Recept Pikantní kuře s mexickou vůní
shan Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Postup
Kuře rozdělíme na 8 částí (oddělíme křídla, stehýnka, ty pak rozdělíme v kloubu, zbytek rozdělíme na dvě až 4 části). Utřeme nebo rozdrtíme římský kmín s čili papričkami, tymiánem, přidáme sůl, smícháme s paprikou a posypeme tím všechny kousky kuřete. Troubu necháme vyhřát na cca 180°C, horkovzdušnou na 160°C. Kuře naskládáme do kastrolu. Řapíkatý celer nakrájíme na kousky cca 1 cm tlusté, česnek rozsekáme na drobno. Rajče též rozsekáme na drobné kousky. Chceme-li, dáme rajčata dvě. Tuto směs přidáme ke kuřeti a zamícháme. Přiklopíme pokličkou a dáme na půl hodiny do trouby. Kuře pustilo spoustu šťávy, tak ho v ní pěkně zamícháme a necháme péct dalších 20 minut přikryté. Poté sejmem pokličku a necháme péct při zvýšené teplotě cca 25 minut, přičemž kuře poléváme vypečenou šťávou. Po upečení necháme kuře odpočinout cca 10 minut ve vypnuté troubě. Pokud nemáte římský kmín, zkuste jej nahradit směsí na chilii con carne, pak vynechte i papriku a čili. Nenahrazujte normálním kmínem, ten s tím nemá mnoho společného.
Recept je z kategorií: Kuřecí maso
- 29.12.07 vloženo
- 3742x zobrazeno
Čas přípravy
- 90 minut
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- 1 kuře 1,5 kg
- 6 stonků řapíkatého celeru
- 1 rajče
- 1 lžíce mleté papriky
- 2 lžičky římského kmínu
- 4 malé čili papričky (nebo papriku nahradíme pálivou), případně jedna velká čerstvá
- 2 stroužky česneku
- 1 špekta tymiánu
- bobkový list
- sůl
Doporučená příloha
rýže, brambory, čerstvý chléb
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Pikantní kuře s mexickou vůní
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Pikantní kuře s mexickou vůní