inspiraci.

penda
4752 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pikantní nádivky do tarteletek

to určitě Tashi chutná…vkládala jsem tento recept narychlo kvůli žádosti ajty a danulky na fóru…vyzkoušenou mám jen tu z mletého masa, používala jsem ji jako náplň do palačinek…a je chutná…přidávala jsem do toho i různá koření a další bylinky…improvizací se nedá nic pokazit…

Tashi
7 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pikantní nádivky do tarteletek

Pendo, jsem nadšená. Náplně vypadají lákavě, nejsou ani moc pracné a je to hlavně rychlé. Chutnat to musí božsky.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní
Těstovinový salát s kuřecím masem Těstovinový salát s kuřecím...
Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz