Recept Pikantní losos na smetaně

(Hodnoceno 1x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Pikantní losos na smetaně

Postup

Lososa dáme na zapékací pekáček vymazaný olejem nebo máslem, kůží na dno, okořeníme kořením na ryby, posypeme troškou bazalky, zakapeme citronem, máme-li zakysanou smetanu, tak jen pár kapek, posypeme nastrouhaným sýrem, nakrájíme rajče na čtvrtky a pokládáme na lososa, žampiony nakrájíme na plátky a rovněž klademe na lososa, všechno zalijeme smetanou. Pečeme asi 15 minut v předehřáté troubě, potom posypeme lososa nasekanou mladou cibulovou natí a dopečeme ještě 5 minut.

Recept je z kategorií: Ryby

Nahlásit recept

  • 10.03.05 vloženo
  • 12405x zobrazeno

Čas přípravy

  • 25 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • půlka lososa i s kůží
  • 1-2 lžičky kořenící směsi na ryby (může být i na file)
  • špetka bazalky (nejlépe čerstvé)
  • asi 10 dkg nastrouhaného sýra podle chuti (výborný je i sýr plísňový)
  • 1 malé rajče
  • několik kapek až 1 lžička šťávy z citronu
  • 250 ml smetany (může být i zakysaná)
  • 4 žampiony
  • trochu mladé cibulové natě
  • olej nebo máslo na vymazání pekáčku

Doporučená příloha

  • opečené (orestované) brambory, mohou být i vařené

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Lyduska 28.6.14 12:45

Na okorenenie som použila čerstvo namleté čierne korenie a čerstvú bazalku. Smotana je šľahašková, 38 %.

Výborné …

Uvaření se již líbí 5 labužníkům

Diskuse k receptu Pikantní losos na smetaně

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Pikantní losos na smetaně

Lyduska
371 příspěvků 28.6.14 12:55

Nerozumiem, prečo zmizlo uvarenie od Jari(?)!!! Aj s obrázkom!!

iva
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Pikantní losos na smetaně

Úžasné! Dokonce i syn, který ryby nerad, si pomlaskával.
Použila jsem 20% eidam, sterilované žampiony a 15% kysanou smetanu. Pro nanášení by bylo možná lepší vše smíchat.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Adventní perníčky 2

Nejlepší recepty

Tatranské kuře Tatranské kuře
Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem
Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Květáková polévka Květáková polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz