Recept Pikantní krevety na česneku a petrželi Pra

Marocká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Málo zemí se může pochlubit takovou plejáídou jídel, chutí a vůji jako Maroko. Vyjímku snad tvoří jen Francie, Itálie či Čina. Marakešká tržnice Djema el Fna se svým kořením by měla být Meccou všech gastronomů. Ač jsem obdivovatelem jiné magrebské kuchyně, nezbývá mi než jím závidět. Projít se brzy ráno Casablanskou trřžnici, přivádí milovníka kuchyně přímo do extáze. Od královských rudých krevet, sladké citrony či hořké pomeranče po lanýže či divoký chřest. Jsem zamilován do moře a hlavně do ryb a havěti která se v něm nachází. Vybral jsem krevety na česneku a pokud je dobře upravíte stane se toto jídlo řastým hostem Vašeho stolu! Rád bych jen upozornil pro nezasvěcené na maličkost, že všechny krevety které jsou na trhu, ať mražené či chlazené pochází z umělých chovů v braktických vodách a proto pokud jste ochutnali tylo mořské plody v přímořských zemích mají méně výraznou chuť.

Postup

Dnes není žádným problémem sehnat na př. v MAKRO chlazení krevety na př. z Argentiny. Krevety oloupeme tak, že jím ponecháme hlavy a ocásek- hlavičky propíchneme nožem. Na olivovém oleji jemně osmažíme plátky česneku, přidáme krevety a ty jakmile začnou měnit barvu (bělat a červenat) cca 2 minuty, osolíme, opepříme, přidáme petržel. koriandr, rozdrcené papričky promícháme, podlejeme vínem, přikryjeme pokličkou a dusím na prudkém ohni za občasného prohození 2 minuty. Výjmeme z pánve a rozdělíme krevety i šťávu do ohnivzdorných misek máslo nařežeme na plátky a rozdělíme do misek. Misky dáme na plechu do vyhřáté trouby pod gril kde je necháme cca 3 minuty

Recept je z kategorií: Mořští živočichové


Reklama

Nahlásit recept

  • 30.01.17 vloženo
  • 1197x zobrazeno

Čas přípravy

  • 10 min.

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • Recept je pro 4 osoby
  • 1 kg chlazených (nikoliv mražených) krevet střední velikosti
  • 4 stroužky česneku na plátky nařezané
  • 1/2 svazku na drobno nasekané ploché petržele
  • několik snítek na drobně nasekaného koriandru
  • 1/8 másla
  • olivový olej
  • 5 cl bílého suchého vína
  • sůl
  • pepř
  • 4 rozdrcené kajenské papričky
  • 4 ohnivzdorné misky

Doporučená příloha

  • bageta

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pikantní krevety na česneku a petrželi

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Pomerančová zmrzlina


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Pečené papriky s česnekem Pečené papriky s česnekem
Rebarborový crumble Rebarborový crumble
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky
Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...
Bazalkové máslo Bazalkové máslo

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz